|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kako rešiti situacijo
1.2.2007 10:04:48   
Anonimen
Z bivšim imava veliiike probleme...
in sicer...midve z otrokom sva živele pri njemu, nekje do dve leti. Ampak ves čas sva bile prijavljene pri "nas doma"-tam kjer zdaj dejansko živiva. Ampak nisem nikoli koristila "samohranilke".

Zdaj pa nastane problem... sva se razšla v mesecu decembru, otrok je star dve leti......hodi v vrtec...on noče imeti časa za CSD!

V glavnem-on je naju z otrokom vrgel ven iz "njegovega" stanovanja , pred tem je še mene udaril (ne prvič in ne malo)...in jaz sem vse to prijabila na policijo in zdravstvo.

Zdaj pa nastane problem....jaz in moji starši smo veliiiko vložili v "njegovo" stanovanje in čakam da mi vrne moje stvari. Ampak on NOČE! Pravi, da bi mu morala za ves ta čas bivanja plačevati najemnino???!!!! MOJ oče je kupil veliko opreme, ki jo zdaj hoče (moj oče, glede na razmere, ki so se zgodile), nazaj! Ali denarno, ali da dejansko vrne stvari nazaj.

Med vsem tem časom je pa on videval otroka (kljub vsemu kar se je zgodilo) vsaki  drugi vikend in še med tednom kdaj. (pa nismo še NIČ uredili na CSD!!!).  Ja, jaz sem razmišilaja tako, da otrok ne bo trpel! Če bom otroka "skrivala" pred njegovim očetom, potem bi bilo toliko težke za otroka. In zame-seveda. Mene bi "pobralo" če bi se otrok jokal in upiral, ker bi "moral" iti k otroku. Ampak kljub vsemu, kar je bilo med nama, vem da bo oče lepo skrbel za otroka.

V bistvu je problem v tem, da on meni noče dati stvari nazaj-ki sem jih še pustila n stanovanju. Kaj naj naredim??? To stanovanje ni pisano niti na njega, name pa še manj.

Kaj mi preostane?

< Sporočilo je popravil wahoo -- 1.2.2007 13:02:49 >
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: NUJNO pomoč
1.2.2007 10:11:21   
Anonimen
Obisk CSD-ja in najdi si dobrega odvetnika. Uštimej si status samohranilke, preživnino, obiske(da bo vse uradno) in zahtevaj delitev premoženja.
Upam da imaš kkšne račune al kkšn dokaz. A so ti mogoče pošto tja prepošiljali? Al kakršn koli dokaz da si tam živela?

Za naprej: vse kar vlagaš na papir napisat in overovit pri notarju! Ker nikoli ne veš kaj bo.

Drugače pa, tvoj bivši je en bedak!

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
1.2.2007 10:11:37   
madela
Če imate kakšne račune ali pa dokazila o krediti,naj vaš oče dokaže,da je to kupil in boste brez problema dobili vse nazaj.Obrnite pa se na odvetnika,ker z lepo besedo zgleda ne gre.

Pa srečno...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Kako rešiti situacijo
1.2.2007 10:17:41   
munip
Če maš ti oz. tvoj oče spravljene račune za kupljene stvari imaš dokaz, da si jih res ti kupila, torej so tvoje in imaš do njih pravico. To mu lepo povej. Jaz bi sicer kakšne manjše stvari sicer šla mirno iskat, ko njega ni doma, recimo ko je v službi, če seveda še imaš ključ. S pohištvom je to seveda malo težje. Če bi pa kaj težil, da bo prijavil policiji, pa mu lepo račune pod nos pomoliš. Naj kar prijavi, saj si samo svoje stvari odnesla. Upam, da se bosta uspela dogovorit.

< Sporočilo je popravil wahoo -- 1.2.2007 13:03:11 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
1.2.2007 10:36:35   
Anonimen
Po moje je najbolje, da najameš odvetnika in dokažeš, da si tam živela (priče - sosedje, pošiljanje pošte zate na tisti naslov, mogoče kakšen časopis - lahko ti tam, na časopisu npr,. dajo potrdilo ali kaj takega).

(odgovor članu munip)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
1.2.2007 10:41:01   
Anonimen
ja, tam sem dobivala pošto (nekaj novičk iz Baby centra, pa Mobitelov račun)...drugače a tam nsem bila URADNO prijavljena.  On pa zahteva, da mu povrnem vso najmnino user posted image user posted image user posted image user posted image  za vse ostalo, kar se mpa jaz vložila i nmoji starši, pa naj si kar pod nosom obrišem user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
1.2.2007 10:44:15   
Anonimen
aja-pa še nekaj-jaz njemu NE MISLIM komplicirat glede stikov!!!!Že 4 dni po tem, ko naju je ON ven posla in mene pretepel, sem JAZ dala otroka njemu za dva dni???? I nto samo zato, da ne bo otrok imel nadaljnih problemov in "težjih" obiskov??? 

AMPAK-če bo on meni težil glede MOJIH stvari v NJEGOVEM stanovanju-KAJ naj pa pol nardim????A ima on kašno pravico, da on meni NE vrne mojih stvari?? Kot so-ploščice, kopalnica....

