Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: nisem sposbna druga kot za gospodinjo 2.2.2007 11:07:12
|
|
|
|
lolipop
|
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen Problem je, ker sem v času študija zelo veliko žurala in on me je označil za alkoholičarko. In verjamem če bi kaj bilo bi to bilo prvo na kar bi se skliceval. Dobrodošla v klub alkoholičark! Oprosti, ampak tukaj sem se začela valjat po tleh. Od smeha. In ti tega tvojega resno jemlješ?
|
|
RE: nič drugega kot gospodinja 2.2.2007 11:33:52
|
|
|
|
baguSka
|
rekel da nisem sposobna ničesar drugega kot biti gospodinja in poleg tega si se alkoholicarka... in ta clovek je pravnik??? No sej... pameten je glih dost zgleda... jao punca, zgleda da mu je uspelo te spravit pod svojo kontrolo... postavi se mu po robu in to zdaj!!! povej mu kaj si zelis, povej mu, da imas tudi ti svoje sanje in povej mu, naj tudi on zacne prispevat h gospodinjstvu, ker od zdaj naprej, bos tudi ti tista, ki bos hodila v sluzbo!!! pa nej potem vidi, ce je on sposoben se za kej drucga kukr za pravnistvo!?
|
|
|
|
RE: nič drugega kot gospodinja 2.2.2007 11:36:35
|
|
|
|
baguSka
|
Aja in potem se lahko tudi ti sklicujes na to, da on ne more skrbet za njih, ker je v svoji mladosti veliko zural (dokazov itak nima tudi ce ni, kar tezko verjamem) in poleg tega ne zna niti gospodinjiti in kako hudica si on predstavlja potem skrbeti za otroke!? Verjetno niti zase ne zna
|
|
|
|
RE: nič drugega kot gospodinja 2.2.2007 11:42:14
|
|
|
|
lemavrica
|
Probi si čimpreje najti službo pol pa hitro stran od njega. Tvoj je očitno tip ki se rad psihično izživlja nad tabo. Pa nej samo pove kateri študent ga pa ni žural in pil med študijem. Pa ko sta začela, a ni kazal znakov da je kreten?
|
|
|
|
RE: nisem sposbna druga kot za gospodinjo 2.2.2007 11:43:19
|
|
|
|
Magi*
|
ja, res;) drugače pa si je vsak za svojo usodo kriv sam! če se ne boš sama postavila zase, bo tvoja usoda pač usoda zmeraj gažene gospodinje. pa ne bo te gazil samo mož, čez čas te bodo še otroci... ti imaš popolnoma enake pravice kot on: pravico do svojega jaza, do dela, do počitka, do sreče, do otrok. ne rabiš mu zdaj it nergat in grozit, da boš naredila to in to. enostavno začni stvari spreminjati v sebi, išči si delo, najdi si hobi...in sčasoma, še sama ne boš vedela kdaj, boš stala trdno na svojih dveh nogah in ti bodo njegove grožnje šle skozi eno uho not, skozi drugo ven. pa kaj pol, če je pravnik (če to sploh je). pa kaj, če v življenju ni žural (v to silno dvomim). pa kaj, če te je v času študija finančno podpiral (spet če). postavi se na svoje noge, sicer ti bo čez n let zelo, zelo žal.
|
|
RE: nič drugega kot gospodinja 2.2.2007 12:06:04
|
|
|
|
Anonimen
|
Jaz take manipulacije nisem zdržala. Po njegovem sem bila - nesposobna (ker sem kljub univ. izobrazbi opravljala honorarna dela in nisem šla kar v eno pisarno, kar je čisto mimo mojega poklica), nesamostojna (ker nisem imela izpita za avto), samopašna in neurejena(ker nisem upoštevala njegove mame) in neženska (ker nisem marala likanja in imela klinično čistega stanovanja). Pa smo šli narazen. Zdaj ima žensko, ki ne zna vozit avta, kuha sam, skrbi da se ne bo prehladila ali udarila, ni še končala študija, ampak lika, njegovo mamo naslavlja z "gospa" in je lepo oblečena. Torej je nesposobna, nesamostojna, ženska, ni pa neurejena ali samopašna. Zakaj torej ni srečen? Hočem reči- on se je v odnosu do ženske spremenil, jaz pa sem še vedno dobra stara nesposobna zanemarjenka srednjega spola. ampak sem srečna. Zelo! Živim z novim moškim. In še nikoli se nisem počutila tako žensko! Pomisli, če lahko svojega pravnika pritisneš v kot in mu poveš, da si najboljša in edina dobra zanj! Problem se skriva v njem...
