Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
saj ne vem kaj naj..... 20.1.2007 13:21:06
|
|
|
|
lutka
|
...naredim. Poskušala bom na kratko opisat moj problem oz problem moje hčerke. Lani septemra je začela obiskovati 4 razred devetletke v drugi šoli ( tudi drug kraj). Učiteljica in sošolci so jo zelo lepo sprejeli, razen ene deklice(Iva) s katero sta se poznali že prej. Da ne bom predolga bom kar v alinejah napisala nekaj problemov - recimo ura telovadbe ; učiteljica ocenjuje preval, Manca (moja) dobi 5. Iva dobi 4. Ni hujšega, kot to. začnejo padati opazke, da ima učiteljica nekaj proti njej, da ima Manco raje zato ji je tudi "šenkala" oceno - sošolka povabi obe (manco in Ivo ) na rojstni dan, ker pa še ne vemo, kje kdo stanuje se Iva ponudi da manco pelje. nakar si Iva premisli in pove, da je pač ne bo peljala in si naj kar sama išče prevoz drugje. Manca se dogovori z drugo sošolko in ko Iva to izve, pokliče to sošolko, da je ne sme peljat, da jo bo ona. - da pa bo mera polna je Iva včeraj manci jasno in glasno povedala, da bo ona odločala o njej in pika. Sošolkam prepoveduje , da bi se družile z Manco jo podcenjuje češ, da si ne umiva zob (čeprav ima same zvezdice, ko pride zobozdravnica), da z njo ne smejo menjat nalepk, da hodi na plesne zaradi nje čeprav ne zna plesat. V glavnem to je samo polovica tega , kar poslušam vsak dan. Sem že omenila učiteljici kaj se dogaja ( takrat še ni šla tako daleč) in mi je tudi učiteljica povedala ,da je že sama opazila, da je do Mance nesramna in da ima tudi ona v razredu z njo probleme. Povejte mi kaj naj storim ? Ali naj počakam in pustim vse skupaj pri miru ali naj posredujem ? Kako ? Mislim, da je problem tudi v tem, ker gre manci v šoli zelo dobro, uvrstili so jo med nadarjene učence in je ena boljših učencev v razredu. za vsak nasvet bom zelo hvaležna, ker mi stvar počasi najeda živce. lp
|
|
RE: saj ne vem kaj naj..... 20.1.2007 13:25:17
|
|
|
|
klepetka
|
ne,jaz ne bi bila tiho.Tud njenim staršem bi omenila ta problem.Ampak predvidevam ,da obstaja možnost ,da je to deklica "podedovala"od staršev. Mi je znanih kar nekaj takih primerov.Samo takih ljudi ne spreobrneš.Itak pa je fovšija v Slo na višku.
|
RE: saj ne vem kaj naj..... 20.1.2007 13:50:28
|
|
|
|
mika
|
takšen teror je moja sestra doživljala 8 let. njena prijateljica in sošolka je lagala o njej vsem ostalim sošolcem in sestri govorila kako je nihče ne mara. na koncu 8. razreda so imeli zaključno čago in te punce ni bilo zraven. tako je tema nanesla nanjo in so bili vsi v šoku kako jih je farbala toliko let. sploh ni pustila nikomur, da se moji sestri približa in obratno. poznamo se tudi s starši in jaz sem njej tudi birmanska botra. večkrat smo se pogovarjali o tem, ampak je punca zvalila krivdo, na eno tretjo punco. od takrat naprej ko je cela družba zvedela kaj je punca počela so jo vsi zapustili. večkrat se sliši, da dela isto sranje v srednji šoli. to ima po svoji mami. njena mama jo je vedno zagovarjala in ko so jo zapustili, je mene klicarila, da imam sama hčerko in bognedaj da bi morala to občutit, kar njen otrok. nato sem jo vprašala, kdaj se je sekirala ona za mojo sestro in da dobro ve, da je bila njena najboljša prijateljica od maja do septembra. zakaj, ker je bila z mojo sestro cele počitnice pri nas na morju. čez leto pa sta se družili takrat, ko je potrebovala pomoč pri učenju in sem ji jaz pomagala. ne morem verjet, da se lahko toliko zlobe skriva v enem otroku. kaj naj narediš ne vem, pogovori se s starši, ampak dvomim, da bo kaj zaleglo. hčerki stoj ob strani, kar ji itak že...kaj pa vem, naj se je izogiba. poskusi jo prepričati, da bo ignorirala njene opazke.
