Zvončka
|
Pozdravljena, urnik obiskov v Postojni je od 14.00 do 15.30 (če ti zdravnik ne odobri kake druge ure, če mož tedaj ne more) in so dokaj strogi glede ure obiskov. Kar je sicer prav, kar se tiče "ostalih" obiskov, ni mi pa bilo všeč, da to isto velja tudi za moža. V obdobju po porodu potrebuješ bližino - koga drugega kot - moža oz. fanta, pa tudi pomaga ti lahko (vsaj jaz sem bila bolj slabotna- slaba kri, šivi..) Pomaga npr. vstati, kaj prinese itd. tako da bi bilo lahko zate življenje lažje, če bi lahko bil tam. Da ne govorimo o tem, da je tiste 4 dni oče zelo malo z otrokom, je pa to eno najnežnejšeh in najbolj posebnih obdobij v življenju, ko se začnejo tkati vezi z otročkom, zato mislim, da bi bilo potrebno očetu omogočiti, da je lahko dalj časa na obisku. Pa še morda kako sestro bi razbremenil. Ne sme se pa motiti drugih v sobi, razumljivo. Npr. v Izoli vem da ful ne težijo očetom za obiske, kar je OK. V sobah so po tri postelje, jaz sem imela le 1 cimro, hvalabogu. Če bi bilo prosto, bi vzela nadstandardno, kjer si sam, pa mož je lahko s tabo od 12-20h, se mi zdi. LP in srečno.
|