|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kdaj poveste?
16.1.2007 10:56:44   
Anonimen
Sicer še nisem user posted image , a zanima me, kdaj poveste staršem in delodajalcu, sodelavcem, da ste user posted image ? Kako odreagirajo? Midva se trudiva v prvo, vendar me je malo strah kako bodo to sprejeli? Moji sicer že nekaj časa drezajo v to smer kdaj bodo kakšni vnuki. Stara sva oba že dovolj, pa vseeno. Prosim za kak ogovor, vaše izkušnje.
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Kdaj poveste?
16.1.2007 11:06:28   
stunfek
Vse je odvisno od tega kakšne odnose imaš s temi ljudmi, ki jih nameravaš obvestiti. eni pari želijo novico zadržati zase prve tri mesece, potem pa se jim pove. Jaz, ki sem bolj neučakane narave sem vsem povedala takoj, ko sem naredila test in je bil pozitiven.
Kar se pa tiče povedati delodajalcu, pa ti lahko povem, da je po zakonu potrebno delodajalca obvestiti, ko nastopiš porodniško oziroma, ko prineseš odločbo o nastopu porodniškega dopusta. Kar malo smešno, saj je že pred tem nosečnost hudo očitna. 
V praksi pa je tako, da poveš, ko se ti začne poznati oziroma je res odvisno od dela, ki ga opravljaš. Če je potrebna zamenjava in morajo nekoga zaposliti potem je prav, da jim poveš takoj po prvem tromesečju, da jim daš dovolj časa da nekoga pravočasno najdejo in da ga uvedeš v svoje delo. Skratka, kar po neki kmečki logiki in precej odvisno od vsakega posameznika. eni so bolj skrivnostni, eni radi takoj povejo. Kakor pač čutiš.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
16.1.2007 12:10:15   
srki
Jaz sem tudi bolj neučakane sorte, zato sem kar hitro povedala, seveda prej domačim in prijeteljem, potem v službi.

(odgovor članu stunfek)
Neposredna povezava do sporočila: 3
16.1.2007 14:05:22   
honey
Domačim in prijateljem takoj - obakrat. V službi prvič malo kasneje, tam nekje okrog 2,5 mes, zdaj drugič pa že takoj na začetku, ke sem šla na bolniško, ker sem imela neke probleme. Na žalost sem potem imela tudi ss in je bilo precej zoprno priti nazaj v službo. Hvala bogu imam v službi dobro prijateljico, ki je delodajalca in sodelavce že obvestila in me niso nič spraševali. Drugače pa odvisno od posameznika.

(odgovor članu srki)
Neposredna povezava do sporočila: 4
17.1.2007 23:42:03   
komarka
jas si najprej nisem upala nikomur povedat, no potem sem se pa hitro okorajžila in sem v 5.t kar povedala starsem in druzini....so zelo spodbudni in veseli, tako da mi prav pride ta podpora, zdaj v prvo. Kdaj kasneje bo pa berjetno drugače...

V službi se bo ravno tako izteklo, da ne rabim zamenjave in jim ne bom povedala, ko bo očitno. No, razen najboljši prijateljici...

Moram pa moža kr mal brzdat v njegovem navdušenju on bi kr v cajtnga dal-mal pretiravam!

(odgovor članu honey)
Neposredna povezava do sporočila: 5
18.1.2007 12:45:07   
tosja
Moja znanka je v službi povedala - mislim, da V 4., 5t
Potem pa je imela ssuser posted image

Ko hodiš, pojdi zmeraj do konca...

(odgovor članu komarka)
Neposredna povezava do sporočila: 6
21.1.2007 15:26:51   
KRNEKDO
Ja, tud jaz sem v službi povedala nekje pri 6t, vsi vesele in navdušeni, potem pa v 7t ss user posted image    Sam tud ce prej nebi nič rekla bi bilo pol čudno zakaj bolniška.
Je pa res, da tako je blo in ne vem zakaj skrivat...
Lp

(odgovor članu tosja)
Neposredna povezava do sporočila: 7
21.1.2007 15:41:27   
Anonimen
V prvo povedala vsem takoj,sedaj sem drugič noseča in vedo samo starši.Noseča sem pa že 4 mesece in pol

(odgovor članu KRNEKDO)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
22.1.2007 19:41:11   
*marjetica*
Ko bom srečka user posted image , bom ( upam ) skrivala vsaj do 3.meseca. Le zakaj bi morali vsi takoj izvedeti? Razen vas seveda user posted image .

Malo skrivnostnosti, a ne?user posted image

LP

"Ne sanjaj življenja, temveč živi svoje sanje."

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
22.1.2007 19:59:38   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: *marjetica*

Ko bom srečka user posted image , bom ( upam ) skrivala vsaj do 3.meseca. Le zakaj bi morali vsi takoj izvedeti? Razen vas seveda user posted image .

