ily
|
Še moje mnenje, ko sem ravno videla tole temo. Najin prvi izbor za fanta je tudi Izak, če seveda bo fant. In tudi edini ... Kar se pa tiče tega, ali je komu to ime všeč ali ne, je pa moja teorija (in praksa!!!) naslednja: me sploh ne briga, kaj si kdo misli glede tega, kakšno ime bom jaz dala svojemu otroku!!!! In dala mu bova takšnega, ki bo nama všeč. In ko Bubi odraste, bo všeč tudi njemu, ker mu bova midva ˝povedala˝, da ima ful lepo ime in ga bo znal nositi. Moja starejša Pika ima ime, ki je po statistiki ˝pod pet ljudi˝ v Sloveniji, če ni celo edina. Njeno ime je grškega izvora in se pogosto pojavlja v Grčiji, Bolgariji in Romuniji, pa tudi v nekaterih delih Makedonije in Srbije. Zdaj bo stara štiri leta, pa ga ˝nosi tako lepo˝, da se mi kar srce stopi, ko koga popravi, ko naredi iz njenega imena slovensko varianto oz. okrajšavo. In to je to!! Meni je samo to važno! Tisto, kaj bodo pa otroci v vrtcu ˝sklanfali˝ za rimo na kakšno ime, ti pa povem, da bodo na čisto vsako iem kaj našli. Tudi na ˝najlepše, najenostavnejše, naj....-karkoli˝. Zato, izberi kar je tebi všeč!!!! MOJE mnenje!
|