|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   NENORMALEN STRAH PRED PORODOM!!!
18.9.2004 10:18:40   
Martina27
Pozdravljene!

Včeraj je v mariborski porodnišnici rodila moja najboljša prijateljica in ker še popadki niso bili tako hudi (dobila je gel v nožnico)sem lahko prišla v dnevni prostor k njej.Ko sem jo takole opazovala kako se reva muči s temi popadki me je postalo tako strah pred porodom,da se mi zdi,da bom jaz umrla.No ti popadki so se kar stopnjevali in ko je bilo že vse skupaj tako daleč da so jo odpeljali v porodno sobo sem jaz morala odit,fant je pa ostal zraven nje.Ko sem zapuščala porodne sobe je ravnokar ena rojevala in ko sem šele to slišala mi je bilo dovolj.Prišla sem domov in sem tako jokala,da je bila groza.Jaz si sebe sploh ne predstavljam kako bom vzdržala to bolečino,da ne bom panična,histerična in preglasna ob vsej tej bolečini.Sicer sem šele v 20t nosečnosti in še je prehitro,da bi se z tem obremenjevala,ampak kar sem včeraj tam videla in slišala mi je bilo dovolj,da me je postalo nenormalno strah.Boga reva niti govorit ni mogla ko so se začeli popadka,tako se mi je smilila,da bi tam najraje kar zajokala.
Ponoči sem sanjala,da rojevam in me je moj fant zbudil,ker sem baje ful brcala in ko sem se zbudila sem bila cela mokra.Mati moja to so že nočne more!

Jaz vem,da ko bom šla rodit,bom trpela ko kristus na križu,hkrati pa vem,da če ste oz.so to dale vse ženske skozi bom še tudi jaz,le kako bom to vse skupaj prenesla nimam pojma!!!

Je rekel moj fant,da zato občuduje vsako žensko posebej ki da ta dogodek skozi v svojem življenju,hkrati pa nam zavida,ker ve ,da je to najlepša zgodba našega življenja,ki je fantje nikoli nebodo doživeli.Zato si pa tako želi bit zraven pri porodu.Naj kar bo,naj vidi kako moramo v resnici trpet,tam na tisti postelji.

Malo sem se spovedala,da mi je malo lažje,ker vem oz.upam,da nisem edina,ki me je poroda tako zelo strah.:zmeden:

MARTINA 20t
Neposredna povezava do sporočila: 1
18.9.2004 10:48:30   
filipinka
Zdi se mi, da je bolje, če pred porodom nič kaj dosti ne vidiš. Kar si ti doživela včeraj je v bistvu že eno soočenje. Jaz gledam na RTL-u oddajo Mein Baby vsak dan in sem se že kar malo navadila na vse to. A, pravijo, da je pri vsaki drugače, torej bo moj ali tvoj porod zgodba zase. Večkrat pravim, da me ni strah, a če pogledam vase, lahko rečem, da mi pa tudi ni čist vseeno. A, tolaži me misel, da bom za ves trud in prestane muke, dobila najlepše darilo, ki sem si ga kdaj želela, svojega-najinega sinčka. Pravijo, da je treba pri vsakem popadku misliti na otročička in da si z vsakim popadkom bliže njemu. Jaz sem bom definitivno tega držala.
Torej glavo pokonci, sicer pa si šele v 20. tednu, tako, da poskušaj zbrati čimveč informacij o porodu, beri, se pogovarjaj z drugimi, itd. . Jaz sem se maksimalno pozanimala o vsej stvari, moj mi itak že pravi, da sem preveč načitana! Sem pa v 40. tednu in samo še čakam...čakam, da prvič vidim, objamem in poljubčkam najlepšega dojenčka! Zavedati se je treba, da je vsak trud na koncu bogato polačan!
Čao in brez strahu, V. in :duda:

(odgovor članu Martina27)
Neposredna povezava do sporočila: 2
18.9.2004 10:50:45   
filipinka
Aha, pozabila sem te prositi, da še malo vprašaj prijateljico, kako je v MB porodnišnici, katera babica je bila zraven, itd.
...in mi malo napiši, ker me je še najbolj od vsega strah odnosa osebja v por. .
V.

Neposredna povezava do sporočila: 3
18.9.2004 11:08:33   
ronja5
Bolečine ob porodu so res močne,ampak ti se kar lepo sprijatni z njimi in se zavedaj da minejo!Priznam, da je tudi mene malo strah, čeprav sem že dvakrat rodila.Ko boš zagledala malo bitjece :duda:boš pozabila na vse in boš v9nebesa! Priporočam pa ti knjigo IZZIV PORODA,ki jo je napisala Eva Hrovat-Kuhar.Lahko si jo sposodiš v univerzitetni knj. v Mariboru! Vse dobro!

LP! Ronja :duda:9nebesa:duda:

Neposredna povezava do sporočila: 4
18.9.2004 12:54:45   
Pupica
Martina27

Tvoj strah je čisto odveč. Priznam tudi mene je bilo strah poroda, no niti ne samega poroda, ker imam visok prag bolečine, temveč me je bilo PANIČNO strah, da me bodo prerezali. Sicer sme bila potiho spravljena sama s sabo, da če ne bo šlo drgač, pač ne bo šlo. Potem sem zvedela še za epiduralno, in če imaš le možnost se odloči za epiduralno, saj ti je bolečina ob popadkih definitivno prihranjena.

