|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Strah pred pregledom
15.1.2007 18:40:26   
annie
Pozdravljene! Sem nova user posted image in sicer na začetku nosečnosti, v 5. tednu. Prvi pregled imam šele čez 14. dni im me zanima kaj me vse tam čaka. Namreč to bo tudi nasploh moj prvi obisk pri ginekologu in me je zato malce strah?!?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Strah pred pregledom
15.1.2007 18:54:58   
BAMBOLINO
Prvi obisk pri ginekologu nasploh?
Sicer ne vem koliko si stara ampak men se vsekakor zdi malo pozno za prvi obisk pri ginekologu. Že zaradi vsakoletnega odvzema brisa bi bilo dobro vsaj enkrat na leto obiskati ginekologa. Zdaj ko greš prvič te bo verjetno pregledal z ultrazvokom vaginalno, ker je otroček še premajhen, da bi ga videl čez trebuh. Mal te stehtajo, zmerijo pritisk, pregledajo urin....Nič kaj posebnega. Mislim, da je strah čisto odveč!

(odgovor članu annie)
Neposredna povezava do sporočila: 2
15.1.2007 18:57:59   
žarnica
tudi jaz imam čez 2. tedna pregled (29.1.), je pa to moja druga nosečnost. Tako,da ti naredi vaginalni UZ,če se že kaj vidi, čez trebuh posluša bitje srčka. Sestra te stehta, izmeri pritisk (to na vsakem pregledu). Za kri in urin pa  nisem ziher,če ti vzamejo na prvem al šele na drugem pregledu.user posted image

NIč posebnega.

drži seuser posted image

(odgovor članu BAMBOLINO)
Neposredna povezava do sporočila: 3
15.1.2007 19:21:09   
annie
Vem, da se čudno sliši, da imam šele zdaj prvi pregled, pa še noseča sem...s spolnimi odnosi sem začela šele pred kratkim, prej pa težav nisem imela, sicer pa mi je medicinska sestra rekla, ko sem se šla prijavljat, da ni to nič hudega, ker prej še nisem bila...

(odgovor članu žarnica)
Neposredna povezava do sporočila: 4
15.1.2007 19:22:17   
annie
Ali vaginalni UZ kaj boli?

(odgovor članu annie)
Neposredna povezava do sporočila: 5
15.1.2007 20:42:55   
yaris
Vaginalni UZ ne boli.

(odgovor članu annie)
Neposredna povezava do sporočila: 6
15.1.2007 21:56:49   
Blejka26
sam mal je neprijeten,drugače pa ne boli.user posted image

Neja 27.12.2005
Tjaša 22.10.2007
najlepši razlog zakaj živeti

(odgovor članu yaris)
Neposredna povezava do sporočila: 7
15.1.2007 21:59:12   
Erdbeere
vaginalni UZ je tako kot pri sexu, bolj ko si sproščen manj boli user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Blejka26)
Neposredna povezava do sporočila: 8
16.1.2007 7:07:16   
Blacky30
sicer pa mi je medicinska sestra rekla, ko sem se šla prijavljat, da ni to nič hudega, ker prej še nisem bila...

Aja? Ta pa je pametna!Torej raka na materničnem vratu ali kaj drugega lahko dobiš samo, če sexaš?!?!?user posted image

Sicer pa prvi pregled ni nič posebnega. Vaginalni UZ ne boli, bodi pač sproščena, sicer pa boš itak v user posted image , ko boš videla user posted image , vzamejo ti kri in vodo, izmerijo pritisk in stehtajo te. Določi ti PDP in odpre materinsko knjižico, ki jo boš verjetno morala plačat. Verjetno ti bo tudi svetoval, da takoj začni jemat folno kislino. user posted image

(odgovor članu Erdbeere)
Neposredna povezava do sporočila: 9
16.1.2007 7:17:21   
Tracy
Annie,
če spolnih odnosov nimaš, ti niti brisa ne morejo vzet. Tako da bi itak hodila k G samo na pogovore, to je pa res malo brezveze.

Sicer pa prvi pregled ni nič posebnega. Pregledi za nobeno vsaj zame tudi ne, niso prijetni, so pa nujni in ne smeš se preveč sekirat. Tako pač je.

Srečno
lp

Če ste sklenili da nekaj zmorete, potem imate zagotovo prav.

(odgovor članu Blacky30)
Neposredna povezava do sporočila: 10
16.1.2007 7:24:16   
Anonimen
To je res, da če ženska ni spolno aktivna, ji ni treba hodit h G, razen če bi imela kake druge težave.
Prvi pregled pa ni nič takega, noben bau bau. Kot so ti povedale punce, G ti bo najbrž naredil vaginalni UZ, da bo videl user posted image , če je vse OK, to pa nič ne boli. Kar pogumno!

(odgovor članu Tracy)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
16.1.2007 10:38:13   
annie
Hvala punce, sem že bolj pomirjena...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
16.1.2007 10:48:58   
Anonimen
Tracy, bris ti odvzamejo ne glede na to ali imaš spolne odnose ali ne.To je bris materničnega vratu, da vidijo, če je mogoče kaj rakavo ali je vse ok.

Anni čestitke za nosečnost. Verjemi, da bo vse ok in preženi strah stran od sebe. Pa srečno.

(odgovor članu annie)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...

gluten
1hruška

Kdaj ste začele uvajati gluten?

pred 6. mesecem (29%)

med 6. in 7. mesecem (50%)

po 7. mesecu (14%)

po 1. letu (7%)

Število vseh glasov: 163

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!