|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   CARSKI REZ IN DOJENJE
19.1.2007 20:36:32   
simonka
POZDRAVLJENE VSE IZKUŠENE MAMICE.
Pričakujem drugega otročka in na voljo imam carski rez.
Mi znate povedat kako je z dojenjem, kako je z malčkom ali ti ga takoj prinesejo kako dolgo je okrevanje...
Hvala za pomočuser posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: CARSKI REZ IN DOJENJE
19.1.2007 20:55:28   
Anonimen
Jaz sem rodila s CR. Dojenje je steklo takoj - 2 uri po CR so mi ga prinesli v šok sobo in sem ga prvič podojila. Dojiva se še danes - skoraj 25 mesecev že. Okrevanje je pa odvisno od tvoje psihofizične kondicije - moje je bilo bliskovito - v 2 tednih sem bila kot nova; po 5 dneh sem že zapustila bolnišnico, 8 ur po CR sem se že šetala po hodniku in se tuširala, tako da me je celi oddelek loviluser posted image  okoli.

(odgovor članu simonka)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
19.1.2007 21:30:49   
Bonnie_RR
Js sem rodila s CR in sva se dojila brez problema. Zaradi kasnejših težav pa smo žal pristali na adaptiranem mleku...

Okrevala sem precej hitro. Prvi dan sem šla že na wc, pod tuš... Bolečine so tud hitro minile...

Skratka, js zaradi CR nisem imela nobenih problemov.

LP

Ponosna mamica dveh navihanih zakladkov, Nika in Vite.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
19.1.2007 21:46:51   
tananejka
Jaz sem imela 2x CR, dojenje obakrat steklo brez problemov. Bolečine prvih 24h niso preveč prijetne potem pa greuser posted image . Domov sem šla obakrat 6. dan. Tudi jaz sem bila po 2 tednih že precej poskočnauser posted image

Vso srečouser posted image

(odgovor članu Bonnie_RR)
Neposredna povezava do sporočila: 4
19.1.2007 22:03:39   
mehurčica
Dojenje je steklo kar hitro, s skorajšnjim mastitisom že v porodnišnici. Dojila sem ga 1 leto. Po CR sem pa zelo počasi okrevala-sploh v porodnišnici tistih 6 dni. Sem komaj čakala, da pridem domov. K sebi sem prišla komaj po mesecu in pol, čeprav sem drugače dokaj zagrižena športnica. Upam, da boš ti bolj fit.

Lp

(odgovor članu tananejka)
Neposredna povezava do sporočila: 5
20.1.2007 9:49:14   
mihi33
Jaz sem imala CR pred 5 leti, prvi podoj je stekel takoj v šok sobi, ko so mi ja prvič prinesli, nekje 2-3 ure po tem, ko sem se zbudila iz narkoze. Dojila sem polno 3 mesece, a ker je bil navihanček non stop lačen sva prešaltala na adaptirano mleko.
Bolečine po CR niso bile hude, saj te boli a že malce potrpiš, če pa je neznosno pa itak prosiš za inekcijo, jaz sem drugi dan prosila za lekadol, saj me je od inekcij proti bolečinam še en mesec po CR bolela rita. Vstala sem še isti dan in šla na WC, saj v kahlo ni bilo varjante, domov sem pa šla 7. dan.
Dva do tri tedne po CR pa sem bila že kakor nova.

Sedaj imam PDP 10.2. in sem tudi zmenjena za CR, se ga ne bojim, gledam in upam na najboljše.

LP, M.

(odgovor članu mehurčica )
Neposredna povezava do sporočila: 6
20.1.2007 10:19:15   
nejcko
Tudi jaz sem imela 2 CR in pri obeh otrocih je podoj stekel takoj (cca 2-3 ure po posegu), oba otroka sem polno dojila, enega deset, drugo 11 mesecev. Tudi težav pri okrevanju nisem imela ne prvič ne drugič.

