Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: Povišana stopnja hormona Prolaktina 23.1.2007 15:25:01
|
|
|
|
Anonimen
|
To spremlja najpogosteje pri PCO, zato ti svetujem pregled pri endokrinologu. Sicer pa prolaktin izloča hipofiza, to je hormonska žleza.
< Sporočilo je popravil nati -- 23.1.2007 15:28:52 >
|
|
|
|
RE: Povišana stopnja hormona Prolaktina 23.1.2007 15:57:30
|
|
|
|
Hope2
|
Ni nujno, da ga imajo PCO-jevke, jaz ga imam zvišanega, pa nimam PCO. No pa pustmo to. V glavnem se prolaktinu reče tudi stresni hormon. Če si pod stresom, naraste. Lahko naraste že samo zaradi inekcije, ko ti vzamejo kri za preverjanje hormonov. Zato bi se naj v 1 uri vzelo vsaj 3x kri, da bi se ravno ta stresni učinek izključil. Je pa odvisno koliko imaš povišanega, če je to malo, potem kakih velik funkcij pri zanositvi nima, če pa je malo bolj, pol pa vpliva predvsem na tvoja jajčeca, na kakovost in zrelost jajčec. V tem primeru se dobiva tablete bromergon. več o temu pa najdeš napisanega na upamo skupaj.
|
|
|
|
RE: Povišana stopnja hormona Prolaktina 23.1.2007 16:16:28
|
|
|
|
Seven*
|
Hormon prolaktin je povezan z laktacijo in je se posebej visok v casu nosecnosti in dojenja. Izloca ga hipofiza. "Prolactin levels may be checked as part of a sex hormone workup, as elevated prolactin secretion can suppress the secretion of FSH and GnRH, leading to hypogonadism, and sometimes causing erectile dysfunction in men." Prolaktin (povisan) lahko vpliva na hormon FSH (folicle stimulating hormone), torej hormon, ki je povezan z nastajanjem foliklov in zorenjem jajcec v jajcniku, kar lahko vodi v slabse delovanje jajcnikov. Hypogonadism is a medical term for a defect of the reproductive system which results in lack of function of the gonads (ovaries or testes).
|
|
RE: Povišana stopnja hormona Prolaktina 24.1.2007 12:01:51
|
|
|
|
polma
|
Daj se dodobra pregledat. Če se ti mudi zanositi, je zoprno to, da je lahko čakalna vrsta za preglede dolga. Meni se je vse skup zavleklo zato, ker sem čakala na MR-magnetno resonanco. Pred tem so mi naredili CT glave, rentgensko slikanje po režnjih. Na ta način pregledajo delovanje hipofize. Takole je šlo po vrsti: ginekolog-CT glave-M Resonanca-endokrinolog. Ja, kar kako leto se obrne. Če bi šla jaz še enkrat skozi vse to, bi že na začetku pobrala napotnice za vse ! Je pa res da ,kakor smo se razgovorile na upajmo skupaj, sklepam, da pri nekaterih najdejo vzroke za visok prolaktin drugje in ti mogoče sploh ne bo treba skakat po klinikah. Drži se!
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki 5 vzrokov za bolečino pri ovulacijiNe glede na to, kako zelo močna je ovulacijska bolečina, ginekologi opozarjajo, da to ni bolečina, ki bi bila normalna, ...
Kako čim prej zanositi?Za zanositev se mora ujeti veliko stvari, v vsakem primeru pa je izbira ustreznega časa resnično najbolj pomembna. Kako ...
Zadnje s foruma
OBČUTEKbabyboooomALI SE VAM ZDI DA JE PARTNERJU V BREME DRUŽENJE Z OTROKOM, PREOBLAČENJE, PREVIJANJE, NOŠENJE,...PRI MAJHNIH OTROČIČKIH-PAR MESECEV STARIHNIKOLI NISEM DOBILA TAKEGA OBČUTKA (
53%)
DA, ČE JE CEL DAN Z NJIM (
7%)
DA, ČE PRIDE UTRUJEN IZ SLUŽBE (
9%)
VEDNO IMAM TAK OBČUTEK (
8%)
RAD JE Z NJIM, SAMO, ČE STE TUDI VI ZDRAVEN (
9%)
DA, V BREME MU JE, SAMO TAKRAT, KO JE OTROK TEČEN (
13%)
Število vseh glasov: 268Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš
svojo anketo!