|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   urejanje prezivnine
11.1.2007 19:03:59   
Anonimen
Imam otroka s svojim bivsim (otrok je sedaj star 1mesec)? Očetovstvo je podpisano, kako naj sedaj urejam prezivnino? kako dolgo to traja? Ali lahko predhodno oddam obrazec za otroski dodatek ali ne? kako se določi znesek preživnine? kakšen je najnižji in kakšen najvišji?
Lepo prosim za pomoč...
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: urejanje prezivnine
11.1.2007 19:22:36   
frka
Preživnino urejaš tako ,da pošlješ napisan list oz oddaš na sodišče predlagano  preživnino in stroške ,ki jih imaš z otrokom (plenice ,kreme, robci ,hrana, obutev, oblačila.....)napišeš znesek in dodaš ali pa prineseš na poravnavo dokazila o gospodinjstvu ,dohodki tvoji in očetovi , davčna ,emšo, od vseh treh izpisek iz davčne , katasterski 3 zaporedne bančne izpiske tvoje in njegove in izpisek plač od obeh vse fotokopije,izpisek iz davčne.

Traja približno 2 meseca v tem času moraš oddat za otroške ,vendar ti miruje  do obravnave ali pa se zmeniš da ti nakažejo najnižje pol po obravnavi pa razliko ,vendar ne kompliciraj za dva meseca ,ker vse dobiš povrnjeno za nazaj in se pozna je večji zneseh huraa ,ko bi bli taki otroški vsak mesec.

znesek preživnine najprej določiš ti pol če se tvoj pritoži , sodnica pogleda izpiske plač in na podlagi tega sama določi oz če se strinjata oba ,če se ne pa nevem kaj pol sledi nimam izkušenj.

Mislim da je najnižji 25,000 sit ali 30,000 ne vem točno mislim da gledajo vse na plačo tvojo in njegovo ,če ti slučajno dobro zaslužiš bo mogoče zadostovala najnižja , če pa tvoj zelo dobro zasluži potem lahko zahtevaš mislim da 1/3 plače !  

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
11.1.2007 19:33:28   
Anonimen
Ok, da povzamem:
Napišem dopis - ali je kakšen posebni obrazecuser posted image na sodišče - nanjga pa napišem, da želim urejati preživnino in pa znesek preživine po mojem občutku? Pri tem dodam znesek, ki jih mesečno dam za robce, plenice itd (in ker je pač znesek za pampers plenice in robčke malo višji - dam pač tega, ker uporabljam pampers??? ali povprečno?) ali dodam tudi znesek stvari, ki sem jih kupila za otroka - voziček, posteljica, jogiji, oblačila??? Ali moram dodajati račune? kajti potem lahko zopet 1mesec čakam, da zberem račune za mesečno porabo plenic???
Dodam - njegove 3izpiske o plači (bog si ga vedi, kje jih bom dobilauser posted image ) , svoje 3izpiske - se pravi 2x izpisek, 1x potrdilo iz centra), izpisek iz davčne - kje naj to ujagam????, potem verjetno fotokopijo moje davčne in njegove, potem dokazilo o lastnem gospodinjstvu...
Potem pa čakam na poravnavo - ali bom mogla tam govorit o razlogih zakaj sva šla narazen itd? kajti ni mi ravno za govorit o teh zadevah, njemu pa verjetno še manj.
Če se on pritoži na znesek preživine, to potem verjetno traja še dlje? Ali potem še vedno ne dobivam otroškega???

(odgovor članu frka)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
11.1.2007 19:58:02   
MAREC06
Hojla!
Sama sem bila na istem spomladi.
Ko sva z otrokovim očetom podpisala očetovstvo, je socialna delavka predlagala, da se dogovoriva še za preživnino, da napišemo znesek in oni to pošljejo na sodišče, ker je ceneje (brez takse). To sva storila, potem pa sva bila klicana na sodišče, kjer sem predstavila dejanske stroške in sodnica je sama od sebe dvignila višino preživnine, kolikor se je pač njej zdelo potrebno in seveda sva se morala oba strinjati, drugače bi bila pa tožba.
To je na kratko vse, če želiš me pa kontaktiraj na zs.

lp

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
11.1.2007 21:17:47   
Maggie
Samo ena opomba: da ne boš slučajno čakala, da daš vlogo za otroški dodatek dlje kot tri mesece od rojstva otroka, ker sicer jih ne boš dobila za nazaj oziroma od rojstva naprej - čist slučajno, če mogoče ne veš...

Kaj se pa v tem vmesnem času vpiše na tiste obrazce, pa tudi meni ni jasno: le moje dohodke al od obeh al je to spet čist od CSD odvisno?

(odgovor članu MAREC06)
Neposredna povezava do sporočila: 5
11.1.2007 21:28:58   
triša
Če si mati samohranilka potem jasno da vpišeš v vlogo samo svoje prihodke in preživnino. Če preživnine nimaš še določene preko sodišča pa moraš postopek čimprej začeti, na vlogo za OD pa vpišeš znesek predlagane preživnine (tisti znesek za katerega se odločita da ga bosta vpisala v vlogi za preživnino ).

(odgovor članu Maggie)
Neposredna povezava do sporočila: 6
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?