(odgovor članu mihi33)
Neposredna povezava do sporočila: 7
20.1.2007 11:08:52   
Anonimen
Jaz nisem dojila, nisem imela mleka. Ampak po moje za to ni bil kriv CR, lahko pa tudi. Predvsem s pshičnega stališča, ker sem bila res zelo uboga, okrevala sem nenormalno dolgo. Tudi prvič so mi ga za dojit prinesli šele naslednje dopoldne, CR je bil prejšnji dan ob 16. uri. Saj sem se v bistvu šele trakrat temeljito zbudia iz narkoze.

(odgovor članu nejcko)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
20.1.2007 11:55:50   
eva1
Jaz sem imela prvič CR, drugič sem rodila naravno in ne vem, zakaj si želiš CR? Naravni porod je 100x lepši kot CR!  Jaz sem po CR hitro okrevala, tudi dojenje je steklo-dojila sem 10 mesecev! 14 dan po CR sem že hodila okoli skoraj brez bolečin!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
20.1.2007 15:44:27   
simonka
Hvala drage mame za odgovore.

(odgovor članu eva1)
Neposredna povezava do sporočila: 10
20.1.2007 15:45:19   
simonka
Je mogoče katera rodila v MB porodnišnici?

(odgovor članu simonka)
Neposredna povezava do sporočila: 11
21.1.2007 16:19:02   
mončka
 ja jaz sen rodila z CR v MB porodnišnici ker pa si  dobila  že več ali manj   dovolj odgovorov  ti ne bom utrujala že s svojo zgodbo .Če pa te kaj zanima pa kar vprašaj z veseljem ti odgovorim.Jaz lahko  samo pohvalim  MB porodnišnco

Samo ljubezen lahko združi starše in otroke tako, da jih izpolni in jih naredi popolne

(odgovor članu simonka)
Neposredna povezava do sporočila: 12
21.1.2007 18:24:49   
simonka
Pozdravljena Mončka
Res bi te prosila če lahko malo opišeš kakšne je potek v MB porodnišnici. Kako ti nosijo otročka, kako dolgo si v šok sobo kako dolgo si bila v bolnišnici... čimveč informacij bi mi bile zelo zelo dobodošle.
Hvala