|
|
|
|
RE: saj ne vem kaj naj..... 20.1.2007 13:56:43
|
|
|
|
lutka
|
Dostikrat sem ji že rekla naj jo pusti pri miru, vendar imata isto pot v šolo, tako da je že tukaj problem. Strah me je samo, da vsa zadeva nebi šla predaleč, Manca je stara 9 let , selili smo se , novo okolje, novi ljudje. Sem že razmišljala, da bi prosila učiteljico in bi imele sestanek z Ivo in njeno mamico. Mislim,d a je tukaj problem v očetu saj imam občutek, da jo grozno zagovarja. Celo njena babica nas je opozorila ,da ima rada " komando".
|
|
RE: saj ne vem kaj naj..... 20.1.2007 14:05:47
|
|
|
|
lex
|
jaz bi zahtevala govorilne ure z njenimi starši ali vsaj mamo, če je foter tak.
|
|
RE: saj ne vem kaj naj..... 20.1.2007 14:22:19
|
|
|
|
triša
|
Jaz tudi mislim da je najboljše da se dobite starši in učiteljica, mogoče še povabite šolskega psihologa da jim strokovno utemelji kako in kaj. Kaj pa če prosiš na šoli da dajo tvojo v drug razred,saj če ste le kratek čas tam se verjetno še ni tak strašno navadla. Vem da je grozno da bi morala svojega prepisat, ki ni nič kriv, ampak vseeno, mogoče je to rešitev. Pa čim bolj naj se je izogiba. Ker ta punca je žleht, kar ponavadi pomeni da so žleht tudi starši. Ker otrok se sam tak ne rodi, takega ga starši naredijo.
|
|
|
|
RE: saj ne vem kaj naj..... 20.1.2007 14:28:00
|
|
|
|
lutka
|
veš triša kolikokrat sem se vprašala, kako je možno, da je otrok pri devetih letih lahko tako " žleht". Je zadnjič učiteljica rekla Ivi če se zaveda da se sama iz sebe norčuje, ko je na vprašanje učiteljice, kaj ve o svojem kraju, skomignila z rameni in molčala. Sedi sama, ker je preveč klepetala po celi črti učiteljico ignorira ........
|
|
RE: saj ne vem kaj naj..... 20.1.2007 14:34:34
|
|
|
|
mika
|
Strah me je samo, da vsa zadeva nebi šla predaleč, Manca je stara 9 let , selili smo se , novo okolje, novi ljudje. tudi za mojo sestro je bilo novo okolje, ker je hodila drugam v vrtec in drugih otrok razen nje ni poznala. pa tudi leto dni prej smo se preselili. in stvari lahko gredo predaleč. mojo sestro je silila da jo je s sankami vlekla po hribu navzgor, enkrat je bila pri njih in ji je zmetala stvari na dvorišče, njenim staršem pa se je zdelo fino kako jo komandira....eh tega je bilo ogromno... ta punca je tako lagala, da ne vem od kod so se ji vzele tako grozne laži. moj oče je znorel večkrat in se sestri prepovedal družit z njo, pa je jokala, da nima nikogar drugega. žal je vse to morala dati skoz, da jo je spoznala kakšna je v resnici. tudi prepisati sta jo hotela v drug razred pa ni želela. tudi sedaj na gimnaziji se je ena takšna punca zalepila nanjo, ampak je dovolj samozavestna da se ji ne pusti in odpika vsakega, ki bi jo hotel vodit. mogoče bo tudi za tvojo pupo to neke vrste šola, kako se spoprijeti s škodoželjnimi ljudmi. upam, da čimprej rešite, ker vem kakšna mora je to.
