|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Porod v Feldbachu
7.2.2007 11:25:13   
Anonimen
Umetnost ali samo stvar samokontrole

Alia pa višje plače user posted image

(odgovor članu rija)
  Neposredna povezava do sporočila: 26
7.2.2007 11:28:02   
pin
Pozdravljene!
Imam še eno vprašanje: Kakšen je postopek prijave za porod v Avstriji?
Mogoče se vam zdi to vprašanje neumno....sam še dobene ne poznam, ki je rodila v tujini!

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 27
7.2.2007 11:28:15   
rija
Ja, ta nezanemarljivi aspekt sem pozabila user posted image

...vox populi...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 28
7.2.2007 11:29:17   
rija
Kako greš rodit gor?

Ja, jaz sem enostavno šla, pozvonila, rekla es kommt in rodila user posted image user posted image user posted image

...vox populi...

(odgovor članu pin)
Neposredna povezava do sporočila: 29
7.2.2007 11:47:28   
soncece24
IZVIRNO SPOROČILO: rija

Kako greš rodit gor?

Ja, jaz sem enostavno šla, pozvonila, rekla es kommt in rodila user posted image user posted image user posted image

user posted image user posted image user posted image ti si faca, rija

Idealni moški ne pije, ne kadi, ne vara, ne kvartopiri, ne obstaja. (ruski aforizem)

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 30
7.2.2007 14:47:09   
simonka
Pozdravljene še enkrat.
Hvala za odgovore takšne in drugačne.
Se strinjam z nekaterimi, da moraš sam roditi, da ti bolečine ne more nihče odvzeti...... Pa vendar sem prepričana, da mamice, ki bi imele slabe izkušnje s prvim porodom, bi vsekakor iskale v drugo še drugačne možnosti poroda oz. druge porodnišnice. Pa ne mislim s tem na moje bolečine in kako se ležala 26 ur na porodni mizi, ker se nisem odpirala,turi ne mislim na 11 ur umetnih popadkov in moje visoke temperature, ko so še vseeno vztrajali da rodim po naravni poti, najbolj pomembno mi je, da je vse vredu z otročkom. Mame bi tako dale življenja za svoja mala bitjeca, če pa se zaradi težkega in kompliciranega porodo bojiš spet za otročka je najbolj normalna stvar, da boš v drugo poiskal kakšno drugo možnost. In tako sem se odločila za Feldbach in CR , saj v MB porodnišnici niso preveč pristaši porodov z EA ali CR ..... Niti ni CR kakšna modna muha, po vseh opisovanjih mamic, ki so rodile z CR je okrevanje po njem trnova pot, verjetno veliko hujša kot popadki , ki minejo v parih urah. Prepričana sem tudi da je mnogo lepše prisostvovati ko se detece rodi in ga imeti takoj pri sebi, kota pa šele čez par ur ko se zbudiš iz narkoze.  Tako mamice in nosečke upam, da sem se prav odločila, verjamem v vse najboljše za otročka in zame.
Še kakšen mesec in bomo štirje.
Pa pa,  vsem bodočim mamicam pa kjerkoli boste rodile, ne glede na kakšen način  .... VSO SREČO IN OBILO ZADOVOLJSTVA Z SVOJIMI OTROČKI.

Naša sončka: Timon in Jaka

(odgovor članu soncece24)
Neposredna povezava do sporočila: 31
7.2.2007 16:22:24   
Baucka
Tudi jaz bi v drugo, če sploh bom, šla rodit v Feldbach. Pa to ni neka finta, ampak dejstvo, da je pri nas več ali manj javne ustanove ostale na ravni Jugoslavije, saj niso imele motivacije, da bi se razvijale.

Moja mama je rodila 1 otroka v slo, 2 v aus in tretjega (mene) spet v slo. Prvi in tretji porod je bil vakumski, prvi se je končal tragično (smrt dojenčka), 2 pa v aus  brez problemov. Po porodu je dobila steznik za trebuh, mali dojenček pa rokavičke na roke, da se ni poškrampal in to pred 35 leti. Zdaj pa si samo zamisli, kakšne napredek so dosegli v teh letih ko smo mi ostali na skoraj na isti ravni.

Pri nas te že vsak zdravstveni uslužbenec čudno gleda, če ga vprašaš kaj ti v žilo spušča, če si ti zdravstveni delavec ali kaj.

Ste gledale tisto po poročiloh, ko so prišlo zunanji ocenjevati našo porodničarstvo, in ugotovili 70% preveč prerezanih presredkov in 50 % prevečkrat danih umetnih popadkov.(nisem prepričana, da so % točni, samo so bile šokantno visoke številke). Jaz sem zgubila zaupanje v naše zdravstvo, saj je več ali manj vse podkupljeno in ti ne dajo najboljšega zdravila ampak tisto, katerega proizvajalci so najbolj radodarni in plačajo izobraževanja na Bahamih.

Gremo veselo.

