|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   BOMBAŽNE PLENICE-katere,koliko?
6.2.2007 12:50:12   
Medvedka
Lep pozdrav vsem!

Čez 2 meseca pričakujemo dojenčka in ker mislim, da mi boste ve najbolje povedale, kaj in kako bi prosila vse tiste, ki uporabljate (ali ste uporabljale) za previjanje bombažne plenice, če mi lahko napišete vaše izkušnje z njimi itd.
Zanima me:
- katere plenice uporabljate (ste uporabljale) (Racman, Štorklja-razlika,prednosti,...),
- koliko plenic imate in katere (-koliko) točno (Rumeni, Zeleni Racman,Maxi Racman,Štorklja z vložkom, brez vložka,...),
- koliko imate še vložkov, katerih,
- koliko imate prekrivnih hlačk,
- koliko imate vpojnih hlačk (imam tudi hčerko, staro 2 leti, ki smo jo imeli v plenicah za enkratno uporabo in zaenkrat še nič ne kaže zanimanja, da bi se odvadila plenic, zato nameravam kupiti tudi vpojne hlačke za lažje odvajanje od pleničk).
Zanima me tudi:
- kam in kako (ste) spravljate (spravljale) umazane pleničke dokler jih ne operete.

Prosim, če mi odgovorite čim bolj natančno, ker res ne bi rada kupovala več kot rabim.
Napišite še kaj, kar se vam zdi, da je dobro, da vem...

Najlepša hvala vsem!

Želim vam še naprej veliko veselja z vašimi sončki!

Čav, čav!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: BOMBAŽNE PLENICE-katere,koliko?
6.2.2007 13:03:04   
Seven*
Stvar je taksna. Priporocam Racmane. Rumeni racman je tanjsi, a se ful hitro posusi. Ce otrok ne stanka dnevno veliko flas vode in soka, potem priporocam rumeni racman. Ker je tanjsi ima tudi manj blaga med nogicami in so otroci bolj okretni.

Lej. Poklici na sedez firme. Povem ti, da so ZELO PRIJAZNI in tudi svetovat znajo zelo. Mi smo bili navduseni nad odnosom zaposlenih.

Jaz sem jih sproti metala v boben stroja in zvecer oprala kar z ostalim perilom na 60 stopinj. Nic nisem komplicirala.

Gospa sem.

(odgovor članu Medvedka)
Neposredna povezava do sporočila: 2
6.2.2007 13:12:16   
HuAnita
Trenutno imam dragega bolnega, torej še manj časa, pa ti ne bom na dolgo pisala, tako da prosim pošiči moje stare odgovore - kake 3m nazaj sem eni veliiiiko napisala, t
uudi druge so podale mnenje(sori, mali mi sedi v naročji...), če te še kaj zanima, pišđi na ZS

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 3
6.2.2007 15:16:15   
beti 1
http://www.ringaraja.net/forum/fb.asp?m=1089519

(odgovor članu HuAnita)
Neposredna povezava do sporočila: 4
6.2.2007 16:41:15   
frufru
Pri nas se dobijo tiste od štorklje, bambino mio in racmanke. Jaz ti lahko povem samo kako je z racmankami. Smo jih kupili,ker se pleničke za enkratno niso obnesle, je bilo vse premočeno, pa rita je bila vneta. Bom dodala svoj piskrček izkušenj.

Ena racmanka stane nekaj manj kot 3000 sit (v € preračunaj sama). uporabna je za otroke od 0-15kg. Velikost se regulira z ježki in pritiskači. Poleg tega rabiš še prekrivne hlačke in podlogice, ki držijo drekec skupaj in jih lahko vržeš v wc ali kanto za smeti. Podlogice lahko enkrat tudi opereš (polulane) En paket teh (100kom) je okoli 900 sit). Mi mamo pralni stroj razred A+ in sušilca C. Peremo ponoči med 10 in 6h ali čez vikend, ko je poceni tok. Smradu, česar se najbolj bojijo mamice ni, je pa treba pleničko, ko jo zamenjaš sprat in dat v vedro s pokrovom. mi tega nismo kupovali ampak uporabljamo 20l prazno vedro od barve in lavor za pokrov. Rabiš ga zato, da mokre pleničke stojijo do prvega pranja. Pleničke se perejo na 60°C skupaj z Lovrovim perilom. To se skupaj s pleničkami nabere v 2-3 dneh. Jaz imam 13 zelenih racmank (bolj debele, primerne za široko povijanje, imajo dodatni bombažni vložek za ponoči, če je potrebno) in 3 rumene racmanke (tanjše, med nogami ožje, imajo dodatni vložek, ki ga mi uporabljamo, da se manjkrat previja). Na rezervi imamo paket pleničk za enkratno uporabo. Te uporabljamo, če nam zagusti z racmankami (zelo redko) ali ko gremo kam na izlet. Za orientacijo: Do danes (po malo manj kot 2 mesecih) smo porabili 1 paket newborn (ko smo bili še na teh za enkratno) in 1 paket tistih za 4-9kg. Kar se sušenja tiče je sušilec pozimi kar obvezen, če maš takšno število pleničk kot mi, drugače bi jih rabili okoli 20-25., poleti pa ni panike. Likat jih pa itak ni treba. Prednosti: manj smeti in s tem stroški smetarine, racmanke rastejo z otrokom, ker velikost reguliraš z ježki in pritiskači, po izkušnjah drugih mamic, so otroci hitreje suhi, ker mokroto čutijo, manjša verjetnost sterilnosti fantkov, ker se jajčka ne pregrevajo. Slabost: malo več dela. Če katero zanima, naj pogleda na www.pleniceracman.com Tam je ceneje kot v BC. Alternativa racmankam so še štorkljine in bambino mio, samo so prve malo dražje in imajo po moje malo bolj zakompliciran sistem in bambino mio, kjer moraš pa spreminjat velikost kot pri teh za enkratno uporabo in se stroškovno ne splačajo tako.