< Sporočilo je popravil mika -- 20.1.2007 14:35:42 >
|
|
|
|
RE: saj ne vem kaj naj..... 20.1.2007 15:14:20
|
|
|
|
lenika
|
Jaz bi prosila za prepis v drugi razred oziroma, če ni možno sedaj, potem vsaj za drugo leto. S hčerko pa bi se pogovorila in ji razložila, da ji to ni prijateljica in naj si poišče druge prijateljice.
|
|
|
|
RE: saj ne vem kaj naj..... 20.1.2007 16:46:24
|
|
|
|
dulcinea
|
IZVIRNO SPOROČILO: marusa05 ne,jaz ne bi bila tiho.Tud njenim staršem bi omenila ta problem.Ampak predvidevam ,da obstaja možnost ,da je to deklica "podedovala"od staršev. Mi je znanih kar nekaj takih primerov.Samo takih ljudi ne spreobrneš.Itak pa je fovšija v Slo na višku. Se strinjam. Otroci tako vedenje poberejo doma. Omeni učiteljici in naj omeni njenim staršem. Sama sem že imela take probleme s svojimi učenkami pa tudi učenci. Pogovor največ velja. Jaz sicer na govorilne s starši povabim še otroke. Zelo zaleže.
----------------------------------------------------------------- Otroci so vredni najboljšega, ker so otroci in iz nobenega drugega razloga. Svoje dostojanstvo in svojo vrednost imajo preprosto zato, ker so.
|
|
|
|
RE: saj ne vem kaj naj..... 22.1.2007 7:53:44
|
|
|
|
Taja Nagaja
|
Ne bodi tiho, s tem boš samo pripomogla, da bo deklica izvajala nasilje nad tvojo hčerko še naprej. Ja, to kar počne je je tipično vrstniško nasilje. Poskusi v več korakih. 1. resno se pogovori z učiteljico, naj ji tudi hčerka pove kako se počuti 2. prosi učiteljico za sestanek z dekličinimi starši (mamo) in deklico 3. če ne zaleže, prosi za strokovno pomoč (psiholog, pedagog, socialni pedagog...) 4. če še vedno ne zaleže predlagaj delavnice za celoten razred na temo nasilje med vrstniki (nikomur ne bi škodovalo, saj večna nasilja niti ne prepozna) Nam so pomagale različne delavnice in veliko pogovora. Mi še danes ni žal, da smo "žrtvovali" kakšno uro in se pogovorili o stvareh, ki so učence motile, žalostile...Mislim, da se s pogovorom lahko veliko reši. Tudi če starši niso preveč dojemljivi so otroci zato zelo. Mogoče bodo pa ostali učenci izločili to deklico, pa bo potem sama videla kako se počuti tvoja hči. Je pa res, da znajo bit deklice precej bolj krute kot dečki, ki zamere hitro pozabijo. Jaz bi o premestitvi v drug razred zelo razmislila, saj s tem ne boste rešili problema, samo umaknili se boste. Probleme je potrebno reševati in otroci se morajo tega naučiti, da bodo znali. Zgledi večejo. Zahtevaj pogovor in zaščiti svojega otroka, zakaj bi trpela, če ni treba. Že prešlanje je velik šok. Olajšaj ji situacijo. Tudi, če boš slišala, da so teke stvari pač dogajale in se bodo dogajale, da niso nič novega, da so otroci drugačni.... Pa zakaj bi tvoja hči pri tem trpela? Želim ti veliko uspeha Pa sporoči, kako ste rešili problem
|
|
|
|
RE: saj ne vem kaj naj..... 24.1.2007 7:31:29
|
|
|
|
CUKRČEK
|
Najbrž je Iva nakako ljubosumna na Manco. Po moje. Jaz bi se najbrž poskušala pogovorit s njenjimi starši. Sicer bi pa takoj videla, kakšen odnos imajo njeni starši in bi se mogoče takoj izkazalo od kod ima Iva tak način "sporazumevanja".
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Praznična okrasitev: Papirnate snežinkePapirnate snežinke so klasika za okrasitev doma pred prazniki. Z njimi lahko okrasite okna, vrata, jih obesite na luči ....
Zadnje s foruma
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?