Če te je pa tako kot je bilo mene strah še rezanja, pa ti svetujem olje za masažo presredka(Weleda-Drogeria markt). Tako vsaj veš da si vse naredila kar je bilo v tvoji moči. Jaz sem odkar sem šla na pogovor z anasteziologom(prijava na epiduralno) bolje spala. tko pomirjeno. Čeprav ti povejo, da se zna zgoditi, da ni nobenega prostega anasteziologa, in da potlej ne dobiš epiduralne, ampak mislim da potem ko ležiš tam ti je itak vseeno. Je pa lepo da si preostalih par mesecev do poroda pomirjena.

Če želiš lahko prebereš še mojo porodno izkušnjo, mogoče te malo pomiri. Meni je namreč porod ostal v zelo lepem spominu. Brez bolečin, ne med porodom, ne potem.

http://www.ringaraja.net/forumi/sporocila.asp?pogled=2&id=17234&msg=128714&idk=85

Upam da sem te vsaj malo potolažila!
Lp

pupica+:miska:Tia

Neposredna povezava do sporočila: 5
18.9.2004 13:17:17   
Martina27
Pozdravljene!

Hvala vam za te vzpodbudne besede,prav lepo je prebrat,ko ti nekdo tako lepo opiše vse skupaj.
Meni je jasno,da bo ta moj trud in te moje muke bogato poplačane,ampak enostavno se ne morem potolažit.Imam zelo nizek prag bolečine in zadnjič ko sem šla,da mi vzamejo kri,sem omedlela.Jaz bi dala vse na svetu,da bi se ob teh stvareh počutila drugače,da bi vse skupaj lažje prestajala,ampak mi nikakor ne uspe.Jaz že,sam da vidim iglo ali karkoli zakar vem,da bo na meni povzročilo bolečino,postanem cela mokra.Upam,da me zdaj vsaj malo razumete,zakaj me je poroda tako zelo strah.

Ja,glede osebja v mariborski porodnišnici,včeraj so bile babice neizmerno prijazne,ustrežljive,karkoli je potrebovala so ji prinesle,lepo so ji vse svetovale,v glavnem nimam grde besede čez njih.Katera pa je bila glavna babica pa ne vem,ker od šoka in stresa nisem niti pogledala gor na tablo.Tud jaz sem bila v porodnih sobah na sprejemu pred 10 dnevi in tudi takrat je bila ena zelo zelo prijazna babica,pa še gužvo so imeli,tako da nimam kaj grdega za rečt.Odvisno kako,kdaj in na koga naletiš.V glavnem moja kolegica je zelo zadovoljna,predvsem pa zaradi tega ker je dobila tako zelo lepega fantka.

Pupica+Tia,tvojo porodno izkušnjo sem prebrala že zadnjič.Vse preberem,kar ima zveze s porodom,še najbolj pa sem vesela ko vidim,da jo katera sama napiše in pove kako je ona to doživela.

Martina

Neposredna povezava do sporočila: 6
18.9.2004 14:29:00   
Alexandra
Martina,

zelo lepo je napisla V77! :bravo:

Noben porod ni enak drugemu in ena prenaša bolečino bolje kot druga. Vsa bolečina pa mine, ko na trebuh dobiš svoj zaklad, svojo srečo. Dobiš energijo, lahko bi rodila še enkrat. Meni je bilo, da bi upila, skakala od sreče. Tega srečnega trenutka ne morem opisat.

Z mano je bil partner, in mi je ful pomagal. Masiral me je, pogovarjal se je zmano, me božal, cmokal, smejala sva se, skupaj predihavala popadke,... In ta trenutek moraš delit z njim, če le imata to možnost. Meni je bilo stokrat lažje, ker je bil ob meni.

Odmisli bolečino, misli na svoj zaklad, odženi strah, saj bo vse ok.

L.P., :sloncek:

Neposredna povezava do sporočila: 7
   [Brisano sporočilo]
18.9.2004 17:43:45   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

Neposredna povezava do sporočila: 8
18.9.2004 23:02:46   
Annny
Martina, res ne skrbi...(-:
Mene ta veseli dogodek čaka čez 4 tedne (po ginekologovi teoriji pa lahko že čez 2 tedna, glede na to, da imam že nekaj časa lažne popadke)...
Hm, sicer mislim, da me poroda ni strah, se pa ta strah zagotovo skriva nekje v moji podzavesti.. Zato sem tudi šla na razgovor za epiduralno- ker se počutim bolje, če vem, da imam na voljo tudi porod brez bolečin (oz. z manjšimi bolečinami..).
Torej- svetujem ti, da greš na razgovor za EA...v sebi se boš pomirila...pa potem sploh ni važno, ali se boš na koncu res odločila za EA ali ne(-:

LP

Neposredna povezava do sporočila: 9
20.9.2004 14:29:29   
Pikabu
Nekaj časa nazaj sem tudi sama napisala podobno sporočilo. Meni se je namreč zgodilo, da sem imeela CTG ravno, ko je ena rojevala. Slišalo se je tako grozno, da sem cel dan samo jokala, kako jaz nočem roditi , kako me je strah in kako ne bom zmogla, s tem, da me prej ni bilo strah in sploh nisem kaj dosti razmišljala, saj dete vendar nekako mora priti ven. Potem sem se umirila in pomirila predvsem ob podpori čudovitega moža in čakala, kdaj bo. Ko se je začelo zares, ni bilo nobenega strahu, v porodno sobo sem šla nasmejana in srečna, saj sem vedela, da je vse bližje trenutek, ko bom svojo malo štručko stisnila k sebi. Je bilo hudo, a se je splačalo, kaj več o svoji porodni izkušnji bom pa še napisala.

Le pogumno!!!!

Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Kako počastiti spomin na angelčka v nebesih?
Ste tudi vi izgubili dojenčka v trebuščku ali ste ga v naročju držali le malo časa, pa je prehitro odšel med angelčke? V...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?