ronja
|
Midva se tudi že zdaj pogovarjava, kaj in koliko se nama zdi normalno in moj ljubi je tudi bolj pozoren glede tega. Pravkar je namreč postal stric in zdaj gleda, kako njegova mami ogromno časa preživi pri njegovem bratu in njegovi punci in seveda nečaku. In vidi, da je recimo to tej punci že malo preveč... In potem se pogovarjava, kaj bi midva naredila v kakem primeru. Oni so res čisto blizu doma, do naju je peš malo daleč in bo lažje. Pa tudi oni so bili že prej navajeni, da jim ona kuha, pere... Midva sva rekla, da mava svoje gospodinjstvo in ga komot furava, ne rabiva kake pomoči. Se nama zdi hecno, da bi nama ona nosila čiste rjuhe, kot je to pri njih... je malo tako, več kot zahtevaš oz. dobiš od njih, več moraš tudi dat... Svobode, otroka,... Nama bo zelo pasalo, da bova lahko mela kak večer zase, ampak ne pa, da bi nama ves čas nekdo visel v stanovanju ali da ne bi imela glavne in zadnje besede pri vzgoji, recimo. So pa tudi mlade mamice včasih občutljive, jaz dosti zaupam ljudem, ki jih imam rada in se recimo zdi, da če sta najini mami sfolgali vsaka par otrok, potem se nimam kaj bat, da bosta pa zdaj vnuka/injo čisto uničili... Tako da jima ne mislim težit, kako naj ga držita, saj verjetno znata, če sta meli svoje, ne? Naj ga držita, kak četa, dokler je otroku fino in ne joka (in ima seveda podprto glavico, ampak to že vsak bedak ve, najini mami pa sta daleč od tega, da bi bili neumni ), se jaz res ne mislim sekirat. tudi če me bojo v materinski šoli drugače učili, to se itak vsake par let spreminja... ne bom mela problemov s tem, da bi ga zaupala drugim, se mi zdi, navsezadnje sem jaz tuki ta neizkušena... Ampak se mi zdi dobro, da se to prej zmeniš. Lažje uskladiš. jaz bom vesela, če bo njegova mami kdaj vzela otroka, saj bom tudi rabila mir in mi bo pasalo, da grejo na sprehod, da bi mi pa kar tako vdirala v stanovanje, kadar bi se ji zaljubilo in mi "kradla" otroka iz zibke, pa tudi meni ne bi bilo všeč. In glede vzgoje mora obveljat najina (midva se pa sama zmeniva, kaj se nama zdi prav).
|