|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   ZGAGA
6.2.2007 16:25:04   
Maleal
Zadnji teden me zelo peče zgaga,ne glede na to kaj pojem,najboljše je zjutraj ko sem tešča,takrat je vse o.k,ko pa prvič nekaj pojem pa me po nekaj minutah začne tiščat in mi gre na bruhanje,ko pa zbruham je vse spet ok.Mislite,da se preveč najem ali kaj je to?Kaj naj pijem donat ali kaj pomaga?Res mi je pol cel dan slabo,odkar nisem več tešča.user posted image

Ne išči nekoga, ki je popoln.
Ljubi nekoga, ki ni in ga naredi popolnega s svojo ljubeznijo.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: ZGAGA
6.2.2007 17:07:59   
čaki
naša tamlada  je rekla da pomaga proti zgagi ena žlica sladkorja-moj je to preveril in rekel, da res drži.user posted image user posted image
torej probaj, mogoče bo bolje..user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Maleal)
Neposredna povezava do sporočila: 2
6.2.2007 17:50:31   
zverinica
oj, meni ful pomaga že samo pol deci hladnega mleka. 

(odgovor članu čaki)
Neposredna povezava do sporočila: 3
6.2.2007 18:00:09   
juniorka
men pa je res donat pomagal
slabo mi je pa blo, če nisem jedlauser posted image , pa zarad slabega zraka v pisarni, avtu
v glavnem, samo sode bikarbone ne smeš, drugo pa.. slej ko prej mine

(odgovor članu zverinica)
Neposredna povezava do sporočila: 4
6.2.2007 19:58:06   
Jančika_
Jaz sem zelo majhna, zato sta mi otroka obakrat precej pritiskala na želodec - zgaga me je pekla tako, da si v življenju nisem mogla predstavljati, da je sploh možno. Sprva je pomagal Donat, a proti koncu nič drugega kot antacidi. V prvi nosečnosti sem trpela, ker jih nisem upala vzeti, v drugi sem pa prebrala pri Pušenjaku, da nič ne škodijo. Tako da sem nisem nič šparala.

(odgovor članu Maleal)
Neposredna povezava do sporočila: 5
6.2.2007 20:06:59   
Anonimen
Jančika, katere antacide si pa jemala? Rupurt, gastal? Mene tudi občasno zgaga peče pa še želodec me potem kar dobro boli... Pa si ne upam nobenega antacida vzetuser posted image  Si pomagam s kruhom, grisini... Včasih pomaga, včasih ne.

(odgovor članu Jančika_)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
6.2.2007 21:26:05   
Jančika_
Hm, a veš, da se ne spomnim - ni bil Rupurut in ne Gastal. Kupila sem jih pa v Sanolaborju. Napenjam možgane - vem, da sem večkrat videla reklamouser posted image , pa se sploh ne morem spomniti. Sicer so pa vsi narejeni približno po istem kopitu po moje.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
6.2.2007 22:57:11   
simonka
Pozdravljena.
Zelo naj bi pomagala žlička olivnega olja, ali pa žlička sode bikarbone.
Nasveti izkušenih babic.
Upam, da bo pomagala in papa

Naša sončka: Timon in Jaka

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 8
7.2.2007 7:48:55   
Anonimen
Mogoče samo dve pripombi na mleko in na sodo bikarbono. user posted image

Mleko je v osnovi bazično, torej res znevtralizira kislino v želodcu, vendar pa poleg tega vsebuje encim, ki želodčno sluznico spodbuja k izločanju kisline. Razmerje izločanja kisline in nevtralizacije pa je ponavadi takšno, da te zgaga še bolj daje. Jaz nebi priporočala mleko.

Kar se tiče sode bikarbone: nikakor je ne zamenjat s pecilnim praškom (v pecilnem prašku je poleg sode še citronska kislina, pa še polno drugih reči, ki spodbujajo penjenje).
Ko soda pride v stik z želodcem, se tvorijo večje količine CO2, zato se ti po sodi spahuje. Če pa imaš mišico zapiralko relativno močno, se v želodcu ustvari nadtlak in sčasoma lahko želodec poči. Mojemu pokojnemu očetu je želodec počil 2x.
Za zanimivost pa še tole: v eni plastenki (0,5l) gazirane pijače je 2 litra CO2. Če bi spili na eks kokakolo, bi se v želodcu izločilo več kot 1l plina, saj želodčna kislina zmanjša topnost CO2. Če pa zraven vzamemo še mentos....BUUUM.  user posted image

Premislite, preden upoštevate nasvete babic. user posted image

Za nevtralizacijo želodčne kisline pa lahko uporabite Rupurut oz. slovensko različico Rutacid. Ta dva direktno znevtralizirata, brez nastajanja plina.
Če vzamete Renital, pa na želodčni sluznici naredi tanek film in s tem preprečuje draženje sluznice. Ta torej ne znevtralizira direktno ampak med drugim zavira nastanek kisline.
Za Rupurut in Rutacid sem prepričana, da sta med nosečnostjo varna za jemanje, saj jih je moja sestra proti koncu nosečnosti pojedla kake 2kg, po navodilu zdravnika.

(odgovor članu simonka)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
7.2.2007 11:19:39   
Maleal
Punce hvala vam za nasvete.user posted image

Ne išči nekoga, ki je popoln.
Ljubi nekoga, ki ni in ga naredi popolnega s svojo ljubeznijo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
7.2.2007 12:36:39   
draja
Tudi jaz imam nenehne težave z zgago. Včasih me tako žge, da si sploh ne morem misliti, da je to zgaga. Najhuje je ponavadi ponoči, ko imam včasih kar v intervalih napade zgage. Imam pa srečo, da meni resnično pomaga Donatuser posted image user posted image user posted image . Še par mesecev nazaj ga tudi povohat nisem mogla, danes pa je to moj rešitelj, ki se ga oklepam kot pijanec plota. Pa zadostuje že par požirkov in mi takoj odleže.

Tudi meni otrok zelo pritiska navzgor, včasih mi tisto svojo rito tako tišči pod rebra, da se tudi 1 cm ne morem naprej nagniti user posted image .

(odgovor članu Maleal)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...
Domači test nosečnosti s pomočjo sladkorja
Če mislite, da ste noseči in bi radi v tem trenutku izvedeli, če je to res, pa doma nimate originalnega testa za nosečno...

Ritka.
пеперутка16

Ali za dojenčkovo zadnjico uporabljate samo kremo ali samo puder ali oboje hkrati?