(odgovor članu mončka)
Neposredna povezava do sporočila: 13
21.1.2007 21:40:30   
mončka
simonka!
Jaz sem imela PDP 22.3.06 ,ker pa je bila  moja  pupika  v medenični legi  in pravtako sem imela nosečniško sladkorno  je bil CR  že vnaprej dogovorjen z Dr.Čuičem.
Mene je že 3.3. poslala moja gin. v bolnico  da naj bi me  dr.Čuič sprejel in  bi potem  v bolnici čakala  na porod.Vendar mi je na uz  tisti dan rekel da  je vse ok.in da naj pridem v  torek 7.3. na sprejem (pustil me je  domov ker sem imela v  pon. 30 roj. dan).Vendar jaz nisem  dočakala  torka doma ker mi je v nedeljo  zvečer  počil mehur in sma se  seveda  z možekom lepo odpravila  v porodnišnico. Naj povem da  sem bila  res zelo prestrašena  kaj bo zdaj z mano  in če mi  bodo sploh  hoteli naredit CR zdaj ponoči , in kako bo seveda z bebo(pred to nosečnostjo  sem imela kar 4 SS) to me  je še najbolj skrbelo
(.zakaj skrbelo  zato ker ko sem pred 10 leti rodila svojega  prvega  otroka (sina) so me sprejeli ko  da sem pač ena  dvajsetletna šmrklja da ne govorim  kako je potekal porod in kako  so takrat  odpravili mojega  možeka  uh .Zato  je bil strah še tolio  večji vendar sem bila tokrat odločena da se ne pustim  zaj.....)
Prišla sma okoli 22.30 ure  sprejele so me RES zelo prijazne sestre (babice) me pogledale in porihtale kar pač morajo (britje  in ...)potem  je prišel Dr.Šučur ki je ponavadi samo dežuren v MB porodnišnici drugače pa dela  na Ptuju.in me je tudi on  pogledal  pa pogledal mojo materinsko  knjigo in  samo vprašal   če sem pripravljena  slučajno rodit  vaginalno  glede na to da  sem že pošteno odprta in da se je beba  obrnila z nogicami dol ravno bi bil  naraven porod  mogoč. Jaz sem mu rekla  naj on pove kaj je najboljše  za otroka  in je  seveda rekel takoj  gremo na CR.No potem sem  bila en dva  tri  v operacijski  in že sem spala  se ja je ob 00.10 rodila  moja pupika popolnoma zdrava.
Tudi potem ko sem ležala v šok sobi  so bili vsi RES zelo prijazni  maximalno predani od sester do zdravnikov.Pri meni je še bilo tako ker sem močnejše postave  sem imela posebno nego šivov ki so jo   skrbno negovali.
Bebo sem prvič videla   res malo pozno  in sicer ob 12. popoldan  to pa zato  ker  so imeli   vmes nujni porod dvojčkov in je bilo vse skupaj  kritično.Drugače pa dobiš otroka  če rodiš ponoči  takoj  zjutraj  ali pa po 4 urah( če rodiš  čez dan )
Tudi  dojila sem jo takoj ko so mi jo pripeljali pa vse ti oni naredijo pristavijo bebo.Pripeljejo pa ti otroka  takrat ko  je lačen čeprav priznam  jih že zgoraj   malo nahranijo in jim dajo tudi njihovo dudo da  ni prevelikih siren user posted image .Ktebi v šok sobo lahko pride isključno ena oseba in sicer partner ali pa  mogoče  mama , sestra..res ožji sorodniki  ampak kot sem že  napisala  naenkrat samo eden.Pa  tudi verjemi mi   da  ti  bo tako ravno pasalo,ni fajn da  se jih pri CR vsiplje  cela četica  ker enostavno želiš tisti čas preživet samo s  svojim user posted image in user posted image pa tudi bolečine so take   da si   bolj avt kot pa ne .Prvič sem se vstala po 9 urah in moram priznat je kar sila  ampak pride  fizioterapevtka in ti pomaga,potem pa je vsakič lažje .Pa  četudi boli kot user posted image zbereš vso možno moč in se vstaneš  sigurno ko ti pripeljejo bebo  ker  jo želiš seveda  pestovat.Najhuje je prvi dan  po OP potem pa je vsakič lažje ,tretji dan sem se  jaz že tuširala  preden sem šla na oddelek.
.V šok sobi sem bil dva dni  no tretji dan zjutraj po zajtrku sem šla na oddelek.
Na oddelku  ti takoj ko  se preseliš pripeljejo bebo in ti jo  še  3 dni  sestre rihtajo tako da se ne rabiš toliko vstajat jo dejansko samo  dojiš- vse  kar  se ti zahoče ti pomagajo samo moraš rečt.Ponoči jo daš  tja spat kolikokrat sama želiš jaz sem  jo dala samo prvi dan potem pa ne več  nisem mogla enostavno  bit več brez nje ...no pa tudi spala je  zelo pridno 4 ure  skupaj.
Dejansko je res   da te čisto drugače obravnavajo  če imaš CR kot pa  če rodiš normalno.V bolnici sma bile 7 dni .No 8 dan sma šle domov- če je vse Ok.jaz bi skoraj še ostala  ker so  se mi začeli šivi vnemat ampak sem jim zagotovila da  ima mož očetovski dopust (ga je res imel) in zelo dobro patronažno ki mi bo šive  rihtala ...no in te so se me le  usmilili da sma lahko šli domov.
Da ta moj roman zakjlučim počasi  bi ti rada  rekla samo še to  ko boš doma res poskrbi da ti bo vsaj prvi teden nekdo pomagal ker so bolečine  še vedno kar poštene  in ne boš zmogla še posebej ko  boš dojila in se boš morala obračat iz ene strani na drugo .Pa da  ti prve dni nekdo skuha  ,pospravi ...ker resnično ne boš mogla ...pusti se vsaj nekaj dni razvajat ...zaslužila si si  pa tudi z obiski  naj bodo prve dni zmerni  - moj nasvet
želim ti res čim lepši porod oz  CR  da bi bilo čim manj bolečin in veliko poguma in seveda  zdravo dete ..... pa  ne se bat   osebja v bolnici   ti se samo oglasi če ti ne bo kaj pasalo boš videla   da  so tudi samo ljudje
moja izkušnja je RES pozitivna
ja saj vem da sem popolnoma zabluzla user posted image in napisala  skoraj  romanuser posted image user posted image sory

