|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   ko stric zataji svoje nečakinje v stiski
6.2.2007 12:41:20   
Anonimen
moja mama ima dve sestri. najstarejša, M., se je rodila kot zdrav otrok, ampak je pri 6ih mesecih imela hude epileptične napade, ki so ji poškodovali možgane. ostala je na nivoju 3letnega otroka. mama in druga sestra sta zdravi.
tetaM. je stara 56 let, zdravniki pa so ji napovedovali življenje le do 30 leta. da še vedno živi, je zaslužna babica, ki je skrbela za njo in je ni dala v zavod.
zadnje dni se je teti stanje poslabšalo. nikogar ne registrira, nič ne govori, ne je...njen zdravnik je rekel, da mora v bolnico. z babico živita na hrvaškem, pri njih je pa še vedno sistem, da za zdravljenje, sploh osebe s posebnimi potrebami, potrebuješ veze.
mama je poklicala svojega strica, ki živi v kraju, kjer je bolnica, njegova žena je delala v laboratoriju. stric jo je ndarl, da kaj si misli, da ne more, da to ni samo tako....
mama je bila v šoku in obupana, ker so vsakič, ko ni iskala vez zavrnili zdravljenje tete M. zavrnili pa so jo zato, ker je prizadeta in je itak vseenouser posted image .

do zdravnika v bolnici je prišla  po drugi poti in jo je brez težav sprejel. stric jjih je prišel pozdravit in ga zdravnik vpraša kako to da je zraven(tam se vsi med sabo poznajo). a veste kaj je rekel? da je iz istega kraja, kot te ženskeuser posted image . sram ga je bilo priznati, da so njegove nečakinje(zraven je bila še druga teta, ker mama s teto M ni mogla bit sama). celo zdravnika je prepričeval, da  ni za to bolnico, zdravnik pa je rekel, da bo že uredil, da ji pomagajo.
stric noče da bi ona bila tam, ker njega vsi poznajo(je ravnatelj v osnovni šoli)in ga je sram, da bi kdorkoli vedel, da je njegova nečakinja drugačnauser posted image .

mogoče se boste zgražali nad tem, da je mama iskala veze, ampak drugače tam ne gre, sploh oseb s posebnimi potrebami se izogibajouser posted image . in potem takšen odziv nekoga bližnjega, ki bi ti lahko pomagal.

naj povem, da ga je vzgajala in šolala moja babaica(njegova sestra). ko se je poročila, ga je vzela zdraven. med njima je 18 let razlike. sedaj ko pa babica potrebuje pomoč za svojega otroka, pa ji je obrnil hrbet.

fuj, fej pa tak človekuser posted image .
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: ko stric zataji svoje nečakinje v stiski
6.2.2007 12:57:32   
tulip
Žalostno...njemu se verjetno zdi njegovo obnašanje popolnoma normalno, tak človek ne vidi dlje od sebe in tega, kaj bodo drugi mislili o njem. Kot da se svet vrti le okrog njega...user posted image

Vse se obrne, vse se vrne, tako ali drugače....

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
6.2.2007 13:02:05   
lemavrica
Groza da obstajajo taki ljudje. Sej mogoče bo pa tud on kdaj rabil pomoč pa se bo njega kdo sramoval in bo videl kako je to.
In hrvati bi šli radi v EUuser posted image

(odgovor članu tulip)
Neposredna povezava do sporočila: 3
6.2.2007 13:26:10   
Samoyedka
Vse pride enkrat okrog... In tak človek je ravnatelj? Žalostno na celi črti...user posted image

13.8. je na svet prijokal za mamico in atija najlepši rožnati fantek - Tilen
Vsi se rodimo neumni- eni takšni tudi ostanejo...

(odgovor članu lemavrica)
Neposredna povezava do sporočila: 4
6.2.2007 13:34:36   
Angellina
Kreten kretenski! user posted image

Upam, da bo z tvojo teto še vse ok. Držim pesti!

(odgovor članu Samoyedka)
Neposredna povezava do sporočila: 5
6.2.2007 13:52:51   
srki
Lahko ga je sram!

Naj si ne želi, da bo enkrat v podobni situaciji-da bo rabil pomoč.

(odgovor članu Angellina)
Neposredna povezava do sporočila: 6
6.2.2007 14:28:11   
piščanc
upam, da bo s teto vse OK

iz malega zraste veliko

(odgovor članu srki)
Neposredna povezava do sporočila: 7
6.2.2007 14:31:05   
tanikaa
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

mogoče se boste zgražali nad tem, da je mama iskala veze, ampak drugače tam ne gre, sploh oseb s posebnimi potrebami se izogibajouser posted image .