(odgovor članu simonka)
Neposredna povezava do sporočila: 32
14.2.2007 14:59:49   
Brbs
O Feldbachu je bilo na tem forumu že ogromno napisanega, malo pobrskajte in boste našle ogromno informacij.
Porod ne stane nič več kot v SLO, morda tista birokracija nekaj malega, drugače pa ne - vse krije Slovenija.
Pred porodom se gre k Miglarju v MB in se z njim dogovoriš za pregled v Feldbachu kakšen slab mesec pred PDP. Ko enkrat opraviš tam pregled, te imajo zabeleženo in te pričakujejo.

Kar se pa tiče samega poroda v Feldbachu: to ni samo modna muha. Dejansko skozi pogovore z marsikatero mlado mamico spoznaš, da v Feldbachu še ena ni imela slabe izkušnje s kakršnokoli slabo voljo sester, babic, zdravnikov, itd., medtem ko se v slovenskih porodnišnicah to mimogrede zgodi. Dejansko je storitev v Feldbachu na precej višjem nivoju, čeprav je lahko tudi v Sloveniji, vendar zagotovo redkeje.

Je pa otrokov kraj rojstva v Avstriji, poleg tega je dobro, da znaš nemško, saj ni nujno, da boš zagotovo imela doktorja, ki govori angleško.

Zagovarjam Feldbach na podlagi zbiranja informacij že nekaj mesecev in grem zagotovo tja. Razen če bodo okoliščine nanesle drugače....

(odgovor članu Baucka)
Neposredna povezava do sporočila: 33
14.2.2007 23:36:37   
simonka
Brbs kdaj j te imajo zabeleženo in te pričakujejo v Feldbachu. Takrat ko opraviš pregled pri dr. Miglarju?
Sem že bila pri njem in sem zelo zadovoljna. Imam že dogovorjen termin za Feldbach ne vem pa če še moram iiti gor na pregled. Hvala za informacije.
Papa

(odgovor članu Brbs)
Neposredna povezava do sporočila: 34
15.2.2007 0:22:20   
Anonimen
Ma, jaz grem lahko še petkrat v NM rodit

Rodit že, rodit so kul ekipa...ampak potem TAKOJ domov. Ker se potem večina osebja obnaša kot v norhausu, ne kot v porodnišnici. Meni jih je bila večina poden od podna, tako s strokovnega vidika, še bolj pa s človeškega.

V bistvu je bila še najbolj prijazna ena snažka. Je vsaki tako lepo povedala, da ima zeloooooo lepega otroka in da upa, da bo zdrav.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 35
15.2.2007 11:38:28   
Klarita
Simonka, če ti je dal dr. Miglar termin za gor prit to pomeni pregled pri njem. Tudi jaz sem bila prejšnji teden pri njemu in sva se dogovorila v 30 t za pregled v Avstriji, tam ti pokaže tudi porodne sobe in se dogovorita za način poroda.

(odgovor članu simonka)
Neposredna povezava do sporočila: 36
15.2.2007 12:53:56   
simonka
Pozdravljena nosečka.
Dal mi je termin 06.03.2007 za pregled, ker mi bo 07.03.2007 naredil spinalni carski rez.
Sprašujem pa najbolj zato, ker ne vem kaj naj naredim če slučajno dobim prej popadke. V ponedeljek sem jih že imela, pa sem šla v Mb bolnico in so jih ustavili, zdaj pa čakam, kaj se bo dogajalo.
Kdaj imaš ti rok Klarita?

(odgovor članu Klarita)
Neposredna povezava do sporočila: 37
15.2.2007 14:02:02   
Anonimen
Simonka, mene pa nujno zanima, kako si se pri njem sploh naročila.
A kar pokličeš (za telefonsko bi te prosila)? Koliko pa stane pregled? In koliko časa si čakala za pregled? In kaj moraš za eno dokumentacijo prinesti k njemu? Samo materinsko knjižico ali še kaj?
Odločam se, da bi šla tja po drugo mnenje za morfologijo (ali ima tudi 3D UZ?). Hkrati pa bi se pozanimala za porod v Feldbachu.

Že v naprej hvala za odgovore. Lahko pa me kontaktiraš tudi na privat.

(odgovor članu simonka)
  Neposredna povezava do sporočila: 38
16.2.2007 10:37:09   
Klarita
Simonka,
jaz imam rok 20. 8. Dr. Miglar mi je dal termin 30. 7., to je pregled v Avstriji, takrat mi bo pokazal tudi porodne sobe in lahko se dogovoriva za način poroda.
Če boš imela popadke prej, bi jaz na tvojem mestu šla kar gor. Kaj pa vem, v MB sigurno nebi šla.

(odgovor članu simonka)
Neposredna povezava do sporočila: 39
16.2.2007 10:50:10   
Klarita
Zvesta,
odgovorila sem ti že v prejšnji temi "avgustovke", tam imaš tudi tel. št. in vse ostalo, če pa te še kaj zanima, piši.
LP

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 40
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:

10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?