vso srečo
pa javi se še kaj  mogoče  če te še kaj zanima na ZS- bom zelo vesela

Samo ljubezen lahko združi starše in otroke tako, da jih izpolni in jih naredi popolne

(odgovor članu simonka)
Neposredna povezava do sporočila: 14
21.1.2007 22:07:58   
simonka
Draga Mončka.
Zelo sem ti hvaležna za vse informacije.
Upam, da ti ne bo odveč če ti na kratko opišem svojo zgodbo.
Imam sinka Timona ki bo ravno marca star 4 leta. Prav tako imam  PDP 17.3.2007. Ker bom marca stara 37 let so mi naredili amniocintezo - vse ok . Pričakujemo še enega sončka najverjetneje bo Jaka. Na vseh pregledih so ugotovili, da bo ravno tako velik kot Timon (4100 in 54cm,) če ne še večji. Že pri prvem porodu so mi rekli, da se lahko odločim za CR predvsem zato, ker sem kot dojenček imela izpah kolkov in sem eno leto nosila železne šinice. Vendar sem se odločila za naravni porod. Ne vem kaj naj rečem. Na porodni mizi sem ležela celih 26 ur. Bila sem dogovorjena za epiduralno, vendar ker se nisem v 20 urah odprla niti za 3 cm mi je niso mogli dati prej kot zadnjih par ur, ko se mi je tako že zdelo, da ne zmorem več. Več kote 10 ur sem imela umetne popadke na minuto, ko pa sem končno rodila pa sem tako že imela 40 vročine. Res hudo, ampak ko dobiš štručko res vse pozabiš. Ampak ni bil ro problem, zaradi kompliciranega poroda je imel Timon, kar nekaj problemov - pljučnica, težave z srčkom... ne vem kaj še vse so mi takrat rekli. Bila sva v porodnišnici 15 dni in lahko si predstavljaš kako hudo ti je ko se bojiš za svojega otročka. Zelo sem bila žalostna in v skrbeh, 10 dni je bil na intenzivni, tko da sem hodila k njemu in ga dojila. Pri tem pa še problem vdrtih bradavic, Timonček slaboten, tako, da sva še imela težave z dojenjem. In potem kot čudež pri dojenčekih se je v parih mesecih vse uredilo in zdaj je naš timon pravi fantek velik 116 in 24 kg in sreča naše družinice. In prav zaradi vseh zapletov pri porodu in najbolj za dobro dojenčka se odločam za carski rez. Za sebe tako vem, da lahko vse pretrpim rada pa bi da bi imel naš drugi fantek lažjo pot na ta svet.
Se še odločam veliko pa si mi pomagala tudi ti. Ker imaš sama dva otročka verjetno veš, da me tudi skrbi za Timončka, da ne bom predolgo v bolnici, da me ne bo preveč pogrešal in tudi da bo novorojenček čimveč z menoj in da bi kljub teževam z bradavicami lahko dojila.  Hvalabogu, da imam zlatega moža, ki  mi resnično dosti pomaga in je res zlati očka, ki bo zagotovo poskrbel, da bom hitro okrevala in da se bosta naša fanta dobro počutila. Sem optimistična in verjamem, da bo šlo vse ok pa vendar saj veš kakšne smo mame.
Verjetno bom še teh sedem tednov zelo razmišljala o vsem in te prosim, če se še lahko obrnem nate s kakšnimi vprašanji.
Zaenkrat lep pozdravček

