|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Ste tudi ve kdaj do konca utrujene
8.2.2007 12:36:37   
timoteja
Hojla in en lep kulturni dober dan vsem. Sem se morala malo oglasit in pojamrat, saj si moram malo napolniti baterije.Doma imamo 3 letnico, ki je včasih obupen otrok. Sedaj sva doma že skoraj 1o dni zaradi viroze, sedaj je mala ža zdrava. Problem je v tem, ker je totalno energičen otrok, polna energije, vendar brez vztrajnosti, brez volje, da bi kakšno stvar naredila sama, ali se igrala sama, razen če se  prej skregaš z njo, pol se lahk pa čist lepo igra pol urce v svoji sobi. Zahteva, da bi se vseskozi nekdo ukvarjal z njo, sicer če druga ne, se spravi na našo kužiko, leta za njo,jo preganja, torej nagaja. Če pa se z njo kdo igra, ustvarja, riše, reže itd, je pa super punčka. Vendar je treba tudi kaj po hiši postoritit, pa tudi smatram, da je že toliko stara, da bi se morala sama zamotiti.S partnerjem jo skušava učiti za učenje, velikokrat pri kuhi, sesanju in takih običajnih stvareh si vzamemo čas, da sodeluje, je zelo brihtna, prikupna, ampak me izčrpava. In vse skupaj me nervira, ker si želimo še enega otročka, pa me skrbi, kako bi iblo z dvematako zahtevnima otrokoma. Ne vem več, ali je mala tako razvjane,a malo mi liči na hiperaktivnega otroka. Ne vem več kako in kaj, . Evo, ravno zdele je prišla mala po 15 minutah iz soibe, iz katere je uspela narediti samo to, da je tričetrt stvari potegnila iz omare. Logično da igrala se ni nič. Please, help, ker sem res obupana. Kako pa so vaši pri treh letih?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Ste tudi ve kdaj do konca utrujene
8.2.2007 12:44:14   
Marogica
O, timoteja, lahko bi ti zapela pesmico o tem ali pa kar tvoj tekst kopirala. S tem, da je moj star skoraj 6 in pač to 3 leta dalje prenašam kot tiuser posted image . Ti pa "garantiram", da ni nič bolje. Zadnjič je celo rekel, da se med kosilom dolgočasi..

Imamo pa še drugega, ki je bolj samostojen, vendar je problem v tem, da ta starejši poleg vsega še njega gnjavi(iz dolgočasja seveda), tako, da imamo potem dvojno drenje doma.

In odgovor na tvoj naslov posta? Sem utrujena do konca, dostikrat. Se pa tolažim s tem, da mine. Kdaj? Upam, da čimprej...user posted image

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu timoteja)
Neposredna povezava do sporočila: 2
8.2.2007 12:44:36   
eva1
ma ja seveda vsaka mamica je kdaj na utrujena, sej to je normalno, sploh če so bolani in se je treba še več z njim okvarjati! Moj bo star 2 leti in da bi se sam igral naprimer pol ure se še nikoli ni...včasih se s čim zamoti(knjige, puzle) pa je priden ampak moreš biti v bližini...recimo da gleda knjige v kuhinji in jaz kuham zraven!
glede 2 otrok-baje se potem med sabo zamotijo in skupaj igrajo-upam!!! In da je potem se ne držijo samo mame za krilo-tako pravijo-če je pa res pa čez kakšno let, dve povemuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu timoteja)
Neposredna povezava do sporočila: 3
8.2.2007 12:51:17   
Anonimen
Problem je v tem, ker je totalno energičen otrok, polna energije

Problem je, ker imaš ti premalo energije zanjo user posted image  user posted image

Kaj naredit ne vem, ker Mičica še ni v teh letih.

(odgovor članu timoteja)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
8.2.2007 13:08:02   
Naty*Taja
Se pridružujem izkušnjam. Jaz pa mislim, da smo sami krivi za tole, ker se pačpreveč ukvrjamo s svojimi otroci! Ne me narobe zastopt, ampak zakaj vraga smo se znali pa mi od malega sami zamotit  ? Po moje smo bili primorani, ker starši al niso imeli cajta, al volje pa tudi niso bili zbombardirani z vsami mogočim znanstvenimi žavbami, kako otrok ne sme bit sam, da ne dobi strahu pred samoto, pa ne sme jokat več kot toliko, da ga slišimo, ker bo potem nesamozavesten, pa moramo se z njim ukvarjat, pet, se pogovarjat.... da se bo hitreje razvil........
Zdej pa rečte, da ni res! Jaz vse tele napake pri tadrugi lepo popravljam in rezultat je, da imam pri dveh (21m in 7m) več časa zase, več naretega po hiši, več časa za frum user posted image , pa še manj utrujena sem včasih!!
Kar se pa tiče hiperaktivnosti, pa po moje zgleda precej  drugače, če je otrok hiperaktiven, kot pa živ!! Vsaj pri nas je definitivni tole res!

