|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Zakaj prvi ginekološki pregled tako pozno?
5.1.2007 20:13:21   
Čakajoča
Pozdravljene!

Pred parimi dnevi sem tudi jaz imela user posted image ! juhuhu

Malo pa me skrbi, ker moja ginekologinja začne delat komaj 16.1. in naroča za mesec marec!

Po moje je to nefer, saj  same lahko veste kako je, ko se vsak dan sprašuješ, ali je plod živ ali ne!'

Malo me je strah, saj sem nekje takrat (okrog zanositve) jedla biftek (ali ve katera, če je to nevarno) in se bojim, da je kaj narobe!

Tudi moja prijateljica je imela hudo preizkušnjo in je tudi bila tako pozno naročena (naj bi imela 12 tednov), pa so ugotovili, da plod nima utripa in je odmrl pri PETIH tednih! Torej si lahko predstavljate koliko tednov je bil plod mrtev!!!!!

Kaj pravite, naj grem na samoplačniški pregled, ali naj počakam na 16.1. in zagnjavim ginekologinji!

Hvala

< Sporočilo je popravil Čakajoča -- 5.1.2007 20:22:19 >
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Zakaj prvi ginekološki pregled tako pozno?
5.1.2007 20:22:35   
Marogica
Zakaj tako pozno? Ker se nič ne vidi in nič ne sliši. Tako, da ti ginekolog nima kaj kokretnega za povedat. Po nekje 8 tednu(redko že prej) se pa sliši utrip in plod je že "viden".

Tako, da brez panike in ne zapravljaj denarja zato, kar sem ti jaz tukaj gratis povedalauser posted image

Kar pa se tatarca tiče, sem pa že x-krat pisala, da je meni ginekolog povedal, da se ti nima kaj zgoditi, ker je celotno meso tako pregledano, da je že hudo. Sem ga jedla v obeh nosečnostih-mogoče 3x. Drugače je pri domačem mesu in klobasah-torej od kakšnega kmeta.

Tako, da nič skrbi.

Kar pa se tvoje prijateljice tiče, s tem se pa resnično ne obremenjuj. Vsaka ženska in zarodek sta drugačna in tudi funkcionirata drigače. Celo pri isti ženski, poteka vsaka nosečnost drugače. Zato se ne primerjaj z nikomer. Raje svoje strahove, bojazni zaupaj svojemu ginekologu, ko bo čas za to.

Lepo in mirno nosečnost želim...user posted image

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu Čakajoča)
Neposredna povezava do sporočila: 2
5.1.2007 20:24:07   
mami darka
Js bi na tvojem mestu še enkrat poklicala in vpašala zakaj tako pozno in če je možno dobit datum prej.
Kakor se js spomnim, sem bila na pregledu takoj, se pravi, avgusta m nisem več mela, na pregledu sem bila septembra. Ravno prvi trije meseci so najbolj rizični,
Glede bifteka, tut js sem ga jedla za novo leto, ko sem bla noseča, pa je vse ok.

(odgovor članu Čakajoča)
Neposredna povezava do sporočila: 3
5.1.2007 20:24:13   
MarijaPo
Nekateri ginekologi ne narocajo pred 13. tednom nosecnosti, ker je do takrat najvecja verjetnost spontanega splava. In ce bi hodile nosecnice ze pri npr. 5 tednih, bi pol, ko bi npr. spontano splavile prisle se enkrat, tako pa rajsi narocijo takrat, ko so ze bolj ziher, da je zarodek prezivel.

No, ce te je strah ali imas kaksno tezavo, vprasanje, pa le pojdi prej. Kolikor vem, te morajo sprejet, ce mislis, da je to potrebno.

Sicer pa pazi nase in uzivaj nosecnost in seveda - cestitke. user posted image

(odgovor članu Čakajoča)
Neposredna povezava do sporočila: 4
5.1.2007 20:26:19   
Anonimen
če jo boš poklicala, ko bo začela delati...pa ji povedla, da si ugledala user posted image user posted image ..ji boš mogla povedat prvi dan zadnje menstruacije pa te bo ona naročla že na primeren datum, pomoje nebo komaj v marcu...bo dala prej...delajo izjeme za to, no vsaj meni je...
...pa ne preveč skrbet...raje se sprosti pa uživaj,...bo to tud boljše za tvojo user posted image ...
lepo nosečnost ti želim...

(odgovor članu Marogica)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
5.1.2007 20:30:14   
eya
Tudi jaz sem podobnega mnenja kot Teika-verjetno za marec naroča tiste za redni pregled, nosečnice pa prej-ponavadi nekje po 8. tednu, ko se že lepo vidi plod in utrip.

