nejcko
|
Prvič slišim, da otroci dobijo pomoč tudi v vrtcu - pohvale vredno . Jaz ti lahko nekaj malega napišem, kako taka pomoč zgleda v šoli, ampak se, po moje, stvari bistveno ne razlikujejo. V šoli ta pomoč zgleda tako, da je spec. pedagog določeno št. ur prisoten bodisi v razredu, kjer je seveda samo ob učencu in dela z njim, mu pomaga, bodisi dela z njim povsem individualno (ga vzame iz razreda in dela z njim tisti predmet, ki je na urniku). Seveda je način dela odvisen od težav, ki jih ima otrok, ampak, kolikor sem jaz videla, se je pri večini učencev delalo po obeh metodah, enkrat v razredu, drugič individualno. Po moje bo spec. pedagog pri vašem sinku prisoten v skupini in mu bo pomagal pri dejavnostih, ki jih bodo takrat počeli v skupini. Verjetno se bo predhodno posvetoval z vzgojiteljico, kaj bodo kateri dan počeli, in bo prisoten predvsem takrat, ko bodo na "urniku" dejavnosti, pri katerih fantek potrebuje pomoč (športne dejavnosti, branje/pripovedovanje pravljic, ročne spretnosti). Upam, da sem ti kaj pomagala, še bolj pa, da nisem čisto brcnila v temo . Kakorkoli, mislim, da je taka oblika pomoči tako za starše kot vzgojitelje, predvsem pa za otroka več kot dobrodošla. Žalim vam vse dobro, pa sporoči kaj, kako boste zadovoljni. LP
< Sporočilo je popravil nejcko -- 11.1.2007 23:38:28 >
|