Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
POLOVIČNI DEL. ČAS, ZA ZAPOSLENE V ŠOLSTVU 9.9.2004 6:56:04
|
|
|
|
Lunca1
|
Kolikor jaz vem je to že polni in ne polovični. Jaz sem imela letos tam nekje 16-17 ur, pa sem imela priznano kot bi delala 29 od 40 ur. Lp Lunca
|
|
|
|
POLOVIČNI DEL. ČAS, ZA ZAPOSLENE V ŠOLSTVU 9.9.2004 9:49:34
|
|
|
|
Anonimen
|
Tako kot drugod, samo da je eno učna obveznost, drugo pa priprave na pouk in druge šolske obveznosti. Učna obveznost je zapisana na odločbi, ki jo dobiš na začetku leta, in obsega ure, ki jih preživiš v razredu. V OŠ je večinoma 22 pedagoških ur tedensko za 'poln količnik', vse do 19 ur tedensko pa se šteje za polni delovni čas. Pravico imaš do polovičnega delovnega časa oz. za št. ur, za katero se dogovoriš - 22 na pol je 11. Torej imaš 11 pedagoških ur tedensko /ali več, če ti to ustreza, vendar ne več kot 19, ker je potem to že poln delovni čas/, k tem pedagoškim uram ti potem pripada ustrezno število ur za pripravo, ki jo večinoma opravljaš doma, torej nisi v službi. Upam, da sem bila dovolj jasna.
|
|
|
|
POLOVIČNI DEL. ČAS, ZA ZAPOSLENE V ŠOLSTVU 11.9.2004 20:53:56
|
|
|
|
Blanka77
|
To se sicer sliši idealno, vendar v praksi ni tako, ker so tu še razni dnevi dejavnosti in ndomeščanja in tja poturijo tiste, ki imajo najmanj delovne obveznosti, plačano pa to ponavadi ni. Ponavadi je to še tako, da imaš eno uro zjutraj, eno pa ob enih, ali kak dan pet, drug dan pa si doma. Tako to pač je v šolstvu. Jaz sem letos ostala celo brez dopusta, ker ga pač lahko koristiš samo v času šolskih počitnic. LP Blanka
|
|
|
|
POLOVIČNI DEL. ČAS, ZA ZAPOSLENE V ŠOLSTVU 12.9.2004 8:47:49
|
|
|
|
Anonimen
|
V praksi je tako kot se zmeniš. Ponavadi te za tisti dve uri ne dajo v razred ampak v podaljšano bivanje, kar je tudi najbolj praktično, saj imaš zjutraj dovolj časa za otroka. Nadomeščanje res ni plačano, vendar se ure, vsaj pri nas, "prinaša notri" za "primanjkljaj ur/počitnice". Nekaj svojih ur pač oddelaš, potem pa zahtevaš, da se za vse razporedi enako. Je že tako, da te o tvojih dolžnostih obveščajo vsi, za svoje pravice pa se moraš pobrigati in jih zahtevati sam.
|
|
|
| Stran: [1] |
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?