(odgovor članu beti 1)
Neposredna povezava do sporočila: 5
18.2.2007 22:21:43   
Tosika
Mi uporabljamo pleničke Bambinomio že od rojstva. Imamo pet mesecev staro dojenčico in do danes še nismo uporabljali pleničk za enkratno uporabo, nikoli ni bilo vnete ritke. Ves čas je ritka lepo rožnata, prav tako ne uporabljamo kreme za ritko.

Kupili smo paket za novorojenčka, v katerem je 12 pleničk in tri pokrivne hlačke. Nato smo kupili še tri pokrivne hlačke za 5-7kg in še dodatnih osem pleničk. Vse to zadošča, da pereš vsake tri dni, ko se vedro napolni. Uporabljamo plastično od BebeJou. Pleničke se perejo na 95, pokrive hlačke na največ 60. Mi pokrivne hlačke kar splaknemo, ko pa peremo bele stvari zvečer, jih damo prat zraven. Zraven spadajo še plenične podloge..podlogo oviješ okoli pleničke in jo vsakič, ko pleničke menjaš odvržeš v straniščno školjko. Na strani www.bambinomio.com so tudi filmčki, ki pokažejo kako se plenička zloži v primeru punčke in kako, če je fantek.

Moje iskušnje s temi pleničkami so samo pozitivne in jih ne bi zamenjala.

Odločitev imeti otroka pomeni odločiti se za vedno, da bo naše srce hodilo naokoli zunaj našega telesa.

(odgovor članu frufru)
Neposredna povezava do sporočila: 6
18.2.2007 22:55:46   
mis
Tudi mi imamo Bambinomio. Se strinjam s predhodnico glede kvalitete. Sem pa kupila en paket za novorojenška (št. 1), pa en paket št. 2. Tako imam 24 plenic in po troje hlačke, pa kupila sem si še po ene hlačke, tako da imam po 4 vsake velikosti. Zelo zadovoljna.

(odgovor članu Tosika)
Neposredna povezava do sporočila: 7
19.2.2007 9:42:13   
frufru
IZVIRNO SPOROČILO: Medvedka
Zanima me:
- katere plenice uporabljate (ste uporabljale) (Racman, Štorklja-razlika,prednosti,...),
- koliko plenic imate in katere (-koliko) točno (Rumeni, Zeleni Racman,Maxi Racman,Štorklja z vložkom, brez vložka,...),
- koliko imate še vložkov, katerih,
- koliko imate prekrivnih hlačk,
- koliko imate vpojnih hlačk (imam tudi hčerko, staro 2 leti, ki smo jo imeli v plenicah za enkratno uporabo in zaenkrat še nič ne kaže zanimanja, da bi se odvadila plenic, zato nameravam kupiti tudi vpojne hlačke za lažje odvajanje od pleničk).
Zanima me tudi:
- kam in kako (ste) spravljate (spravljale) umazane pleničke dokler jih ne operete.

-12 zelenih racmank in 3 rumene racmanke
- pri vseh so vložki že zraven, uporabljam samo pri rumenih in ponoči
- 2 komada prekrivnih hlačk (ene na ritki, druge v pranju)
- vpojnih hlačk še nimamo, ker še nismo tako daleč
- imam eno vedro, kamor dajem vse user posted image cotke in pleničke. Pleničke sperem, ožamem in dam zraven cotk. Perem na 3 dni. Ker mamo sušilca mi zadošča. Edino kar razmišljam je, da bi kupila še 3 komade zelenih racmank. Rumene so v 2 urah mokre.

< Sporočilo je popravil frufru -- 19.2.2007 9:43:11 >

(odgovor članu Medvedka)
Neposredna povezava do sporočila: 8
19.2.2007 9:52:38   
Maggie
Mi smo zelo pred kratkim prišli iz porodnišnice in za1x plenice dobro laufajo...

Imamo 3 zelene - za ponoči in 14 rumenih racmank ter dvoje prekrivne hlačke mikropor v M velikosti, nobenih dodatnih vložkov. Vložkov itak zdaj še ne uporabljamo, razen ponoči. Peremo točno na dva dni, nakar damo vedno tri pleničke na radiator, da so ziher pravi čas suhe.

Spravljamo pa jih v eno navadno vedro s pokrovom (sive barve) od Curverja - se mi zdi, kupljeno v Merkurju za jurja in nič ne smrdi.

Aja, pa jaz prekrivne hlačke po vsaki uporabi splaknem z vodo in jih dam na radiator, tako da ima tudi te vedno sveže...

< Sporočilo je popravil Maggie -- 19.2.2007 9:53:37 >

(odgovor članu frufru)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...
Kašelj pri otroku: Kdaj k zdravniku?
Kašelj pri otroku včasih izzveni v nekaj dneh, včasih pa je dolgotrajen in nakazuje na poslabšanje bolezni. Starši se ve...

Nadležne dlake...
dejzi

Uporabljam:

depilator (24%)

kremo (5%)

vosek (5%)

britvico (60%)

drugo (3%)

nič (3%)

Število vseh glasov: 474

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!