Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: Najboljši avtosedež za 4-mesečnega otroka 29.1.2007 22:39:19
|
|
|
|
ribica.
|
OJ! pred par meseci smo bili tudi mi pred enako dilemo, le da naš piškot ni pasal v lupinico že pri 3 mesecih. Takrat so mi svetovali Concordov Ultimax, ki se najprej lahko montira proti smeri vožnje, nato pa se obrne v smer vožnje. No, mi smo ga nabavili, in smo zadovoljni. Je pa res dokaj neugodno če ima tak mali otrok kilažo starejših otrok in potrebe dojenčka, saj težko najdeš tako zadevo, da je volk sit in koza cela. Naš bo za par dni napolnil 9 mesecev, ima 11 kil in naramnice na avtosedežu se ne dajo več dvigovat. Sicer pa, zdravi smo in to je glavno.
|
|
|
|
RE: Najboljši avtosedež za 4-mesečnega otroka 30.1.2007 8:01:42
|
|
|
|
Lianna
|
4m star otrok ne more prerasti lupinico. A mu glava čez naslon gleda? Ko ga date v lupinico ga ne dat v bundi pa bo šlo. Če pa noge vn gledajo je pa normalno. Zelo zelo dvomim da jo je prerastel. Dokler otrok samostoj no ne sedi ne sme v drug avtosedež, ker še nima dovolj razvitih vratnih mišic.
|
|
|
|
RE: Najboljši avtosedež za 4-mesečnega otroka 30.1.2007 8:08:47
|
|
|
|
Anonimen
|
Se strinjam z Lianno. 4 mesečnik še ne more sam sedeti, sploh pa se ne sme še voziti v smeri vožnje. No, za naslednji sedež pa priporočam Tobija.
|
|
|
|
RE: Najboljši avtosedež za 4-mesečnega otroka 30.1.2007 8:12:00
|
|
|
|
nas5
|
Naša punca je bila stara 5 mesecev ko smo ji kupili avtosedež Maxi Cosi. Je tudi imela okrog 9kg, lupinica pa ji je bila preozka. V tem avtosedežu pa uživa, ima 4-5 naklonov, gleda v isto smer kot mi, skratka ni nam žal. Računaj da ima danes (10,5kg) in uživa v njem. Je dovolj prostoren.Mislim, da ni vedno treba gledati na težo, ker nekateri troci so veliki pa suhi, pa jim prav tako ni lupina ok. Naredi po občutku. Sej smo tut plenice kupili za težo od 11-20, pa ma sedaj 10.5.Vedno še mal rezerve.
|
|
|
|
RE: Najboljši avtosedež za 4-mesečnega otroka 30.1.2007 8:34:04
|
|
|
|
beti 1
|
V tem primeru je najboljša rešitev avtosedež za skupini 0 in 1. To je avtosedež, podoben tistim za skupino 1 (9-18kg). Najboljši iz te skupine je Concord Ultimax, jih je pa še nekaj, samo so redki in jih je relativno težko dobiti. Je pa res, da po teoriji otrok lupinico preraste, ko so naramnice pod višino ramen, oziroma mu glava zgoraj pogleda čez. Lupinice, ki bi bila do takrat za otroka ne samo varna, ampak tudi udobna pa vsaj kolikor jih jaz poznam ni. Boljše je dati malo več denarja in otroka še naprej voziti v nasprotno smer vožnje, ker pri težjih in večjih otrocih ponavadi še bolj pride do izraza šibkost mišic. pa srečno vožnjo
|
|
|
|
RE: Najboljši avtosedež za 4-mesečnega otroka 30.1.2007 11:17:47
|
|
|
|
SanjaS
|
Ni mi jasno zakaj so tako velike razlike v ceni- konkretno, ta sedež stane 44000sit maš pa tud sedež za 16000sit v isti starostni skupini? Kaj naj bi bila tista kakovost ki odtehta tako razliko v ceni? Iz opisa izdelka ne morem razbrat, a mi lahko kera pojasni ? Sem gledala avtosedeže za večje otroke- n.pr. Cybe sploh no tako zelo drag, po testih pa prekaša po varnosti vse sedeže v svoji skupini...
|
|
|
|
RE: Najboljši avtosedež za 4-mesečnega otroka 30.1.2007 11:30:13
|
|
|
|
SanjaS
|
Oprostite, ker tipkava z Maksijem prihaja do pomembnih vsebinskih napak. Avtosedež je Cybex , ne Cybe in namesto ...no tako zelo predrag..., bi moralo pisati da cybex NI tako zelo drag..
|
|
|
|
RE: Najboljši avtosedež za 4-mesečnega otroka 31.1.2007 10:09:13
|
|
|
|
beti 1
|
Obstaja enostaven odgovor, pri cenejših avtosedežih se ti lahko zgodi afera s paketi za novorojenčka izpred treh let. V tem paketu je bil sprva avtosedež 0-18kg, ki je prestal testiranje ECE 04, ko pa ga je testiral ADAC, se je pokazalo, da ko je obrnjen naprej in v njem sedi 15kg otrok zaponka, ki ga drži na avtomobilskem pasu popusti in sedež zleti po avtu že pri hitrosti 40km/h. Dvignil se je cel halo, kakšne sedeže poklanja država mamicam. Enak avtosedež, pod drugim imenom, podjetja Cam, se je še pred kratkim dalo kupiti za relativno nizko ceno. Ker je pač prvo testiranje prestal, naprej pa zgleda nobenega na briga. Je pa res da pri Roemerjih, Maxi cosijih in Kiddy-ih plačaš tudi ime in ne samo kakovosti. Aja, Kiddy ma tud en tak sedež 0-18kg, ki je lahko obrnjen v obe smeri, je pa iz Nest kolekcije in kar poceni. (manj kvaliteten tekstil, manj udoben,...)
|
|
|
|
RE: Najboljši avtosedež za 4-mesečnega otroka 31.1.2007 19:59:45
|
|
|
|
ČebelicaMaja
|
IZVIRNO SPOROČILO: *maja Bebe Confort ima tudi avtosedež 0.18 kg, ki ga imaš najprej obrnjenega tako kot lupinico potem pa v smeri vožnje. http://b2c.baby-center.si/article.asp?ArticleID=166368 Tudi mi imamo ta sedež in smo super zadovoljni z njim... v smeri vožnje lahko namreč voziš otroka šele takrat kadar povsem samostojno sedi- to pa dvomim, da pri 4 mesecih...vsaj naša ni... mi smo jo v smer vožnje obrnili šele pri 9m, pa ima čez 10 kg- je pa sedež fenomenalen- ko zaspi, ga samo nežno poležeš v ležeč položaj...ima isto vse zvezdice na crash testih kot Romer in Maxi Cosi- tako, da je enako kvaliteten, pa 10000 sit cenejši je- sedaj ne vem kako je z eur... skratka super.
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Dojenček ponoči ne spiJe nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...
Materinski dopust Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...
Zadnje s foruma
Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin
Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?