|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Testo za pizzo
27.1.2007 19:37:06   
piškotka
Kako hudiča v picerijah naredijo testo, da je pizza tako dobra in koliko časa jo pečejo?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Testo za pizzo
27.1.2007 19:56:15   
Anonimen
To ti bo pa sigurno Marogica odgovorila.
Meni je doma narejeno testo tudi dobro.Dobro rata če ga zamesim z mlekom,ne vodo in dodam malo olja.
Pečem pa v zelo vroči pečici.

(odgovor članu piškotka)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Testo za pizzo
27.1.2007 20:00:37   
Primoza
Testo delam v kruhomatu, iz moke, soli, vode, olivnega olja in kvasa. Testo oblikujem v pomokanih rokah z vrtenjem.

Pečem od 11 do 14 minut v zelo vroči 220-230 st.C ventilatorski pečici.

(odgovor članu piškotka)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Testo za pizzo
27.1.2007 20:16:21   
smrka
Meni je najboljse testo ki se ga naredi takole:

- 500 gr moke
- 1 cel kvas (kocka)
- 1 dl jogurta
- 1 dl vode
- 1 zlica olja

Moko moras obvezno presejat, potem vzames zlico moke razdrobis kvas dodas zlicko sladkorja in 4 zlice mlacne vode. Ko se kvas dvigne primesas to v moko, dodas  se jogurt, vodo in olje, in vse lepo zngetes v testo. Testo ko se spece se dvigne in ti povem da je PRVA LIGA... je mehko, kar topi se v ustih.. probaj, pa povej rezultat!

Pecem jo na 200 stopinj 20 minut!


< Sporočilo je popravil smrka -- 27.1.2007 20:17:26 >

(odgovor članu Primoza)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Testo za pizzo
27.1.2007 21:28:51   
Marogica
Mi imamo krušno peč in je seveda čas peke drugačen, kot pa v električni, ca 3-5 min. Drugače pa damo ostro moko, sol, mlačno vodo, olivno olje. Ostra moka je bomba za okus, seveda pa svoje naredi tudi krušna peč. Temperatura pa mora biti vedno zelo visoka(v krušni peči ca 350 stopinj)

Drugače pa se mi zdi recept od primoze še "najbližji" temu, kar lahko narediš doma v električni pečici.

_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu piškotka)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Testo za pizzo
27.1.2007 21:59:43   
Jessy
Tudi jaz naredim testo iz moke, soli, olivnega olja in kvasa. V testo vmesim le toliko moke, da ko proti koncu mesim na kuhinjskem pultu, da se ne prijema več. Takrat neham dodajati moko.
Takšno testo je enkratno.

Bom pa poskusila tudi z ostro moko! Hvala za idejo!

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Testo za pizzo
29.1.2007 8:44:08   
kalbo
33 dag moke (navadne, ostro bomo pa sprobaluser posted image )
1 kocka kvasa
1,33 dl vode (tople)
0,33dl mleka
0,33dl olivnega olja
10 g soli

Štamprle vode, štamprle mleka in kvas zmešamo v pogreti šalci in potresemo z moko. Ko se zadeva dvigne na vrh šalce zamesimo testo.

Pico pa pečem na 270 stopinjah v električni pečici 10 minut. Krušna peč je pa lčisto nekaj drugega. Mater bi jo blo fajn met domauser posted image

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Testo za pizzo
29.1.2007 10:54:27   
G in T
Sestavine
2 navadna jogurta
2,5 dl mleka
2 jajci
1 kg ostre moke
1 velika žlica soli
2 vrečki suhega kvasa (di - go)




Postopek


Vse skupaj dobro zmešamo, da nastane gladko testo, nato gnetemo še malo z rokami.
Naoljimo polivinil vrečko in damo testo vanjo. Postavimo jo v hladilnik (tam tudi vzhaja).
Ko si zaželimo pizzo, pekač naoljimo, iz vrečke odtrgamo testo in z naoljenimi rokami oblikujemo pizzo. Na pizzo damo sestavine, ki nam najbolj ugajajo (šunko, gobice mozzarelo...).
Testa pride za 3 velike ali 6 malih pizz.
Pečemo na visoki temperaturi (275 stopinj) 12 - 15 minut.



Testo imate v hladilniku lahko ves teden. Preverjen, in meni še najboljši.
Dober tek!!!

< Sporočilo je popravil G in T -- 29.1.2007 10:55:39 >

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Testo za pizzo
29.1.2007 11:02:28   
Anonimen
Marogica, a v pizzeriji ne daste nič kvasa v testo?

(odgovor članu G in T)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Testo za pizzo
29.1.2007 11:04:19   
Marogica
IZVIRNO SPOROČILO: Splišni

Marogica, a v pizzeriji ne daste nič kvasa v testo?


user posted image user posted image

Ja, seveda...svežegauser posted image  Hvala.

_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Testo za pizzo
29.1.2007 11:14:01   
Anonimen
Aja, sem že mislila, da res ne. Ker meni se tudi doma nikoli ne posreči narediti tako dobrega testa, kot je v pizzerijah. A potem ni keč v kvasu? No, saj v bistvu je logično. Ampak nekje mora biti.