|
|
|
|
RE: nisem sposbna druga kot za gospodinjo 2.2.2007 12:13:36
|
|
|
|
Anonimen
|
Razumem tvoj strah, ker vem, kako je, ko se bojiš svojega partnerja in vem, kako je, ko te ponižuje. In vem, da je prekleto težko splezat ven iz tega. Veliko lažje je nam tukaj govorit kako in kaj. Samo boš res morala najti oporo v bližnjih za začetek, si pridobiti trdno samozavest, in če je doma res hudo in bo tip svojo tiranijo fural še dalje, tudi odit. Zaenkrat si poišči brezplačni pravni nasvet, magari na pravniki.net opiši svoj primer in kaj tam pravijo na to. Tam boš lahko debatirala o tem od doma, ko boš imela čas. Vsekakor ti pa na takih osnovah, kakršne kvasi, ne bi mogel vzeti otrok. Če ga moji bivši sošolki, narkomanki, sicer na metadonu (če ni že nazaj na heroin padla, ozdravljena vem da ni), katere partner je ravno tako narkoman, pa jima otroka niso vzeli (pa bi verjetno bilo bolje, da bi), ja luba duša, potem jih tudi tebi ne bojo. Za začetek delaj na samozavesti in si dopovej, da s takimi izjavami in obnašanjem si on pridobiva oblast nad tabo. In ker je v resnici papak, točno to potrebuje in zato to počne. Ti in tvoji otroci pa ne rabite tega. Začni živeti tako kot tebi paše, ne tako kot ti on diktira! Veš kako paše svobodno dihati? In kako zelo močna boš potem, ko boš premagala samo sebe v tej zoprni situaciji!
|
|
|
|
RE: nič drugega kot gospodinja 2.2.2007 12:14:05
|
|
|
|
Anonimen
|
Anonimna... To me spominja na izjavo od kolegice bivšega moža, ker ona kaoda ni bila ok. Ko se je v drugo poročil, se je po 3 mesecih mrtvo pijan primajal pred njena vrata (kolegičina) in ji rekel: Ti si bila zmaj, ampak ta je pa pekel
|
|
|
|
RE: nič drugega kot gospodinja 2.2.2007 12:31:31
|
|
|
|
Anonimen
|
Ta z zmajem in peklom je dobra!!! To so nesposobneži! Nažalost jih je ogromno. Prepričujejo ženske, da so slabe, ker se oni še prekleto dobro zavedajo svojih napak. In onanirajo na nesamozavesti svojih žena, ker zberejo si pa točno take ženske pri katerih nagonsko začutijo, da bo šlo skozi. TEBI, ki si v tem dreku, pa lahko rečem le, da misli nase. Po moje si fejst punca, občutljiv in veš kaj je ljubezen. zato tega v sebi ne zatri. Ne glede keko se boš odločila pa vedi, da je tvoj prekrasni pravnik pol manj samozavesten od tebe. A si ti kdaj razmišljala tako neumno, da moraš nekoga poteptat in žalit, da ostane s tabo? no ? Nisi taka, jasno da ne! Zaupaj si, postavi meje. Ne bo te zapustil, pretepel, ti vzel otrok. Nič od tega! Nima jajc!!! Pogumno prenehaj s to ogabno igro. Pa da ga vidimo potem. Kateri zakon pa je še prepovedoval, da človek živi človeka dostojno življenje? GA NI!
|
|
|
|
RE: nisem sposbna druga kot za gospodinjo 2.2.2007 12:36:11
|
|
|
|
Anonimen
|
sori tkole bom rekla..nisem brala vseh postov..ampak če te takle tip uspe takole maltretirat in ponižvat, pol res nisi sposobna za kaj drugega, saj nimaš svoje hrbtenice!
