|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   kdaj in koliko čaja?
21.1.2007 15:15:52   
stenx
lp,

Mene pa zanima ali bi morala že dodajati čaj? Naš jedilnik: ob 9 dojenje , ob 12 sadje plus dojenje, ob 16.00 dojenje.ob 19.00 riž.ml.kašica in ob 20.00dojenje .Ponoči pa ob 4.30 dojenje.
Zanima me ali rabi čaj, kateri so najboljši in ker ne pije po flaški kako ga naj ji dam?Stari smo pa 6 mesecev.

Hvala za odgovore
lp,
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: kdaj in koliko čaja?
21.1.2007 16:43:39   
Lunc_a
V tem času ni potrebe po dodajanju čaja.Sicer pa ,če bi bil otrok žejen ti bi že nakazal

(odgovor članu stenx)
Neposredna povezava do sporočila: 2
21.1.2007 16:48:30   
najina pikica*
jst sm mojemu dala čajček že od samega začetka tam od 3-4 tedna starosti dalje sicer ga je popil čisto malo cca 5-10 ml,drugače mu pa iz čajčka naredim adapt.mleko....zdaj ko smo stari pa 6 mes mu večkrat ponudim flaško s čajem,jo sam nese v usta in večkat naredi požerek za požerkom....user posted image

(odgovor članu Lunc_a)
Neposredna povezava do sporočila: 3
21.1.2007 17:09:29   
borovnička
Nik bo star 5 mesecev in že od prvega meseca dobiva čajček. (začeli smo mu ga dajat zarad krčev) zdaj pa že mesec in pol dobiva razne sokove mešane z navadno vodo, da ni presladko. Tud nekaj časa že sam drži flaško, tako da pije kolikor mu paše. Tekočina ne more škodovat. Spije pa vsaj 2 dcl na dan. Sploh zdaj, ko se noter kuri in je suh zrak.

Na tvojem mestu bi ji vseeno probala dat po flaški, saj če si dojila, bo slej ko prej potegnila, tako kot po dojki. Če pa ne bo šlo, pa po žlički.

Pozdravček user posted image

Najino srce grejeta dve srečici... prvi je ime Nik, drugi pa Neja.

(odgovor članu najina pikica*)
Neposredna povezava do sporočila: 4
21.1.2007 17:12:11   
zvezdka
Tudi jaz mislim, da čaj ni potreben, saj še vedno po vsakem obroku dojiš. Tudi jaz sem začela s čajem po šestem mesecu, pa je šele nekje pri osmih mesecih zares začela piti. Sedaj pri devetih popije nekje 2 dcl na dan. Še raje kot čaj ima vodo v kateri se kuha kompot (suhe slive, suhe marelice, jabolka, hruške).

Flaške  tudi pri nas nismo nikoli uporabljali. Čaj sem ji že od začetka dajala v magičnem lončku, da bi se navadila. Potem, ko je zares postala žejna, je tudi hitro pogruntala, kako iz lončka piti in sedaj obvlada vse variante tega lončka (z mehkim nastavkom od Aventa in s trdim od Nuka). Na začeku ji seveda ni šlo, ampak vseeno nisem privlekla na dan flaške, ker sem imela občutek, da ni zares žejna.

(odgovor članu stenx)
Neposredna povezava do sporočila: 5
21.1.2007 20:56:17   
Baucka
Jaz bi ji ponudla nesladkan čaj ali kar vodo. Jaz dajem Bebe čaj in ne teh instant čajev.Če je žejna bo pila, drugače pa bo pač odklonla. Jaz sem ji začela dajat dodatno tekočino pri 4 mesecih, ker je bila zunaj peklenska vročina, pa se sva tedaj še izključno dojili. Važno je da se ji ponudi. Mi tudi nimamo flaše in kar lepo pije iz kozarčka. Najprej je pila po slamici, kar to navadno vzameš s pregibnim vratom in jo skrajšaj, da bo lažje potegnila. Boš kar presenečena, vsaj jaz sem bila, kako bo fajn pila. Edino pazi, da se ne bo preveč zaletavala v slamico. Slamico na začetku primi tako kot se prime cigaret, tako se ne bo mogla ranit, saj boš preprečila, da bi slamica šla preveč globoko v usta. Poteknila pa bo avtomatsko,saj ima razvit sesalni refleks. Kasneje sem  ji ponudla kar iz kozarčka, navadni štamperli za aperitiv, ker je fajn majhen.

Poskusi.

Gremo veselo.

(odgovor članu zvezdka)
Neposredna povezava do sporočila: 6
22.1.2007 16:51:44   
domci
Jaz mu že od prvega tedna ponujam ali čaj ali pa prekuhano vodo pa kar po žlički. No zdaj smo ga pa navadli na magični lonček. Spije pa kolikor je žejen včasih čisto malo včasih pa celo ta veliko flašo

(odgovor članu Baucka)
Neposredna povezava do sporočila: 7
22.1.2007 16:53:13   
domci
odvisno kaj je. Je pa stvar posameznice ali mu bo tekočino dodajala ali ne. Če bo pa žejen bo pa itak jokal

(odgovor članu domci)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   [Brisano sporočilo]
22.1.2007 21:38:30   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu domci)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
24.2.2007 19:06:48   
happy mam
Jaz dodajam caj ze od samega zacetka. Se malo pa bomo dopolnili 7 mesecev in ga na dan spijemom 3 flaske *po125ml
Otroka potipaj po glavici, in ce ima grabico na temenu ves da je zejen, ce pa ima glavico cist ravno pa je ok!

Mi smo pa tako srečna družinica! Imamo namreč malega ŽAKA!

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 10
25.2.2007 12:58:07   
livia
Probaj dat po gostem obroku, pa boš videla če pije. Tekočina je tudi dobra, da niso zaprti, ker jih pri uvajanju GH dostikrat zapre.

Če ne mara flaške, probaj s čudežnim lončkom, ali po žlički, ali po slamici, ali kar iz kozarca.

(odgovor članu stenx)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...

sindarin

Kupite kdaj igračo prek spleta?

pogosto (9%)

redko (16%)

če si jo prej ogledam v trgovini in je cena prek spleta ugodnejša (20%)

nikoli (55%)

Število vseh glasov: 207

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!