Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: CELIAKIJA- PREPOZNAVANJE 15.1.2007 16:42:20
|
|
|
|
Erdbeere
|
hm prepoznati....otrok začne nazadovati, drek je napihnjen, kot bi ga z zrakom nafilal, grozno smrdi...upam, da nimate tega pri hiši, ker verjemi, da ni zadeva kar tako, je zelo zaj...
|
|
|
|
RE: CELIAKIJA- PREPOZNAVANJE 15.1.2007 18:25:32
|
|
|
|
oka
|
Meni je zdravnica naštela naslednje znake: nenapredovanje na telesni teži, otrok je oslabljen, brezvoljen, bruha, trebušček ima napihnjen, pogoste driske, ki zelo smrdijo in blato je zelenkaste barve. Za potrditev pa moraš z otrokom na preiskave na Pediatrično kliniko, kjer mu naredijo več testov. Celiakija pa se pri enih otrocih pojavi tam okoli enega leta, pri nekaterih pa celo pozneje (sošolki mojega sina so jo odkrili pri šestih letih). LP
|
|
|
|
RE: CELIAKIJA- PREPOZNAVANJE 15.1.2007 20:07:57
|
|
|
|
kaja29
|
kako p izgledajo prezkave na pediatriji, kaj delajo z otročkom in koliko časa to traja mi gremo namreč na testiranje zradi slabe prebavljivosti škroba, in me zelo skrbi da bo to potem pokazalo na celiakijo
|
|
|
|
RE: CELIAKIJA- PREPOZNAVANJE 16.1.2007 10:54:40
|
|
|
|
oka
|
Lahko ti povem, kako izgledajo preiskave za celiakijo ali pa intoleranco laktoze. Če lahko, potem se zmeni za dnevni hospital. To pomeni, da zjutraj prideš okoli sedme ure v bolnico in greš domov popoldan okoli tretje ure. Mi smo tako hodili na Vrazov trg tri dni. Prvi dan sva se morali prijaviti v sprejemni pisarni, potem je sledil pregled za sprejem in selitev na gastro oddelek. Dopldan so ji vzeli kri, ker je bila tešča in ji naredili provokacijski test. Spiti je morala tako belo tekočino in potem so ji čez nekaj časa spet vzeli kri in urin. Ob treh sva šli domov. Drugi dan sva spet morali biti tešči. Zjutraj so ji vzeli kri, spet so ji delali provokacijski test, samo da so ji drugi dan petrkrat vzeli kri na pol ure. Naredili so ji še test za cistično fibrozo. Tretji dan so ji naredili še UZ trebuščka, imela sem posvet z dietologom in to je bilo to. Pravzaprav nič strašnega, samo čakanje in bivanje v sobi z zdravim otrokom, polnim energije je bilo mučno. S seboj vzami čim več igračk, pleničk, stekleničko pa kako čtivo zase. In resnično se probaj zmeniti za dnevni hospital. Želim vama vse naj naj. LP
|
|
|
|
RE: CELIAKIJA- PREPOZNAVANJE 17.1.2007 16:00:52
|
|
|
|
Pi-kica 1
|
Pri sumu na celiakijo se najprej vzame kri in se naredijo določeni testi. Če ti testi kažejo na možnost celiakije, se dokončno diagnoza potrdi z gastroskopijo, pri kateri vzamejo vzorce iz dvanajsternika oz. tankega črevesja. Višina črevesnih resic potrdi ali ovrže diagnozo. Pri celiakiji namreč črevesne resice izginejo. Preiskave poznbam, ker smo jih dali skozi. Dvomim, da bi tvojemu otroku delali kar gastroskopijo, razen če so bili že vsi krvni testi pozitivni. TAko da se nič ne boj. Verjetno bosta šla res že kar isti dan domov. LP Pi-kica
|
|
|
|
RE: CELIAKIJA- PREPOZNAVANJE 23.1.2007 21:05:14
|
|
|
|
kaja29
|
hvala za odgovore upam, da res ne bo prehudo, sedaj smo dobili datum pregleda 29.1 imamo hospitalizacijo na pediatriji in upam na najbolje
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Kašelj pri otroku: Kdaj k zdravniku?Kašelj pri otroku včasih izzveni v nekaj dneh, včasih pa je dolgotrajen in nakazuje na poslabšanje bolezni. Starši se ve...
Zadnje s foruma
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?