Ne pa se ne bomo. No vsaj jaz se ne bom zgražala. Ker tudi mi smo izkoristili veze, ko je mojega atija kap. In ni mi žal. In pred nikomer se ne mislim zaradi tega opravičevati.  Obsojanja vredno bi bilo, če vez ne bi iskali. Tako pa ste probali pomagati ljubi teti. In tako je prav.

Za strica pa nimam besed. V bistvu jih imam. Samo ni vreden niti ene same samcate besedice. In verjemi. Prišel bo trenutek, ko bo lepo vse dobil domov. Prej ali slej. Zato pozabi na njega.

Je** se mi za vse in vsakogar.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
6.2.2007 15:21:17   
Mary Poppins
Zgražamo se lahko le nad njim. In tak človek naj bi bil vzor mladini, hjahuser posted image
Pokaži me, kdo danes ne išče zvez. Brez zvez se itak lahko stegneš, pa nobeden še opazil ne bo. Upam, da bodo teto poštimali, tale tvoj stric pa ni vreden, da ne rečem česa.

(odgovor članu tanikaa)
Neposredna povezava do sporočila: 9
6.2.2007 19:57:34   
Anonimen
hvala punce za lepe želje.

zaenkrat še ni odgovora zakaj je teta v takšnem stanju. nameravali so jo hranit po sondi in ne gre, tako da dobiva infuzijo.

pred petimi leti jo je možganska kap, ampak ni dodatno poškodovala možganov, tako da je dosedaj živela enako kot pred kapjo. mama jo je peljala v bolnico v varaždin in je tamkajšnji zdravnik rekel, da mora v zagreb na operacijo. ko je zdravnik javil v zagreb, je niso hoteli sprejet. varaždinski zdravnik je rekel mami naj kar gresta, on pa je rekel zagrebškemu zdravniku, da sta že odšli proti zg. ko sta prispeli v zg, je zdravnik sploh ni hotel pregledati. v ordinacijo je slučajno prišla ena zdravnica in je rekla: ja takšne ženske pa ne moremo poslati domov. hvala bogu je vsaj ona  premogla toliko humanosti, da je niso poslali domov. potrebna je bila operacija, ki je tudi uspelauser posted image .
zelo si želim, da bi ji lahko tudi sedaj pomagali.
moja babica je stara 81 let in je za svoja leta prava mladenkauser posted image . verjamem da ji  moč daje teta M. povedala mi je, da ko je izvedela, da njena prvorojenka, ne bo takšna kot ostali otroci, se ji je porušil svet. eden zdravnik ji je rekel, da bo bolečino premagala s petjem. babici se je zdelo sprva bedasto in si je mislila kaj bodo rekli ljudje, ker živi na vasi. potem pa je le začela pet, pri vsakodnevnih opravilih, tudi na njivi, kjer so jo vsi slišali. seveda so začele leteti grde opazke med ostalimi vaščani, ampak so s časoma njeno petje sprejeli in so peli z njouser posted image .
vedno sem verjela, da bo babica živela tako dolgo kot teta. sedaj se pa bojim, da teta več ne bi zmoglauser posted image .

Mišek naš, drži se...RADI TE IMAMO!!!!!!!

(odgovor članu Mary Poppins)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
6.2.2007 21:00:55   
pajčolanka
poglej anonimna v kakšnem svetu živimo? Ljudje postajamo po srcu tako hladni kot kakšni roboti. tudi stric gotovo ni več rosno mlad in mislim da lahko samo moli da nebo kdaj ON potreboval vez in tople dlani, pa je zanj nebo. Vse se enkrat povrne, kakor seješ tako žanješ, tudi on.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
6.2.2007 21:32:16   
Anonimen
Ljudje postajamo po srcu tako hladni kot kakšni roboti.
žal je res.
mogoče bi razumela, če človek nima stika z drugačno osebo in se zaradi nekega strahu in nevednosti obnaša ignorantsko, mogoče celo zaničljivo. ampak stric je živel z babičino družino in teto dobro pozna. ve da ni nek bav, bav, ampak da je dobrosrčen otrok v odraslem telesu, ki zna občutiti srečo in žalost.
iskala sem odgovor, zakaj se tako obnaša in mislim da ima manjvrednostni kompleks, ki bi ga pribil, če bi ljudje izvedeli, da v njegovi družini nimajo vsi zdravih otrok, zato bi izpadel človek iz čudaške družine. njegov problemuser posted image

srečna sem, da mi je teta že od majhnih nog pokazala kaj pomeni drugačnost. da žal nismo vsi telesno ali umsko zdravi, kljub temu pa imamo vsi čustva.