(odgovor članu mončka)
Neposredna povezava do sporočila: 15
22.1.2007 10:30:29   
mončka
simonka -
zdaj nimam časa ker šibam v službo urejat skrajšan delovni čas ker moram nažalost  15.3 začet delat se pa ti potem ko pridem domov  javim na ZS  moram ti še marsikaj povedat pa ne bi o tem na  forumu. 
pa samo še to     odloči  se  za CR 

si pišema pozneje  lep dan ti želim

(odgovor članu simonka)
Neposredna povezava do sporočila: 16
22.1.2007 17:10:47   
N _ B
Imela sem induciran nujni CR. Zaradi mojega stanja sem prvič dojila šele 3.dan po posegu. 1. so mi jo prinesli dvakrat, 2. trikrat, 5. dan (3.dan dojenja) sva šli na oddelek k otročnicam in potem je dojenje normalno steklo.

Srečno.

(odgovor članu simonka)
Neposredna povezava do sporočila: 17
22.1.2007 22:46:33   
pupi
Če CR ni nujen se ga ženske raje izogibajte, tudi za otroka je boljše in seveda bolj naravno da se rodi po narvni poti. Ravnokar končujem 3.letnik visoke zdr. šolev MB in so na vajah vse babice in ginekologi dajali povdarek na naraven porod. Od kolegice mama je babica pa prepričuje hčerko naj ne nori z CR, ona pač ima možnost in zeloooo nizek prag prenašanja bolečine. Že ozka porodna pot npr. pripomore da se user posted image  iztisne tekočina iz pljuč. CR je poseganje v naravo tak da ni skrb samo za dojenje tudi za user posted image  je boljši naravni način, če je le vse vredu. No pa saj tudi naravni porod lahko prinese kaj negativnega ampak o tem ne bomo razmišljale, a ne!?
Upam, da sem vam s temi podataki pripomogla h kakšni odločitvi, če pa ne pa vzamite pač to kot prebiranje Lady user posted image  .
ČAO

(odgovor članu N _ B)
Neposredna povezava do sporočila: 18
22.1.2007 22:56:17   
Seven*
Se strinjam s Pupi! Moja prijateljica je brez problema rodila v medenicni vstavi po naravni poti. Edino kup zdravnikov je moralo biti poleg, ce bi bilo potrebno sodelovati. Je rekla, da bi se enkrat tako naredila, ce bi lahko..

Naravni porod ima svoj smisel, nazalost pa vedno ni mogoc..

Gospa sem.

(odgovor članu pupi)
Neposredna povezava do sporočila: 19
23.1.2007 8:38:34   
dory
Jst sem imela tudi CR, okrevala relativno hitro, so mi pa ostali stranski "efekti CR",ki pa niso glih prijetni...tako,da ce imas moznost,se raje izogibaj te varjante...dojila nisem,saj nisem imela mleka, pa sem pristavljala na vsake dve ure,vmes pa punpala ko zmesana pa nic...

Velik se presekiras,sploh,ko je veliko mam se vedno tko zagnanih in te zlo ocitajoce gledajo,ces zakaj ne dojis,ker to kao lahko vsaka...ja seveda...no moj tamal je zrastu potem ob flasi pa se zdrav je...k sreci je s sabo na ta svet prinesel kar konkreten imunski sistem,ki ga od mojega mleka ne bi mogu glih vsega dobit..

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 20
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

To je 20 najhujših bolečin. Je porod med n...
Strokovnjaki britanske Nacionalne zdravstvene službe so naredili seznam najbolj bolečih stanj, ki jih človek lahko doživ...
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?