Misek
|
IZVIRNO SPOROČILO: baguSka Se strinjam s tabo misek... seveda je linija tanka in velikokrat obstajajo take moznosti, kot si jih opisala... Zato pa je potrebno obojestransko spostovanje in razumevanje... Hotela sem samo povedati, naj tisti partner, ki je v dolocenem trenutku 'manj ranljiv' oz bolj razumen, vzpodbudi tudi drugega partnerja k temu, da se najde doloceno resitev, ki bo ugodba za oba. Zato sem pisala, da ne stekam tistih, ki jim je tako zelo izpod casti naredit prvi korak oz se potrudit pomagat partnerju, da se najde ven iz zacaranega kroga... Ocitno pac anonimninega partnerja nekaj mori in ne ve kako naj ji pove. Zakaj mu nebi ona pomagala, ce lahko!? Seveda ce hoce... Ce pa noce, potem se mi zdi, da ga pac ne ljubi dovolj. To je moje mnenje. Da smo pac skupaj zato, da si eden drugemu pomagamo in vzpodbujamo in si stojimo ob strani, ne pa da si mecemo polena pod noge, se ignoriramo, itd itd. Absolutno se pa strinjam tudi to, da ni dobro prevzet vedno vajeti samo z ene strani, ker potem se drugi avtomatsko podredi in postane 'mrtev'. Nima niti sanse karkoli narest in vlagat v vezo, ce to stalno pocne samo en partner za oba. Nimam nobene pripombe Bi pa nekaj dodala. Dejstvo je, da smo ljudje od rojstva "programirani" na dolocene vloge, ki jih manj ali vec podzavestno sprejemamo in se jim v manjsi ali vecji meri prilagajamo. Ze v vrtcu se zacne z jasno delitvijo spolnih vlog, a na zacetku osnovne sole se vedno imamo ucbenike v katerih mama kuha, pere in pegla, tolazi otroka, a ata popravlja, vozi avto, uci otroka voziti bicikl in vse to skupaj je nekaksna druzinska idila. Pricakovanje, da bo zenska boljse in lazje speljala nekatere zadeve in da je za nekatere stvari bolj obcutljiva se dolzi tudi taksnemu "programiranju", kakor tudi dejstvu, da zaradi patrijarhalne druzbe, edini nacin preko katerega je zenska lahko uveljavila svojo moc in nekaj dosegla je poseg iz ozadaja oz. na nacin, da je mozu podala idejo na nacin (pretkano), da moza napelje na misel, da je to pravzaprav njegova ideja. Tezko bomo rekli, da vse to se ni zivo in se kako uveljavljeno v praksi. Med samostojno in neodvisno zensko ter zensko v kakrsno nas se vzgaja se nahaja dobro prikrito protislovje, ki je za marsikoga / marsikatero velika past.
|