nikoli se je nisem sramovala ali neugodno počutila zaradi nje. vsi moji prijatelji vejo za njo, nekateri tudi poznajo. tudi možu sem jo z veseljem predstavila. uuuu kako ji je bil všečuser posted image . takrat ji je bilo nreodno in ga je na skrivaj gledalauser posted image .

(odgovor članu pajčolanka)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
6.2.2007 22:21:41   
pin
Tudi on (stric) bo nekoč nekoč potreboval pomoč. Zdaj bom malo grda in hudobna...Če nič drugega...sam se ne moreš pokopati. Sem bila tako jezna kot ris, ko sem prebrala tvoje sporočilo.

Jaz bi takemu sorodniku obrnila hrbet. takih danes res ne potrebujemo. Če bi to meni nekdo naredil iz družine se sploh ne bi pobrala (od šoka).
Še dobro da lahko nekoga pokličete in vam pomaga pri vezah. Bravo za tisto vezo in da niste obupali, ker vam stric ni želel pomagati.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
11.2.2007 22:38:40   
Slončica
So ljudje in so brezčutni egoisti brez napak.Navijam za tvojo teto in lahko ste srečni da so jo sprejeli in operirali.Na hrvaškem imajo zdravstvo za prioriteto in ne osnovno pravico,sestrična mi je pravila(živi na hrvaškem) da mora plačat napotnico za laboratorij tm pa že oduzem krvi.Tko da na vseh storitvah služijo, da te pa sprejmejo v bolnišnico morš bit pa že ena velka žvina al pa tok bolan da ne zgleda da jim umreš v čakalnici.

(odgovor članu pin)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   [Brisano sporočilo]
11.2.2007 23:11:33   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Slončica)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
11.2.2007 23:21:21   
Marogica
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

iskala sem odgovor, zakaj se tako obnaša in mislim da ima manjvrednostni kompleks, ki bi ga pribil, če bi ljudje izvedeli, da v njegovi družini nimajo vsi zdravih otrok, zato bi izpadel človek iz čudaške družine. njegov problemuser posted image

Točno tako, anonimna, Na nek način ga zato sploh ne smeš obsojati, pa čeprav ni prav, kako je reagiral in da bi v bistvu lahko dosti pomagal. Vendar je pač takšen kot je in se ne bo nikoli spremeni. Žal...ja žal, ker preko sebe ne more. Kakor marsikdo od nas ne, samo v kakšni drugi situaciji.

Potolaži se pač s tem, da ste rešili "problem" in to pač na drug način. In za v bodoče veste še enkrat več, da se nan njega ne morete zanesti-vsaj v tej zadevi ne. Žal....

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 16
12.2.2007 15:53:58   
Anonimen
Na hrvaškem imajo zdravstvo za prioriteto in ne osnovno pravico,sestrična mi je pravila(živi na hrvaškem) da mora plačat napotnico za laboratorij tm pa že oduzem krvi.Tko da na vseh storitvah služijo, da te pa sprejmejo v bolnišnico morš bit pa že ena velka žvina al pa tok bolan da ne zgleda da jim umreš v čakalnici