(odgovor članu Marogica)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Testo za pizzo
29.1.2007 11:16:20   
Primoza
Meni uspe narediti testo podobne kvalitete. Problem je le pečenje, kjer pa je logično uspešnejša krušna peč.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Testo za pizzo
29.1.2007 11:38:57   
Marogica
IZVIRNO SPOROČILO: primoza

Meni uspe narediti testo podobne kvalitete. Problem je le pečenje, kjer pa je logično uspešnejša krušna peč.


TO je res, ja. Pa seveda je x-receptov za testo in seveda vsak prisega na svojega. Vendar si ne morem zamišljati testa z mlekom ali jogurtom, ker me to nekako spominja na testo od kruha. Mi pa imamo pač bolj tanke pice(italijanski stil).

Mogoče še to-več je dodatkov v testu, slabše je. Naj nadevi dajo ta pravi okus, testo je v bistvu samo "osnova".

Je pa to, kot sem že napisala, pač stvar okusa.

_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu Primoza)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Testo za pizzo
29.1.2007 13:12:46   
kalbo
IZVIRNO SPOROČILO: Splišni

Aja, sem že mislila, da res ne. Ker meni se tudi doma nikoli ne posreči narediti tako dobrega testa, kot je v pizzerijah. A potem ni keč v kvasu? No, saj v bistvu je logično. Ampak nekje mora biti.


Finta je tud v tem, da v picerijah delajo testo v banjah ne pa v skledahuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Testo za pizzo
29.1.2007 20:53:08   
smrka
IZVIRNO SPOROČILO: Marogica



Mogoče še to-več je dodatkov v testu, slabše je. Naj nadevi dajo ta pravi okus, testo je v bistvu samo "osnova".

Je pa to, kot sem že napisala, pač stvar okusa.



Mislim da ni to glih dober odgovor vec ko je dodatkov v testu da je slabse. Jest sem gor napisala recept za testo, ki pride debelejse in prhko, res odlicno.. jogurt da res mehkobo testu. Men pa osebno tanke pice, kot jih delajo v picerijah niso vsec... eni nardijo tako tenko, da se potem se v peci mal przge, pa jes neko skorjo z zgornjimi dodatki. Tko da rajs mal debelejse testo pa velik dodatka gor

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Testo za pizzo
30.1.2007 13:46:28   
AnBan
IZVIRNO SPOROČILO: G in T

Sestavine
2 navadna jogurta
2,5 dl mleka
2 jajci
1 kg ostre moke
1 velika žlica soli
2 vrečki suhega kvasa (di - go)



jogurt, mleko in jajca....a ti to resno, da daš vse to v testo za pico???
 
drugače pa jaz veliko pečem doma pice in jih vsi ful pohvalijo, da je taka kot v piceriji...dam pa moko, suhi kvas, malo oljčka, sol, ščep sladkorja, mlačno vodo...vse kar od oka oz. od roke





_____________________________

[



(odgovor članu G in T)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Testo za pizzo
31.1.2007 8:50:11   
asso
Recept z jogurtom in jajcem je tudi pri nas preverjen, pa še malo pecilnega praška prid not.

Jaz enkrat delam enega drugič drugega. V tega navadnega brez jogurta in jajca večkrat dodam še malo piva (pol piva pol vode) in je še boljši.

Če pa mi slučajno kaj testa ostane, ga razvaljam na pekač, dam gor "šalšo" (pelate) in vse skupaj v skrinjo. Naslednjič, ko si poželim pizzo vzamem ven, jo nadevam in v pečuser posted image

_____________________________

Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet.

(odgovor članu AnBan)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Testo za pizzo
31.1.2007 10:56:44   
sami_y
Marogica, ti si iz Maribora?! Ni se mi dalo kliknit na link do tvoje pizzerije, ker sem mislila, sigurno je iz Ljubljane, pa grem vseeno pogledat pa sem čisto navdušena, da si lahko pizzo narediš sam. Pohvalno!
Zagotovo pridemo sprobat!

Drugače pa za tiste, ki si doma delate pizze, pa se vam ne da delat testa, jaz sem ga kupila v Eurospinu, stane 1,05 € in pride ven skor tak kot v pizzeriji. Meni je blo ful dobro : http://www.eurospin.it/sezioni/dettaglio.cfm?val=pr&fr=2&dett=726



_____________________________

lp
jelena

(odgovor članu asso)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Testo za pizzo
2.2.2007 11:00:14   
Anonimen
Mislim da je vsa fora najbolj v krušni peči, te pa doma nimamo. user posted image

(odgovor članu sami_y)
  Neposredna povezava do sporočila: 19
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kako pripraviti popolno pokovko?
photo
Se tudi vi sprašujete, zakaj so 'kokice' v kinu vedno tako okusne, doma pripravljena pokovka pa se kar nekako ne more pr...
Magnezij in železo v nosečnosti
V nosečnosti se poveča potreba po določenih mineralih v telesu in med njimi sta zelo pomembna magnezij in železo. Ali mo...




Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?