|
|
|
|
RE: nič drugega kot gospodinja 2.2.2007 12:48:48
|
|
|
|
Magi*
|
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen Jaz take manipulacije nisem zdržala. Po njegovem sem bila - nesposobna (ker sem kljub univ. izobrazbi opravljala honorarna dela in nisem šla kar v eno pisarno, kar je čisto mimo mojega poklica), nesamostojna (ker nisem imela izpita za avto), samopašna in neurejena(ker nisem upoštevala njegove mame) in neženska (ker nisem marala likanja in imela klinično čistega stanovanja). Pa smo šli narazen. Zdaj ima žensko, ki ne zna vozit avta, kuha sam, skrbi da se ne bo prehladila ali udarila, ni še končala študija, ampak lika, njegovo mamo naslavlja z "gospa" in je lepo oblečena. Torej je nesposobna, nesamostojna, ženska, ni pa neurejena ali samopašna. Zakaj torej ni srečen? Hočem reči- on se je v odnosu do ženske spremenil, jaz pa sem še vedno dobra stara nesposobna zanemarjenka srednjega spola. ampak sem srečna. Zelo! Živim z novim moškim. In še nikoli se nisem počutila tako žensko! Pomisli, če lahko svojega pravnika pritisneš v kot in mu poveš, da si najboljša in edina dobra zanj! Problem se skriva v njem... anonimna, pomisli... ti si bila v resnici tista, ki je naredila spremembo. seveda si v biti ostala ista, spremenila si samo odnos do sebe. šla si. nisi pustila, da bi tacal po tebi oziroma, da bi bila nesrečna. šla si in osrečila sebe s tem kar si!
|
|
RE: nič drugega kot gospodinja 2.2.2007 13:23:29
|
|
|
|
VERONICA
|
Ne pozabi da te tudi "kar tako" lahko zapusti. Recimo zato ker ko ti bo čisto poteptal ego in ne bo imel več kaj za teptati mu bo ratalo dolg čas... Pa ti bo teško brez službe.
|
|
|
|
RE: nič drugega kot gospodinja 6.3.2007 10:57:37
|
|
|
|
Katarina-5
|
Pozdravljena! povej mu dejstvo, da če bi mu vsa gospodinjska dela zračunala, bi ga stalo okoli 600.000 starih sit. na filozofski fakulteti mb. so naredili raziskavo...za vsa gospodinjska dela (pranje, likanja, čiščenje itd. so se pozanimali koliko stanejo če jih pride opravit nekdo drug. in prišli so do zgoraj navedene cifre. torej tudi ti nekaj prispevaš. sicer pa se ne strinajm z njim, da te ne pusti v službo. kaj boš pa potem ko bodo otroci odrasli? daj se postavi zase in si čimprej najdi službo. otroke pa daj v vrtec, kjer bodo imeli varstvo, prijatelje in vse potrebno.
|
|
|
|
RE: nič drugega kot gospodinja 6.3.2007 13:24:33
|
|
|
|
*Karmen*
|
Mislim, da si dojela kakšen problem imaš. In dobro se zavedaš kaj ti v življenju sledi. In dobro se zavedaš tudi tega kako bi lahko problem rešila. Torej? Svinčnik v roke in začni pisat prošnje, ljuba duša!!!
|
|
|
|
RE: nisem sposbna druga kot za gospodinjo 6.3.2007 13:59:53
|
|
|
|
tanikaa
|
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen Ne upam tega storiti. Včasih bi najraje spakirala pa šla. Ampak nimam kam. On je zelo razgledan na področju prava in se bojim da bi mi vzel otroke. Problem je, ker sem v času študija zelo veliko žurala in on me je označil za alkoholičarko. In verjamem če bi kaj bilo bi to bilo prvo na kar bi se skliceval. Pišuka. Očitno sem alkoholičarka. Kajti tudi jaz sem ga žurala in se ga nacejala. In se še zdaj kdaj pa kdaj. Hudiča ženska, zberi se. Itak da je to en brez vezen "izgovor". A on pa se ga nikoli ni napil oz. se ga nikoli ne napije
|
|
RE: nisem sposbna druga kot za gospodinjo 6.3.2007 14:05:08
|
|
|
|
Pilar
|
Jaz te razumem, da se bojiš, da bi ti vzel otroke ...res, razumem tvoj strah. Če se samo malo postavim v tvojo kožo....v tej smeri lahko za začetek narediš to, da si poiščeš službo. To naj bo tvoj prvi korak. S tem si boš pridobila malo samozavesti, nato bo pa čas pokazal svoje. Močnejša boš in boš lažje sprejemala odločitve! Pa srečno!
