|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   uvajanje na varuško oz. vrtec
21.1.2007 10:39:12   
livia
Počasi se nam bliža čas odhoda v službo. user posted image
Tamala bo šla do septembra k varuški, ki čuva še enega 2-letnega otroka.
Ker je naša ful navezana name, me zanima koka začeti z uvajanjem? Probajte napisat čim bolj natančno.
Npr. uvajanje 10 dni - prvi dan 1 ura, drugi 2, itd... Koliko dni in časa bit skupaj z njo pri varuški? Ali zjutraj takoj začet vstajat ob 7h in jit k varuški. Zdaj spi do 9h.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: uvajanje na varuško oz. vrtec
21.1.2007 15:40:03   
Dashenka
Naša varuška ne prakticira uvajanja - glede na njene 28 letne izkušnje ter reference, sem ji popolnoma zaupala.

Prvi dan nas je poklicala po 2-3 urah, češ da bo za prvi dan dovolj, drugi dan po nekako 5 urah (hči je takrat tam tudi že prvič zaspala), tretiu da pa smo šli na full - torej za 9 ur.

Aja pa še to, hči je bila takrat stara 8 mesecev.

Po mnenju naše varuške, je počasno uvajanje na nek način počasno mučenje otrok in to tako tistega, ki ga uvajajo in vseh ostalih, ki morajo to gledat.

(odgovor članu livia)
Neposredna povezava do sporočila: 2
21.1.2007 19:39:18   
soncek&luna
tudi jaz nisem imela nic uvajanja za varstvo....

skrata sem odpeljala k varuski in ga sla iskat sele, ko sem sla iz sluzbe... v varstvu je ze prvi dan bil 10 ur.... je pa ers, da je ze parkrat spal pri babi&dediju sam... star je pa 15 mesecev

Mami, pika moja!

(odgovor članu Dashenka)
Neposredna povezava do sporočila: 3
22.1.2007 12:39:15   
lolipop
Jaz ga že drugi teden uvajam pri varuški. Je zelo navezan name, saj je skoraj neprestano sam z mano. 1. dan - 1 ura (skoz je nabiral solzice) , 2. dan - 2 uri (bil samo v naročju), 3. dan - tri ure in pol ( je že norel okoli),itn.

Zdaj pa je očitno v svoji majhni glavici ugotovil, da pomeni prihod k varuški moj odhod in je user posted image . Na tvojem mestu bi ga jaz enkrat pripeljala in tam pustila, da vidiš kako bo reagiral. Mogoče uvajanje sploh ne bo potrebno.

nof = nos
mama, nona = telefon
vala = hvala
vion = avion

(odgovor članu soncek&luna)
Neposredna povezava do sporočila: 4
22.1.2007 12:48:44   
romy
Jaz sem svojega sončka pri 11 mesecih peljala v vrtec - jasli.

Prvi dan sem ga pustila eno uro (vendar ne že zjutraj, temveč ko se je zbudil, okrog 9 ure).
Drugi dan isto, ko se je zbudil in je bil v vrtcu kakšne 2,5 ure, do kosila.
Tretji dan pa je že spal v vrtcu!
Moram pa rečt da je že od nekdaj bil in je rad v družbi, da se nekaj dogaja in dela, tako da to za nas ni predstavljalo nobenega problema.
Zelo rad gre v vrtec še danes.
Nikoli pa tudi ni bil čist navezan name, tako da tut spi pri tašči ali njegovi teti ali moji mami, nikoli res nikoli nobenih problemov, marsikdaj je še raje drugje kot domauser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu livia)
Neposredna povezava do sporočila: 5
22.1.2007 14:07:19   
pikica*
Pri nas prav tako ni bilo nekega posebnega uvajanja. Je varuška sama rekla, da tega pri tako majhnih otrocih (ko je šla v varstvo, je imela 10 mesecev in pol) niti ne prakticira, ker ni potrebe (glede na njene izkušnje sem ji glede tega popolnoma zaupala). Sem jo pa na lastno željo prvih nekaj dni vozila v varstvo za cca. 4h in se je lepo obneslo. Hčerka ni imela nobenih težav, prav tako ni bilo nobenega joka, ko sem jo pustila pri varuški in šla. No, solzice so bile.....ampak mojeuser posted image .

