ronja
|
jagoda, noben se še ni rodil samozavesten, to si moramo vsi nekak izborit. Partner lahko pri tem pomaga, ne more pa tega namesto nas naredit. Probaj si izgradit samozavest, kot so rekle, s hobiji, z nečim, kjer se boš počutila uspešna, pojdi magar prelafuat maraton, karkoli, ker ni nemogoče, res ne, sploh ker se zavedaš svojega problema! Tudi jaz sem bila nesamozavestna, čeprav na ven nisem tako delovala, nisem bila ne debela, niti nisem imela nikoli problemov na faksu, recimo, fantje so se tudi lepili name, ampak sem vseeno bila nesamozavestna in sem se spremenila. Sicer nisem bila ljubosumna in sem se res vedno samo nasmehnila, če je fanta katera osvajala, ampak to je samo različna reakcija in kar se tiče samozavesti,ti pa garantiram,d a se to da spremenit. Mogoče te bo tole potolažlilo: pri nama je bilo (in do neke mere je še) obratno: jaz sem bila vedno goflja (kar ste gotovo že ugotovili ) in se rada zabavam v družbi, on pa je bolj tih in je bil bolj nesamozavesten. Ni pa nikoli kazal ljubosumja, ker je vedno vedel, da bi mu pri priči ušla - saj veš, vetar se vezat ne može . Mu je bilo pa vseeno kdaj hudo. Ampak tudi on se je spremenil, veliko je tu pripomogla ena služba, ki je to zahtevala, postal je veliiiiiiko bolj samozavesten in zdaj je včasih še bolj kot jaz! Sem strašno ponosna nanj! In vesela zanj, saj je nekaj najlepšega, ko tvojemu najljubšemu nekaj uspe in je zato bolj srečen! Ampak tudi dokler je bil nesamozavesten, je bil moj najljubši in sem ga imela najrajši in ga ne bi nikoli zamenjala za tiste gofljače in zabavne kolege! MIška, ljudje vidimo tudi pod površje! in tam se skriva marsikaj - dobrega in slabega! Tvoj fant definitivno vidi, kaj je dobrega na tebi in zato hoče ostati s tabo! VERJEMI MU!!!! Povej mu, da rabiš malo spodbude, da ti veliko pomeni njegova pohvala in sigurno te bo pohvalil - in to res gradi samozavest! Ker midva si vedno rečeva, če mava lahko takega fajn fanta/punco, že nisva tak slaba ... Pa še nekaj, kar te veseli, si najdi, da se zaposliš in da doživljaš uspehe, ni nujno, da so priznani od zunaj, glavo je, da jih ti doživljaš kot uspeh! Če pa jih vidijo še drugi, pa še toliko bolje, bo šlo hitreje, ker vsaka pohvala pomaga...
|