|
|
|
|
RE: nič drugega kot gospodinja 6.3.2007 17:00:17
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen Izobrazbo imam ampak partner noče da grem v službo. Jaz bi pa temu rekla sužnjelastniški odnos. In tisto klobasanje o žuriranju in alkoholizmu pa ignoriraj. Kaj tako neumnega pa še nisem prebrala. Lepo ga suni čez vrata, cepca primitivnega in zaživi človeka dostojno življenje... Pa kočno se postavi zase ...
|
|
|
|
RE: nič drugega kot gospodinja 6.3.2007 23:40:17
|
|
|
|
Anonimen
|
Joo, bi ga zabila nekam!! Da bi meni to moj tip reku, uff... Saj na srečo razume, da kdaj pa kdaj ne morem vsega pospravit in da kosila tudi ne bo dobil vedno ob isti uri... Da mi pa reče da zaradi tega nism sposobna, bi ga v rit poslala.. Pa naj sam kuha, lika, pere, itd... Pa bo videl,da je to delo bolj zahtevno kot pa njegovo delo... Bemo ded ej
|
|
|
|
RE: nisem sposbna druga kot za gospodinjo 7.3.2007 5:56:57
|
|
|
|
Primoza
|
IZVIRNO SPOROČILO: filipina JOJ, DA BI MU PRIMAZALA ENO OKOLI UHIC MALO ! PA KAJ SI MOŠKI MISLIJO, DA JE RES TAKO LAHKO BITI DOMA IN GOSPODINJITI???? Ja je lahko, pa še škodi možganom.
|
|
|
|
RE: nič drugega kot gospodinja 7.3.2007 7:45:38
|
|
|
|
Anonimen
|
Očitno tvoj mož zelo dobro zasluži da ti ni treba v službo.Najbolj je siguren vate če si doma,saj nimaš stika s svetom in ljudmi. Če res nočeš biti odvisna od njega si najdi službo. Seveda ne moreš stran od njega ja od česa boš pa živela če nimaš dohodka.Če boš imela enkrat službo boš tudi manj odvisna in smostojna,kar pomeni da si tudi lahko najameš stanovaje-vidiš vse je povezano ,med seboj. Koliko otrok pa imaš ,kok so pa stari? To ko praviš da se ga bojiš,jaz te zelo razumem,tudi pri meni je včasih ,ne zmerom tako. veliko sreče.
|
|
|
|
RE: nisem sposbna druga kot za gospodinjo 7.3.2007 13:58:53
|
|
|
|
tehnofil
|
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen Ne upam tega storiti. Včasih bi najraje spakirala pa šla. Ampak nimam kam. On je zelo razgledan na področju prava in se bojim .... Res dobra podlaga za skupno življenje. IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen Moj bivši (alkoholik) je pa meni enkrat rekel, da še gospodinja ne morem bit, zato pa je bivši (alkoholik pa še vedno)... Tu se pa že kaže vzorec. Za partnerja si izbiraš tiste, ki te na nek način zlorabljajo. To pa je že samo tvoj problem.
|
|
|
|
RE: nič drugega kot gospodinja 12.3.2007 7:24:03
|
|
|
|
Karina&Laura
|
Živjo, jaz te čisto razumem da si ne upaš narediti koraka in povedati svojemu fantu ta svoje kar si misliš ke rimam podobne probleme, sicer jaz hodim v službo imam izobrazbo pa še vedno nisem nič vredna. Prav trudi se da bi mi vbil v glavo da sem nesposobna in hoče dokazat da ima raj najino hčerko kot jaz, čeprav po mojem pri sebi ve da to ni res. Samo sploh mu ne upam povedati svoje ker vedno ko samo kaj rečem kar mu ni všeč se začne samo dreti in vse je samo se slabše. Vem da je to trapasto da se mu pustim ampak vem če bi šla enkrat narazen bi mi grenil življenje in vse naredil da dobi hčerko.
|
|
|
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?