(odgovor članu livia)
Neposredna povezava do sporočila: 6
23.1.2007 5:14:45   
Barbka*
LPuser posted image
Uvajanje je odvisno od otroka samega in seveda od vas. Odvisno, kako se zmenite z varuško ali, če je v vrtcu, z vzgojiteljico. Nekaj pa definitivno drži...če vam je še tako hudo, enkrat se bo moral vaš otrok navaditi na vrtec ali varuško...do tega enkrat pride in prej ko pride, bolje je. In ne pozabite ..... če vas bo otrok videl jokati, bo mislil da ga boste pustili nekje kjer ni dobro zanj. Avtomatično bo sklepal, da ga puščate nekje, kjer mu bo "grozno". Zato....zadržite solze in boste videli, da bo malo bolje. In tudi otrok se hitreje navaja na to, kot pa starši (mi je priznala ena mamica na uvajanju v vrtcu). Kar pogumno!

(odgovor članu pikica*)
Neposredna povezava do sporočila: 7
23.1.2007 8:31:57   
Pajaca
Jaz sem uvajala dva popolnoma različna otroka v vrtec in pri obeh smo ubrali isto stvar in oba sta hitro dojela kako in kaj. Sem pa proti dolgemu uvajanju in tudi vzgojiteljice so rekle, da je bolje če mama ni v vrtcu prve dni.

Tako sem prvi dan otroka peljala za 2 uri, drugi isto, pa ni hotel domov, tretji dan se je zjutraj jokal ker ni šel že ob 7 v vrtec, tavelka pa in 4 dan je bil tam na zajtrku in smo ga šli iskat po spanju.

Tavelika je imela podobno, le da je takrat vzgojiteljica rekla, da bi raje počakala s spanjem do drugega tedna, tako je bila 3-5 dan na zajtrku in šla po kosilu domov, 6 dan pa je tam tudi prespala.

Obakrat je šlo brez joka in stoka. Pa moram rečt da je bil tamalček dosti bolj navezan name kot tavelika. Je pa res, da imata oba rada družbo in da sta ful vesela ko gresta v vrtec. Čez vikend imamo velike probleme ko ni vrtca.

Bistvo pa je, da otroku prikažeš vrtec oz varuško kot nekaj veselega in zabavnega in se ne jokaš pred njim ker mora iti. Pa ja prej ali slej bo moral biti otrok sam tam, tako je meni najbolje da že prvi dan uvidi da pri varuški pa mamice ni.

Se zmeniš da prideš čez 2 uri in če je kriza te bo že poklicala, ti pa bodi nekje v bližini.

(odgovor članu Barbka*)
Neposredna povezava do sporočila: 8
23.1.2007 10:01:58   
iva01
pri nas je uvajanje trajalo kr dolg, mislim da dva tedna.
1 dan: skupaj sva prišla v vrtec, tam bila eno uro in nato odšla domov
2 dan: sva bila skupaj v vrtcu 3 ure in tud skupaj odšla domov
3 dan sva bila v vrtcu skupaj 1,5 ure  nato sem jaz odšla in ga prišla iskat čez eno uro
4,5,6 dan sva prišla skupaj  jaz sem bila v vrtcu vedno manj on pa je ostajal v vrtcu vedno dlje
7,8,9 dan sem ga zjutraj pripeljala, in prišla pred kosilom mu pomagala pri kosilu in odšla skupaj domov
10 dan je že biv sam pri kosilu in šel tudi spat z ostalimi otroki.
po spanju sem ga prišla iskat pa mi je vzgojiteljica rekla da ni več potrebno uvajat da seje že popolnoma prilagodil.

Pa skor nimamo problemov z vrtcem, zjutraj gre čist lepo brez joka tud zaspi v vrtcu, razen poleti smo meli mal krizo ko smo z dopusta prišli in ga celi mesec ni bilo v vrtcu, ampak 3 dan je bilo že čist ok.

(odgovor članu Pajaca)
Neposredna povezava do sporočila: 9
23.1.2007 10:52:04   
maliva
Midva sva se navajala tako, da sem bila prvi dan z njim tam, da sva skupaj odkrivala novo okolje, da se je varuška igrala z nama... Drugi dan sem ga pa začela puščati tam, čas sem vedno malo podaljševala. Že od prej je vajen drugih ljudi, tako da nisva imela nobenih posebnih problemov, nikoli še ni zajokal, ko sem šla. Pozorna sem bila edino na to, da sem se pred odhodom vedno poslovila od njega, ga stisnila, poljubčka in obljubila, da se vrnem takoj, ko končam službo. Razna mahanja skozi okno in dajanje slušalke otroku na uho, kadar kličem, mi gredo pa na živce, ker bi ga lahko zmedle.

Po mojem z uvajanjem ni nič narobe in otroku ne more škodit.... Saj - če bi šla jaz prvič od doma, bi mi tudi bilo všeč, če bi se to dogajalo postopoma, ne pa na "horuk". Kar se tega tiče, sem se popolnoma postavila v otrokovo kožo.