pa še kako prav imaš. jaz imam večino familije na hrvaškem. ko sta babici in dedek bili v bolnici je za lečečega zdravnika (pred 10leti) bilo treba dat 500dem, da jih je sprejel. pa še to sta mama in oče letala za njim, da sta mu kuverto pokazala, da jih je sploh pogledal v obraz in poslušal za kaj gre. ne rečem, da  potem niso dali vsega od sebe , kaj pa tisti reveži, ki nimajo denarja.
da o šolanju ne govorim. moja sestrična je hotla it za defektologa. sprejeti so bili otroci s takšnimi imeni in priimki, ki jih sploh nisi znal prebrat. hrvaški hrvati so zadnji drek, če pa imaš hercegovsko poreklo pa so ti vsa vrata odprta. eh, to je že druga stvar. ne me narobe razumet, nisem nestrpna. tudi meni ne bi bilo vseeno, če bi bila odlična in  bi naredla sprejemne 90%, pa bi se našla pod črto. pol te pa pokličejo, da če plačaš ne vem kolko tisoč eurov, pa si not. in moji sestrični niso mogli plačat. moji birmanki pa so lahko plačali tako, da  je bila sprejeta. ena je prej omenjala vstop v EU.  a veste, da na referendumu najverjetnejo ne bodo izglasovali, ker bi se zaprla meja med hercegovino in hrvaško, tako da bi bilo mafijskih poslov konec. poznamo tudi enega bivšega ministra. takrat ko je bil minister, je svojim vsem sinovom in nečakom zrihtal firme, da so jih spravili v stečaj. moja teta je delala v računovodstvu v enih od teh firm in je vsakodnevni izkupiček šel v direktorjev žep. groza in obup.
moj oče je hodil v sš v zg in so ga klicali sošolci, če ima kaj na črno zgrajeno, da mu zrihtajo pairje, ker so ponoreli in bodo vse rušili. no mi imamo za vse dovoljenja, tako da ni bilo potrebe.  Hercegovcem je hrvaška obljubljena dežela, hrvati pa iz hrvaške bežijo ob prvi priliki.
upam, da kera ni zamerila, ker sem se oddaljila od teme, ampak včasih me tako pogreje.......

naj povem, da stric hodi na obisk k teti in to na skrivaj. zgleda, da mu ni vseeno zanjo. povedala nam je sestra, ki je teto spravila noter. teta fajn okreva in bo čez kakšni mesec doma.

(odgovor članu Slončica)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
12.2.2007 16:00:00   
Anonimen
Na nek način ga zato sploh ne smeš obsojati, pa čeprav ni prav, kako je reagiral in da bi v bistvu lahko dosti pomagal. Vendar je pač takšen kot je in se ne bo nikoli spremeni. Žal...ja žal, ker preko sebe ne more

saj zato vedno poskušam najti vzrok, da ne bi obsojala ljudi. tako kot si napisala, je takšen kot je, sedaj vsaj vemo, da ne moremo računati nanj in bomo pomoč izkali drugje. mami je vzel toliko živcev, da bi mu verjetno eno primazala, če bi stal tisti trenutek poleg nje.

(odgovor članu Marogica)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
12.2.2007 17:06:34   
Anonimen
Take in ovake stvari so se pri nas dogajale pred 10 leti in več, dokler višji sloj ni rojeval takih in drugačnih otrok. In šele takrat se je država zavzela za zakonodajo in pravice takih otrok, invalidov...

Zgodba mi je zelo poznana, ker imamo v družini- moj bratranec je prizadet ( ko se je rodil, je imel zlatenico, pa ga niso dali pod lučko 7 dni, dokler teta moja ni znorela. So ga šibali v Lj., kjer je dobil transfuzijo krvi, vendar je bila neuspešna, zato je prišlo do možganske okvareuser posted image ). Ta moj bratranec je bil v zavodu na Igu, kjer je prišel za vikende zelo agresiven in razdražljiv, dokler ni teta en dan odšla nenapovedano tja na obisk. Ko je prišla, je bilo za kozlat. Vsi so se vesli po oknih, defektologi pa kavico pili in kadili.

Od takrat naprej je bratranec doma in je za njega preskrbljeno bolje kot kakšnemu drugemu otroku, ki je zdrav.user posted image user posted image user posted image

Dokler se zakon ni uveljavil, smo bili vsi zelo poniževani (cela žlahta), dogajale so se vse nemogoče stvari...
Najbolj pa sem zadovoljna, da vsi tisti, ki so imeli toliko zgražanja, opravljanja, privoščljivosti...vsi ti imajo toliko let kasneje resne probleme.Otroci so narkomani, živijo v revščini, nič jim ni luštno, ko t takrat, ko so se norčevali iz vseh nas.
Pa jim ne privoščim, samo upam, da imajo vsaj kanček spoznanja, kaj je prav in kaj ne, ker živiš samo enkrat, pa čeprav je sprva kazalo zelo slabo.

Draga anonimna, prav je da poiščete veze- VIP, edino tako bo za tetko poskrbljeno. Iz vsega srca Vam želim uspešno zdravljenje, še več pa vam želim sreče in razumevanja, predvsem pa zdravja.

Evo, sem se razpisala. Mogoče vam je ta moja zgodba neumna oz. vsiljiva, vendar sem se hotela izpovedati, ker razumem anonimno.

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 19
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?