|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Dravlje-NS-DHT-AC
9.2.2007 8:40:54   
Miško
Dečve, ki ste delale NS v Dravljah, koliko prej se moraš naročit, a je kaj gužve? In ali lahko izbiraš, kdo ti bo delal NS - valjda da me zanima slavni dr. Pušenjak? Pa še to me zanima, do kdaj/od kdaj se lahko naredi DHT in kje ga lahko opraviš - v Dravljah ali moraš kam drugam? In pa še AC - nekako se odločam za samoplačniško AC, ker se počutim dovolj stara za njo (čeprav mi po zakonu še ne pripada) - se jo lahko opravi v Dravljah?

Thx za info
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Dravlje-NS-DHT-AC
9.2.2007 16:44:54   
smotka lonib
Jaz sem se na nuhalno naročila pri 9T nosečnosti, to pomeni vsaj tri tedne prej sem poklicala, ker jo opravijo tam okoli 12T. Jaz nisem zahtevala dr. Pušenjava ampak sem se sam naročila, ko sem prišla pa tja, pa sem izvedela, da bo pregled opravila dr. Antoniič Babnik. Je tud ful super G, prijazna in ti vse razloži.  Tel. 01/510-6800
Za ostale preglede ti ne morem dati podatka, ker jih nisem opravljala.
Ali imaš ti svojega G v Novi Gorici? Če ga imaš me zanima katerega? Jaz sem sicer iz Gorenjske, pa hodim v NG h G Jelinčiču.

Čao!

(odgovor članu Miško)
Neposredna povezava do sporočila: 2
9.2.2007 18:17:14   
fusia
V DRavljah lahko narediš NS in AC, DHT pa ne.
To dela infekcijska klinika v LJ. Greš pa na polikliniko, kjer ti vzamejo kri.

(odgovor članu smotka lonib)
Neposredna povezava do sporočila: 3
9.2.2007 18:34:57   
Anonimen
Jaz sem se za NS pri dr. Pušenjaku naročila 2.2. in dobila datum 24.2. - začetek 13 tedna.

(odgovor članu fusia)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
9.2.2007 21:28:28   
tinaaja
Polici v dravlje, ti bodo znali povedat, kaksna je guzva. DHT -> poliklinika, najbolje v 24 urah po NS. G imajo razlicna mnenja, najkasneje do dopolnjenih 13t6d. Rezultat NS in DHT naj bi imel v 1 tednu.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
12.2.2007 9:42:27   
Miško
Dečve, hvala za odgovore. Ja, bo treba kar poklicat. In mimogrede - za nevedno Primorko -  Poliklinika - a je to Klinični center? Ali se moraš za DHT prej naročit ali kar prikorakaš?

Lonib - jaz hodim v Šempeter - Irena Rijavec Mohorko. Sem pa pred kratkim menjala - dr. Margičevo v Novi Gorici, mi ni bila preveč všeč. Dr. Jelinčiča pa poznam samo osebno, tako da hm... si ga nisem izbrala za svojega osebnega ginekologa. Saj menda strokovno naj bi bil eden najboljših, ampak hmmm... njegov zasebni pogled na ženske mi ni najbolj všeč. Pa še vedno sem imela ženske ginekologe, sem se kar navadila na to.

Neposredna povezava do sporočila: 6
12.2.2007 10:08:49   
Maruškovec
mi lahko prosim razložite kaj je to DHT in AC?
Še to me zanima, ti za te preiskave tudi kaj ginekologinja svetuje ali se organiziraš sam?
Hvala ;)

(odgovor članu Miško)
Neposredna povezava do sporočila: 7
12.2.2007 10:18:37   
Miško
DHT je kratica za dvojni hormonski test - vzamejo ti kri in na osnovi rezultatov v kombinaciji z rezultati nuhalne svetline (NS), napovejo verjetnost kromosomskih okvar (presejalni test). AC je kratica za amniocetezo - diagnostična preiskava (99,9% natančnost) - v 16t ali kasneje ti vzamejo vzorec plodovnice z iglo in nato po 10 dneh (če jo delaš v Dravljah) oz 30 dneh (če jo delaš v Kliničnem) dobiš reultat. Je pa verjetnost za splav 0,8 - 3%, tako da jo delajo samo, če je indicirana - se pravi - slab rezultat NS ali DHT oz. ti pripada po dopolnjenem 37 letu, sicer pa samoplačniško (600€).

Ja ginekologi so pa taki in drugačni, eni ti kaj povejo, drugi pa ne. Dolžni niso. Kot pri vseh ostalih stvareh je najbolje, če se človek zanese na sebe pa sam poišče informacije. Vsekakor pa lahko povprašaš tvojega ginekologa o teh zadevah.

(odgovor članu Maruškovec)
Neposredna povezava do sporočila: 8
12.2.2007 11:44:53   
tinaaja
Dečve, hvala za odgovore. Ja, bo treba kar poklicat. In mimogrede - za nevedno Primorko - Poliklinika - a je to Klinični center? Ali se moraš za DHT prej naročit ali kar prikorakaš?

Poliklinika je na Njegosevi ulici, ki je pravokotna na Zalosko, kjer je KC (bolj proti Smratinski cesti). Priporocam ti, da placas uno uro parkiranja v parkirni hisi, ki je tocno na kriziscu Njegoseve in Zaloske ceste - jaz sem fasala kazen, tko da sem ugotovila, da je ceneje placati uro parkiranja, kot pa kazen, ker ful kontrolirajo. Narociti se ni treba, na informacijah vprasaj, kam gres za to, ko prides po stopnicah v pravo nadstropje je 2m desno od stopnic blagajna, kjer placas, dobis stevilko in gres cakat v vrsto..  Imej s seboj kopijo izvida NS, da posljejo pol v dravlje iz dravelj pa tebi s posto domov.

(odgovor članu Miško)
Neposredna povezava do sporočila: 9
12.2.2007 12:06:28   
smotka lonib
Miško! Jaz sem imela slabe izkušnje z mojo G v Škofji Loki po prvem SS, zato sem se odločila, da bom hodila k dr. Jelinčiču. Mi se osebno poznamo, pa tudi najini sorodniki so med seboj povezani. Kar se tiče pregledov lahko samo rečem 1A. Če imam glede nosečnosti kakšne težave, ga lahko kadarkoli pokličem, četudi je praznik.

Lep pozdrav!

(odgovor članu Miško)
Neposredna povezava do sporočila: 10
12.2.2007 12:08:29   
lemavrica
Jest sem se danes naročila za NS v Dravlje in jo imam 27.2.

12.09.07 sva dobila najinga sončka Jako
06.05.2010 smo dobili še drugega sončka Žigo

...Na ta lepi dan v meni erekcija se ti ne zdi da ne more biti lepša...

Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

To je 20 najhujših bolečin. Je porod med n...
Strokovnjaki britanske Nacionalne zdravstvene službe so naredili seznam najbolj bolečih stanj, ki jih človek lahko doživ...
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?