Malo skrivnostnosti, a ne?user posted image

LP

AHAAAA....boš videla če bo res tako. user posted image
Jaz sem imela grozno velike načrte, kako sorodnikom ne bom povedala, dokler se ne bo videlo, pa so me takoj razkrinkali, ker sem kar naenkrat že 3 tedne v bolniški, pa čisto zdrava izgledam.

(odgovor članu *marjetica*)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
22.1.2007 21:32:56   
pin
Jaz jim nič ne bom povedala, naj kar sami ugotovijo.
Aja, še nisem noseča. user posted image Pa upam, da se mi trebušček ne bo hitro poznal.

Delodajalcu pa moraš v kolikor bi lahko bilo tvoje delno nevarno za razvoj dojenčka.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
23.1.2007 7:39:05   
honey
Punce, svaka vam čast, če boste zdržale do 3. meseca, da ne boste povedale. Midva z možem sva že takoj po CB objavila na veliki zvon - se pravi prvič sem bila 6t noseča, v drugo pa 4t, samo na žalost se je končalo s ss.

(odgovor članu pin)
Neposredna povezava do sporočila: 12
6.2.2007 10:13:46   
Balerina
Midva sva dvema prijateljema povedala takoj en teden po tem ko sva sama zvedela. Pa najini delodajalki naslednji dan, me je postavila pred dejstvo. Sorodnikom pa malo kasneje. Reakcije prijateljev in sorodnikov presenetlivo ZELO pozitivne so bili vsi zelo veseli.
Reakcije šefice, po tem kar je naredila se ji težko teko reče, pa poden. Pa ko bi bila samo reakcija takšna ampak je bil ves odnos v času nosečnosti in tudi še sedaj, ko sem na porodniškem za bruhat.
V prihodnje bova po vsej verjetnosti malo počakala, šefica pa tako ali tako že ve kdaj bova zanosila, ta vsakemu razen nama pove, in ji tako ne bo potrebno povedat. Aja midva še ne veva kdaj bova načrtovala naslednjega ampak šefica je mal jasnovidna.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
6.2.2007 10:34:50   
ur+sa
jest komaj čakam, da bom user posted image ...pa sem tut take sotre, da bi najraje vse takoj svečakala... samo ..povedala pa pomoj (upam) da ne bom takoj..jih bom pustila, da jih matra firbecuser posted image user posted image

Jutri je nov dan...
sem največja bebka na svetu... :¨(

(odgovor članu Balerina)
Neposredna povezava do sporočila: 14
6.2.2007 21:47:16   
Solero
Jaz sem prijateljicam povedala par dni po tistem, ko sem delala test. Smo si zelo blizu in bi me požrlo, če tega ne bi mogla delit z njimi.
Najini starši bodo pa še malo počakali. Ne vem zakaj, ampak nočem jih še zraven.

(odgovor članu ur+sa)
Neposredna povezava do sporočila: 15
8.2.2007 15:02:51   
arobic3
NIKAR SI NE DELAJ SKRBI S TEM KAKO POVEDATI. TO JE NAJLAŽJE. KUPIŠ BUTELJKO, NANJO ZAVEŽEŠ DUDO IN JO NESEŠ DOMOV STARŠEM IN JO DAŠ NA MIZPOPA JE ITAK VSEM VSE JASNO.  MALO TEŽJE JE VSLUŽBI PA TUDI GRE. KAJ SE PA TIČE ČAS, KDAJ' staršem čimprej po možnosti tudi v službi sploh če imaš težko delo, naokoli pa malo počakaš, saj veš kaj pravijo stare čenče, ki pa se juih je treba včasih vsaj malo držat. jaz sem prvič naredila tako, in bom tudi drugič ko bo.

DREJČI

(odgovor članu Solero)
Neposredna povezava do sporočila: 16
8.2.2007 15:29:04   
soraja
na začetku je tudi mene skrbelo in zaradi tega do 2. meseca nisem povedala niti staršem...potem pa ssuser posted image user posted image ,tako,da mi je bilo po eni strani boljše,ker vem da bi jim bilo zelo hudo,po drugi pa težje,ker sm rabila tudi tolažbo od mame ampak raje,da sm sama šla skozi ta grozen dogodek

naša punčkica,komaj te čakava!

(odgovor članu arobic3)
Neposredna povezava do sporočila: 17
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

7 nenavadnih dejstev o spermi
Poleg tega, da sperma preprečuje depresijo pri ženskah in bi si z njo partnerka lahko tudi negovala kožo, smo našli celo...
Nuhalna (vratna) svetlina in ultrazvočni p...
photo
Večina mladih mamic in nosečnic v Sloveniji je že seznanjena, da lahko s pomočjo ultrazvočne preiskave v zgodnji nosečno...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?