(odgovor članu iva01)
Neposredna povezava do sporočila: 10
1.2.2007 12:10:35   
pinki3
Nujno uvajati! Prosim! Ali ni tudi tebi, ko gres nekam prvic, lazje, ce je s teboj kdo od tvojih? Potem ko se novega okolja navadis, pa tudi lazje ostanes sama. Ampak uvajanje ne pomeni pustiti otroka vsak dan malo dlje samega pri varuski, tako da pac vsak dan malo dlje joka in na koncu samo se caka, kdaj bos sla. Uvajanje pomeni, da si na zacetku (14 dni!) ves cas z njim - ta cas pa je lahko najprej pol urice, potem uro itd., ampak prvih 14 dni ga enostavno ne puscas samega. S tem das otroku moznost, da spozna varusko, prostor in morebitne ostale otroke ne da bi se bal, da bos odsla. In sele, ko se otrok v novem okolju dobro pocuti, ga zcnes pocasi puscati tam samega. Podobno kot ga pustis pri babici, ki jo ima rad in ji zaupa.

To metodo prakticirajo v nasem vrtcu, skupno uvajanje traja nekako 3 tedne in sem jim res hvalezna, da so mi pustili (to so celo zahtevali!) iti tako pocasi. Sem pa ze prej razmisljala, da bi ga dala v privat varstvo, pa je tezko najti nekoga, ki bi verjel v to metodo. In ker vanjo ne verjamejo, hocejo stvar pospesiti in rezultat je lahko zelo slab. Od neke varuske sem ga dobesedno odpeljala, ker je silila, da gremo prehitro in se je otroku cisto zamerila - zbujal se je v spanju, krical, groza! Mozno je, da privat ni treba ravno 3 tedne, nujno pa je, da si na zacetku, dokler varuske in prostora zares ne vzljubi, VES CAS z njim. Pa srecno!

(odgovor članu livia)
Neposredna povezava do sporočila: 11
5.2.2007 20:21:50   
piskotki
ja,taksno uvajanje je pravilno..-kot je napisal-a pingi..Otrok mora biti na zacetku na obisku pri varuski,da se navadi na okolje,name(v tem primeru sem jaz varuska),in to ne le 1-2,ampak vsaj nekajkrat..nekateri se pustijo pocrkljati ze prvic,drugi 7-ic..Ko se otrok navadi,ponavadi ni potrebno vec nobenega puscanja po 1-2 uri..mi delamo tako in do sedaj ni bilo jokastih malckov,ko so mamice odhajale v sluzbo..Po nekaj tednih pa ze tako ali tako prikorakajo sami,pomahajo in z veseljem ostanejo do prihoda starsev..je pa to psihicno tezje za mamice,otrocki hitro zacutijo,da jim je lustno,da se z njimi zabavamo in ukvarjamo,zato ni nobenih tezav..Pa srecno vsem,ki uvajate otrocke v vrtcih ali pri nas,varuskah..Srecno..

(odgovor članu pinki3)
Neposredna povezava do sporočila: 12
5.2.2007 21:04:59   
mml
Mi smo se z varuško za varstvo dogovirili nekje julija, Manca je šla po tem v varstvo januarja. Od julija dalje sva vsake toliko šli k varuški na obisk, tako da se jo je navadila, da je spoznala prostor, tako da je šlo konkretno uvajanje po tem zelo hitro. Prvič sem jo pustila kakšni 2 uri, po tem 3. Za tem je ostajala pri varuški od zjutraj do opoldanskega spanja, to je trajalo 4 dni in potem je šla brez problemov pri varuški spat in to je to. Zaenkrat ni težav in gre brez problemov k varuški in ko jo pridem iskat, veselo in nasmejano prišiba okrog kakšnega vogala

Nasmej se življenju, čeprav je včasih hudo (Medvedek Pu)

(odgovor članu piskotki)
Neposredna povezava do sporočila: 13
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Norice ali vodene koze
photo
Norice ali vodene koze so najpogostejša nalezljiva bolezen z izpuščaji. Bolezen se pojavlja skozi vse leto, v večjem šte...
Trmast otrok
Čeprav ste šokirani, na otrokovo trmo nikakor ne odgovarjajte z jezo in kričanjem. Najbolje je, da otroku poskušate mirn...

Zanositev
Daise

Koliko casa ste potrebovale, da ste zanosile?

1 mesec (39%)

2 ali 3 mesece (19%)

4 do 6 mesecev (11%)

6 do 12 mesecev (6%)

1 do 2 leti (9%)

vec kot 2 leti (16%)

Število vseh glasov: 402

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!