Glede tatarca pa brez panike-če tebi nič ni bilo, tudi z malo pikico ne more biti nič narobe.

Pa lepo nosečnost!

Razvajeni otroci vedno kaj zahtevajo, ustvarjalni vedno kaj ušpičijo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
5.1.2007 20:33:39   
Anonimen
Jaz vem da ne bi mogla zdržat in bi šla samoplačniškouser posted image

Ok,men glih tatarc ne paše ampak umiram od želje po pršutu.Kako je s tem?Bi pa zmazala industriskega ne domačegauser posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
5.1.2007 20:37:18   
Marogica
IZVIRNO SPOROČILO: ****

umiram od želje po pršutu.Kako je s tem?Bi pa zmazala industriskega ne domačegauser posted image

Iz mojih izkušenj-navali narode. Samo zadnja 2 meseca ga nisem smela, ker se mi je voda v telesu nabirala (beri: preveč slano), drugače pa...njami...user posted image

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
5.1.2007 21:52:51   
Katrin
IZVIRNO SPOROČILO: Marogica
Zakaj tako pozno? Ker se nič ne vidi in nič ne sliši. Tako, da ti ginekolog nima kaj kokretnega za povedat. Po nekje 8 tednu(redko že prej) se pa sliši utrip in plod je že "viden".
Tako, da brez panike in ne zapravljaj denarja zato, kar sem ti jaz tukaj gratis povedalauser posted image  

Se popolnoma strinjam! Ne sekiraj se in uživaj vsak trenutek svoje user posted image

Srečno, katrin

Be the Peace and Harmony you desire...

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 9
6.1.2007 13:59:07   
2 Sraki
Glede pršuta, jest ga jem že celo nosečnost pa je vse o.k. Se mi zdi, da je to še vseeno najbolj zdrava varianta od katerihkoli salam. Tako da ni blema user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Katrin)
Neposredna povezava do sporočila: 10
6.1.2007 16:03:59   
Anonimen
Ko boš poklicala svojo G in povedala, da si noseča, te bo naročila prej kot šele marca. Nosečnost se jemlje kot "nujna", marca pa se naročajo samo kontrolni pregledi. Najbrž pa ne boš prej na vrsti kot po 8. tednih, ker prej sploh ni ničesar videt.
Lp

(odgovor članu 2 Sraki)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
7.1.2007 9:46:39   
Anonimen
Pri meni pa je tako, da, ko sem pred par dnevi poklicala, da sem zagledala user posted image  in povedala, da imam 16.1. že tako ali tako dogovorjeno za oni pregled, ko je na tri leta, me ni niti vprašala, kdaj sem imela zadnjo user posted image  ampak mi je rekla, naj takrat kar pridem.  Takrat bom komaj v šestem tednu oz. plod bo star še manj, ampak nje očitno ni to nič zanimalo. Saj bo že ginekolog vedel bolj, meni pa je še bolje, da sem naročena čim prej, da se že enkrat čisto prepričam, da sem res user posted image  in da bova staršem končno lahko povedala za to. Ne vem, če se mi samo dozdeva tale nosečnost že name vpliva. Je reko tip, da mam to samo v glavi ampak po moje ne. Namreč mi je ob jutrih in večerih že kar slabo in mi gre na bruhanje, v spodnjem delu trebuha oz. na strani me tu pa tam malo špika, pa na wc skačem kdajkoli, ponoči sploh ne spim, ko moram non stop skakat na wc, samo koliko vem so to itak prvi znaki nosečnosti, da itak nimam več kaj dvomit, da sem nosečka. Tako, da komaj čakam, da je mimo prvi pregleda in bom 100%, da je z pikico vse ok.
Čakajoča, res še enkrat pokliči in naredi malo sile, če te že ne bodo hoteli prej naročiti. Po moje je bolj pametno, da te prej naročijo kot komaj marca pa še bolj ziher boš, da je vse ok. Pa lepo nosečnost ti želim.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
7.1.2007 9:52:04   
Anonimen
_mala_ ja,tebi bo poteklo 3 leta zato te je tudi naročila,saj ti bo vzela bris.Na UZ če boš šla pa itak ne bo nič videti ,zato ti ne more garantirati da je otrok živ ali pa ne  žal.Brezveze prej hoditi na preglede

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
7.1.2007 11:53:32   
Nikki24
Jaz sem bila na prvem pregledu že v začetku 6. tedna in se je na ultrazvoku že videlo. Zdaj sem naročena v 10. tednu.

Lp

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......