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
1.2.2007 10:47:05   
Anonimen
no halo!

Najemnine za nazaj ne more zahtevat. A ma kkšno pogodbo najemno al kajuser posted image
Bedak! Se mu bo sodnica smejala če bo to prjavu.
Pošto si dobivala- super. Zdej pa bejž do odvetnika.
Kje si pa stalno prijavljena nima veze. Če si tam živela in vlagala ti pripada nazaj. Če je otrok star 2 leti to pol pomeni da si tam živela 2 leti? Skupaj z njim. Po zakonu sta živela v izvenzakonski zvezi in ti pripada polovica!

Pa ne pusti se ustrahovat!

Pa poklič odvetnika-čimprej. Pa na CSD in povej kaj se dogaja. Nikol ne veš kaj ti prou pride čez čas.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
1.2.2007 11:11:12   
anitaz
Otrok še nima dve leti! Čez dober mesec bo 2 leti..

Kaj mi pa zdaj preostane???

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
1.2.2007 11:11:43   
anitaz
NO ja....ni mi ratal bit anonimna user posted image  J____ ga user posted image

(odgovor članu anitaz)
Neposredna povezava do sporočila: 10
1.2.2007 11:18:02   
Anonimen
Nič hudega, če si pozabila narediti kljukico, sem v istem sranju sama, držim pesti zate in za otročkauser posted image .

(odgovor članu anitaz)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
1.2.2007 11:20:28   
soncece24
Najboljše da greš najprej sama na CSD, daš vlogo za ureditev stikov, za ureditev preživnine na sodišče. Že to, da si pri otroških itd. navajala oba in nisi špilala lažne samohranilke je eden izmed dokazov, da sta živela skupaj. Jaz bi z vsemi dokazi - prosi koga od sosedov, če ga lahko navedeš kot pričo, s pošto naslovjeno na tebe tja itd. šla na pogovor h kakšnemu odvetniku. Prej naredi popis tega, kar si vložila k njemu, najdi čim več računov, upam, da ima tvoj oče kaj računov, če je on vlagal. To z najemnino pa je prazna grožnja tvojega bivšega, ki več ne ve, kaj bi ti rekel, in izgovor, ker v bistvu te je s tem, ko ti noče vrnit tvojih stvari, okradel. Če nima najemne pogodbe ti ne mora terjat najemnine (s tem bi lahko recimo dokazal, da ti nisi bila njegova partnerka, ampak podnajemnica, s katero je imel otroka - sliši se absurdno, ampak moški so zgleda marsičesa zmožni, ko se gre za denar).
Pripada ti vsaj del, ki si ga ti vložila, polovice stanovanja pa glede na to, da niti on ni lastnik po mojem ne moreš zahtevat. Je pa najboljše, da greš čim prej k odvetniku vsaj po nasvet, pa boš točno vedela kaj lahko zahtevaš in kako lahko do tega prideš.

Idealni moški ne pije, ne kadi, ne vara, ne kvartopiri, ne obstaja. (ruski aforizem)

(odgovor članu anitaz)
Neposredna povezava do sporočila: 12
1.2.2007 11:22:26   
Pajaca
Kot jaz vem se izvenzakonska skupnost ne ugotavlja po tem če si dve leti skupaj, ampak le da se dokaže da sta živela v izvenzakonski skupnosti, pa čeprav le pol leta. (To je men povedal en sodnik) To se pa komot dokaže. Imata otroka, prijatelji so vaju obiskovali, sosedje.... tud če otrok še ni 2 leti star ni panike. In kar sta v tem času skupaj ustvarila se deli.

Glede opreme in tega. Jaz bi šla iskat stvari (svoje, za kar imam račune) kar eno dopoldne ko je on v službi. Saj bi jemala le svoje stvari. Kar je dal on zraven, pa magar pol bi mu pa pustila... se mi ne bi dal ukvarjat s takim kretenom.

(odgovor članu anitaz)
Neposredna povezava do sporočila: 13
1.2.2007 11:26:29   
anitaz
Jaz NOČEM imeti pol "njegovega" (pa čeprav od staršev) stanovanja- se pravi spodnji štuk! Samo HOČEm pa imeti svoje stvari nazaj. Ker bom nekoč nekje  imela tudi svoje stanovanje (z otrokom) bom vse to tudi rabila.  In ne bom še vse znova nabavlala.

(odgovor članu Pajaca)
Neposredna povezava do sporočila: 14
1.2.2007 11:28:12   
Anonimen
Pajaca, ni tako enostavno: mi smo živeli skupaj skoraj 5 let, sva šla narazen, jaz prijavljena doma z obema otrokoma, ker sem mislila, da se bova vmes poročila, pa je bilo potem pri notarki napisano, da meni nič ne pripada glede stanovanja samega, ker je to on dobil od mame z darilno pogodbo in je stanovanje njegovo.

Lahko pa si razdelita tele premične stvari, torej kot pravi Pajaca, kar si ti kupila, vzameš ti. Samo moški tak kot je ti bo tudi tu nagajal, boš videla.