MONTIGNAC

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
8.2.2007 13:10:48   
Naty*Taja
Aja še to - naš odkar je v  vrtcu se zna veliko sam igrat, pa prej tudi ni bil sposoben se zamotit 10 min! Tam so v to pač primorani! Poskusi, če še seveda nisi.

MONTIGNAC

(odgovor članu Naty*Taja)
Neposredna povezava do sporočila: 6
8.2.2007 13:16:36   
Anonimen
Moj je bil tudi tak pri treh letih. Zdaj bo kmalu 5 in je že veliko bolje, se že veliko več sam igra. So še obdobja, ko visi na meni, ampak v glavnem se je pa že odatečal.

(odgovor članu Naty*Taja)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
8.2.2007 16:14:29   
timoteja
Ja, saj naša mala je v vrtcu, ampak zdej sva bile pa nekaj na začetku obe bolani, potem sem se jaz porihtala , malo je pa še kuhalo. Definitivno pa se preveč ukvarjamo z otgroci, vsaj jaz sem se iz razlogov, kot je napisala ena RRjevka , da bi otrok le imel vse , pozornost, ljbezen, itd, na koncu se pa res ne zna več sam s sabo niti malo zaigrat. Saj bo bolje, jutri gremo v vrtec, pa da se spet nekako ulavfamo, pa bo. Kaj pa bomo še z enim otrokm, pa bomo videli. Upam, da me ne bo pobralo.

(odgovor članu timoteja)
Neposredna povezava do sporočila: 8
8.2.2007 16:55:55   
iva01
Jst sem bila včeraj, dren na šihtu potem sem šla po nika v vrtec, komej sem se primajala do bajte pol pa je še mali nekej gnjavu da bi šel ven, sam je dež padal pa nisem hotla it, ob ene 6-7.30 sem mela včeri tako krizo da se mi tud govort ni dalo, pol pa se je na srečo mami prikazala pa sem šla za dobre pol urce na stran mal počivat pa sem nekak k sebi prišla da sem malega zvečer spat spravla.

(odgovor članu timoteja)
Neposredna povezava do sporočila: 9
8.2.2007 17:21:56   
nejcko
IZVIRNO SPOROČILO: Marogica

O, timoteja, lahko bi ti zapela pesmico o tem ali pa kar tvoj tekst kopirala. S tem, da je moj star skoraj 6 in pač to 3 leta dalje prenašam kot tiuser posted image . Ti pa "garantiram", da ni nič bolje. Zadnjič je celo rekel, da se med kosilom dolgočasi..

Imamo pa še drugega, ki je bolj samostojen, vendar je problem v tem, da ta starejši poleg vsega še njega gnjavi(iz dolgočasja seveda), tako, da imamo potem dvojno drenje doma.

In odgovor na tvoj naslov posta? Sem utrujena do konca, dostikrat. Se pa tolažim s tem, da mine. Kdaj? Upam, da čimprej...user posted image

copy paste - dobesedni, vključno z vejicami, le s to razliko, da je naš hiperaktivec star 5 let in "kvari" 3 leta staro punčko - rezultat pa je enakuser posted image

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 10
8.2.2007 17:45:36   
Mavrična zvezdica
Timoteja,

pri nas je tako, da se naš mali po vsaki bolezni na vse kriplje trudi, da bi vsa popuščanja in prilagajanja, ki jih je bil deležen med boleznijo obveljala zavedno.

In rezultat? Na videz popolnoma neobvladljiv in podivjan otrok, ki zahteva 200% pozornost in me popolnoma izčrpa.

Moja rešitev? Ko vem, da je otrok zdrav, se sprijaznim z dejstvom, da se bova kako popoldne ali dve spet grdo gledala in ponovno jasno ZAČRTAM MEJE, ki jih je prej dobro poznal in upošteval. In glej ga zlomka, deluje. Isto se potem ponovi v vrtcu.V trenutku je pripravljen planiti v jok, ker on pač ne more jesti sam - pa še kaj. K sreči imamo vzgojiteljico s katero se lahko pogovorim in tako vedno reagira tako kot bi odreagirala jaz: Primi žlico in jej. Če ne boš, boš lačen. Potem ga pusti na miru in po nekaj minutah res prime žlico in brez besed sprazni krožnik. In trmarjenja je konec.

Morda tvoja po bolezni poskuša isto?

Lp

(odgovor članu timoteja)
Neposredna povezava do sporočila: 11
8.2.2007 18:51:44   
bskrle
ja, ampak s to razliko, da imam 3 otroke že 3 tedne doma, ena je končala z antibioitki, ostali dve sta za silo zdravi ... 

(odgovor članu Mavrična zvezdica)
Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?