|
2 x bila v porodni sobi, potem pa so me posla... 19.9.2004 23:35:47
|
|
|
|
ksenija.
|
Naj vam povem moje dogodke v zadnjem tednu. V torek zvečer sem se šla tuširat, ko sem se že obrisala, sem na nogi začutila nekaj mokrega, spet se obrišem in spet sem bila mokra. Bile so to kapljice mlečno bele barve, ki so prihajale iz moje nožnice. Bila sem prepričana, da mi je začela odtekati plodovnica, zato sem se hitro oblekla in poklicala taščo, da me je odpeljala v porodnišnico. Tam so me najprej priklopili na CTG in vzeli vse podatke, potem pa je prišel zdravnik, ki me je pregledal. Rekel je da res odteka plodovnica, sicer počasi in da sem odprta za slab prst. Povedal še je, da bom v roku 24 ur rodila. Prepeljali so me v sobo za čakanje, kjer sem preživela noč. Ker mi je zdravnik rekel, da bom naslednji dan rodila in tako so mi povedale tudi babice, sem poklicala svojega fanta, da naj pride iz Ljubljane, ker hoče najina bebica na svet. Fant je prišel ob dveh zjutraj iz Ljubljane, vendar ga niso spustili k meni, rekli so mu, da se naj vrne zjutraj. Zjutraj ob osmih je spet prišel k meni zdravnik, ki me je pregledal, bila sem še vedno odprta za slab prst, popadkov ni bilo, plodovnica pa tudi čez noč ni nič odtekala, zato so se odločili, da grem na UZ, da vidijo koliko plodovnice še je ostalo in me premestili na oddelek. Prav tako pa so mi vzeli tudi kri, da bi videli ali je resnično šlo za razpok. V sredo okrog 12 ure sem šla na UZ, kjer so mi povedali, da je plodovnice še vedno zadosti in da bomo počakali do popadkov oziroma do ponovnega iztekanja plodovnice. Po UZ sem šla na stranišče potem pa h kosilu. Po kosilu sem se usedla na posteljo, ko sem med nogami začutila nekaj mokrega. Vstanem se in vidim moker flek, takoj pokličem sestro in ji povem, da mi odteka voda ter ji pokažem flek. Odnesla je moj vložek, da so naredili test ali je to res plodovnica ali ne. Čez par minutk prideta v sobo dve sestri in mi rečeta, da je bila plodovnica in da gremo rodit. Odpeljejo me v porodno sobo in me spet priklopijo na CTG. Potem pride zdravnik, ki me pregleda in pove, da je nožnica suha, da ni videti odtekanja, potem se še mi babica vrže na trebuh, da bi kaj priteklo, ampak ni. Odprta sem bila še vedno samo za slab prst, popadkov ni bilo, na krvnih izvidih pa tudi ni bilo znakov da bi šlo za razpok. Rekli so, da če bi razpok bil bom v roku 20 ur dobila popadke. Spet so me odpeljali nazaj na oddelek in smo čakali na popadke, ki pa jih ni bilo, pa tudi o odtekanju ni bilo več ne duha ne sluha. Fant je počakal do četrtka zjutraj, potem pa se je vrnil nazaj v Ljubljano, zmenila pa sva se, da pride takoj, ko se bi kaj pripravljalo. Tako sem cel četrtek in petek čakala na popadke in odtekanje, pa se ni nič začelo dogajat. Vsak dan sem trikrat hodila na CTG, ki je bil v redu. V petek so mi še enkrat vzeli kri in spet na krvnih preiskavah ni bilo znakov da bi šlo za razpok. Tudi v petek ponoči se ni zgodilo nič. Tako so me v soboto odpustili iz bolnišnice in sedaj doma čakam kaj se bo naprej dogajalo. Jutri grem še k moji zdravnici, da vidim kaj mi bo ona povedala in po napotnico za porodnišnico. Bila sem že dvakrat v porodni sobi, pripravljena da bom rodila. Upam, da ko bom tja prišla tretjič, da bom zares rodila. LP Ksenija (še 13 dni do PDP)
|
|
|