Jaz sama sem imela na CSDju slabo izkušnjo, to itak sedaj ureja sodišče vse (stike in preživnino), na CSDju je bilo mučno, bila je kot na njegovi strani, ti raje ne govorim, tisti njegov nedolžni videz...

V glavnem, postavi se zase (vem, da bo težko, iz lastnih izkušenj), a drugega ti ne preostane, naredi to zase in za otroka, on ni tu prav nič kriv.

Punce znajo povedati nekaj o palici z dvema koncema: upam, da bo to doletelo tvojega in mojega enkrat in se bove medve smejali. 

(odgovor članu Pajaca)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
1.2.2007 11:41:42   
soncece24
Če sta bila pa pri njegovih, pa toliko lažje - imaš več prič. Saj veš, laganje na sodišču je kaznivo dejanje user posted image Jaz bi res naredila tako kot pravi pajaca. Greš tja, vzameš kar je tvojega in to je to. Problem pa je seveda pri zadevah kot so ploščice, kopalnica, kuhinja, ker tega pa ne moreš kr odnest. JAz bi vseeno še enkrat s pogovorom poskusila, mogoče pa se bo dal prepričat, da se lepo zmenita. Kaj pa njegovi starši pravijo na to? 

Idealni moški ne pije, ne kadi, ne vara, ne kvartopiri, ne obstaja. (ruski aforizem)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   Kako rešiti situacijo
1.2.2007 12:35:24   
anitaz
Kako naj grem tja, če ima ZAKLENJENO?

< Sporočilo je popravil wahoo -- 1.2.2007 13:04:17 >

(odgovor članu soncece24)
Neposredna povezava do sporočila: 17
1.2.2007 12:51:01   
Misek
Spomni se ali vaju je uveljavljal pri dohodnini kot vzdrzevani osebi. Poklici okoli in se pozanimaj kdo bo prical, koliko si vlozila v stanovanje, poleg eventualnih racunov ipd. Garancijski listi na cigavo ime so, kdo se je z mojstri menil, ce se je slucajno tvoj oce ali ti ipd...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   Kako rešiti situacijo
1.2.2007 12:57:11   
Misek
IZVIRNO SPOROČILO: anitaz

Gres, pozvonis, s sabo pa pripeljes dva tipa z videzom trokrilne omare in ce ne odpre se utaboris pred vrati. Potem pa zacnes tarnat na glas, da slisi cela soseska, kako je otroka spodil, kako ti niti plenic ne da za otroka v stilu najslabsih nadaljevank ( ce sama ne zmores, se najde kaka ciganka s prakso, ki bo namesto tebe tulila in oznanjala resnico celi sosescini). Ko ga bos dovolj zmaltretirala ti bo se placal dodatno samo da se ne prikazes vec. Trenutno pleses tako, kot on igra. Pod nujno nehaj s tem in naredi nekaj kar mu bo dalo vedeti, da si odlocna in da se ga ne bojis. Ce te bo pa se kdaj udaril, prijavi na policijo in naredi spletno stran z njegovo sliko, imenom in z zgodbo kako te je okradel in kako te je pretepal.

< Sporočilo je popravil wahoo -- 1.2.2007 13:04:02 >

(odgovor članu anitaz)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   Kako rešiti situacijo
1.2.2007 12:57:22   
Anonimen
Po moje bi blo pa najboljš da greš do odvetnice! poveš kaj se dogaja. Ti napiše spisek in greš s tem do njega. Po moje se bo vstrašu in normalno vse rešu. Naj vidi da misliš resno!
V nasprotnem primeru gresta pač na sodišče in bo nosu še sodne stroške, če mu je tko lažje. Če ima vsaj malo možgan se bo rajš sporazumno zmenu.

< Sporočilo je popravil wahoo -- 1.2.2007 13:03:49 >

(odgovor članu Misek)
  Neposredna povezava do sporočila: 20
1.2.2007 13:06:54   
anitaz
Da ne bom "nefer"-on je dal zraven za "naš skupni" avto. Okoli 400.000 takrat....avto je pisan name, ker sem dala več kot on. Ampak jaz sem vložila v njegovo stanovanje takrat okoli 600-700 tisoč. Se mi ne gre toliko za denar, ampak za MOJE stvari, ki so mi jih dali MOJI starši in ki sem jih dobila od drugih. In to bom jaz in moj oz. najin otrok rabila, ko bom imela svoje stanovanje oz. moje in otrokovo bo! In res e mislim še enkrat vse nabirat skupi!

Tako, zdaj pa veste vse....če se pa še kej spomnim....pa dopišem.user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Kako rešiti situacijo
1.2.2007 13:07:49   
soncece24
IZVIRNO SPOROČILO: anitaz

pozvoniš pri starših in poveš, da si prišla po svoje stvari. ČE te čudno gledajo pa pač poveš, da imaš še obleke tam, ki jih zdaj nujno rabiš. Pa ni vrag, da te ne spustijo noter. Škoda, da si mu sploh ključ vrnila, dokler je še kar koli tvojega tam. JAz ne bi!

(odgovor članu anitaz)
Neposredna povezava do sporočila: 22
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?