Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: povišan sladkor v nosečnosti 11.1.2007 21:47:53
|
|
|
|
alfa
|
Jaz sem imela povečan sladkor na obeh testih, vendar samo toliko, da sem morala biti na dieti. Direkt iz glave se spominjam (2005), da moraš jesti redno (primeren razmak 3 do 4 ure) in večkrat dnevno po malem (5x), kosilo in večerja naj bi bila kuhan obrok. Črtaš sladkor, izdelke iz bele moke, mastne stvari, oreščke (lahko bi pojedla par arašidov ampak s tem si pa res samo lušte narediš) , večje količine sadja hkrati oz. na predavanju, ki je bil na polikliniki je svetovala cca 30 dag sadja čez dan. Priporočajo zelenjavo neomejeno (krompir ni zelenjava), pusto meso, stročnice, graham in polnozrnate izdelke, razne kaše (ječmen, prosene, ajdova), divji in polnozrnati riž, mlečne izdelke z manj maščob, jajčni beljak, čista posneta goveja juha, zelenjavne juhe. Svetujejo, da ob vsakem obroku poješ čim več zelenjave. V glavnem, ko poslušaš predavanje, dobiš občutek, da ne smeš nič jesti pa ni tako hudo. Pijača je nesladkana in negazirana. Biti čimbolj telesno aktiven. Predlagam ti, da si poiščeš kakšno spletno stran, ki jih imajo diabetiki, jih je pa tudi na forumu nekaj. Čim nižje cukre ti želim in en lep pozdrav!
|
|
|
|
RE: povišan sladkor v nosečnosti 11.1.2007 22:08:49
|
|
|
|
Anonimen
|
Nič sladkorja (sokov, sladkarij), čim manj maščob, nobenih čipsov ipd., namesto belega kruha črnega oz. polnozrnatega, pusto meso pečeno na žaru, veliko zelenjave, sadja ( vendar ne grozdja, banan in drugega sadja ki vsebuje veliko sladkorja,) pa tudi pri drugem sadju ne smeš pretiravati. Obrok naj bo sestavljen iz 1/4 OH (kruh, krompir), 1/4 mesa in 1/2 zelenjave. Več obrokov, vendar manjših. Nekaj si lahko prebereš še TUKAJ sicer pa malce pobrskaj po internetu. Itak mora biti tvoja prehrana ista, kot pri navadnem diabetesu.,
|
|
|
|
RE: povišan sladkor v nosečnosti 12.1.2007 7:45:43
|
|
|
|
AnBan
|
Jaz sem v tistem vmesnem obdobju med prvim in drugim testom pila brezov čaj (iz listja). Prvič mi je pokazalo, da imam povišan sladkor. Drugič pa nič, BP. Pa tudi vodo sem imela potem OK, pred tem pa vedno neke težave. Je znano, da brezov čaj čisti kri in jaz si ga še zdaj privoščim občasno.
|
|
RE: povišan sladkor v nosečnosti 12.1.2007 9:43:15
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: vila Najlepša hvala za odgovore. Sedaj me pa zanima, kje lahko kupim brezov čaj? Če ga ni v trgovini ala Sano Labor, pa najbrž v lekarni.
|
|
|
| Stran: [1] |
Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin
Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?