|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Krvavitev
4.1.2007 12:38:20   
Taula
Možno da je tema že kje, a niti nimam časa iskati. Zanima me ali je katera imela podobne težave kot jaz po koncu jemanja KT. Jemala sem jih predolgih 6.5 let, končala ker mi niso več odgovarjale (vmesne krvavitve, glavoboli...) Odkar jih ne jemljem več imam user posted image  na 30-47 dni. Zadnje mesece skoraj vedno traja vsaj 38 dni da pride. Skrbijo pa me vmesne krvavitve, ki se pojavijo pojavijo 1x, do 2x na ciklus. Krvavitve niso obilne, a so. Trenutno trajajo že 3 dni. Ponavadi trajajo 2 dni, pojavljanjo pa se zadnje 4 mesece. Tablet ne jemljem več 8 mesecev. Bila sem na ultrazvoku, pa je rekla da je vse OK in da je to ker se telo čisti ou. da je možno da je to zaradi ovulacije.user posted image

Malo me panika daje, ker se trduiva na user posted image  in imam občutek da tega itak nikoli ne bo, že zaradi teh težav.

NESRAMNA sem, brez kančka slabe vesti, počutim se prisrčno.... ZLOBNO:)

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Krvavitev
4.1.2007 13:06:21   
BAMBOLINO
Mislim, da ima tvoja ginekologinja kr prav. Telo se čisti. Ne moreš pričakovati, da se bo vse uredilo v parih mesecih ti si pa prej jedla KT 6 let in pol. To je velika sprememba za telo. Potrpi, boš videla, da se bo uredilo, če pa ne pa zopet mal potečnari pri ginekologinji.

(odgovor članu Taula)
Neposredna povezava do sporočila: 2
4.1.2007 14:48:51   
tintin
Jaz pa ne verjamem tvoji G, ker tud svoji nisem.
Jaz sem jih jemala 3,5 leta, jih ne jemljem že 16 mesecev. Vmes ena IMN in vseskozi neke čudne vmesne krvavitve. Zdaj so ugotovili, da je mogoč polip (saj sem tut jaz mela vmesne k. že pri tabletkah, le da sedaj trajajo od 9 dni do enega tedna pred M vseskozi). Moje M so redne, eno leto so bile na 31-33 dni, sedaj pa že 3 mesece na 28.
Malo poteži pri G, za ene par UZ-jev (meni so ga delali vsaj parkrat, preden so kaj ugotovili), jaz čakam na histeroskopijo.

(odgovor članu BAMBOLINO)
Neposredna povezava do sporočila: 3
4.1.2007 16:10:35   
Taula
Si me prestrašila čisto.user posted image Moje krvavitve še pri KT so bile odvisne od tablet...če sem imela premočne jih je bilo malo..npr 2 dni in glavoboli, na koncu ko sem jemala Cilest k je čisto šibek je bil pa svetel izcedek skoraj ves čas.

Sej če ne bo bolje v roku enega meseca bom zamenjala ginekologinjo...to sem se že odločila. Na vaginalni ultrazvok me je pa v bistvu dala ker želim zanositi, da vidi če je vse OK.

V glavnem panika.

(odgovor članu tintin)
Neposredna povezava do sporočila: 4
4.1.2007 17:51:33   
tintin
Taula, nisem te hotela prestrašit, ampak razumem kako se počutiš: verjetno te krvavitve skrbijo, želiš si user posted image , po drugi strani pa ne veš kaj v resnici je s teboj, ker ti nihče 100% ne pove. Vem, verjemi, tudi sama imam take izkušnje: G je rekla: krvavitve bodo minile bla bla bla bla....to ni nič hudega....a kaj, a jaz pa naj 16 dni v ciklu vložke nosim al kaj? Res sem besna še zdaj. Ok, zdaj sem si izborila vsaj histero, da naredim vsaj 1 korak naprej. No, G sem jaz zamenjala, ta zdajšnja je mičken boljša, ampak ne zelo. Na jetra mi gre, ker se G zdijo vmesne krvavitve kar sprejemljive, če se ravno iz aviona ne vidi, da je res kaj narobe.
Kakorkoli, jaz mislim, da ima vmesna krvavitev najbrž en vzrok: organski ali pa hormonski. Ampak G-ji se dostikrat nič ne potrudijo, da bi ugotovili ta vzrok. Kar čakajo, leta pa minevajo.
Držim ti pesti. Ugotavljam pa, da ima dosti punc po prenehanju KT kakšne čudne krvavitve (dolgoročne), nisem pa še zasledila, da bi jih kdo pojasnil. Želim ti čimprej user posted image ,

(odgovor članu Taula)
Neposredna povezava do sporočila: 5
4.1.2007 20:35:09   
Anitka
Ojla!

Tudi pri meni se pojavljajo tile moji čudni "izcedki - krvavitve" že kar nekaj časa. Pojavili so se pa po prvem prenehanju jemanja KT, ki jih nisem jemala nekje 2-3 leta, ker smo načrtovali user posted image , a  neuspešno, Potem sem začela spet jemati KT, izcedki so se nadaljevali in sedaj, ko jih spet ne jemljem in delava na user posted image se še kar nadaljujejo. Pri meni se pojavijo nekje v drugi polovici cilkusa in trajajo tam nekje 5-9 dni vse tja do M. Ko sem se nazadnje pogovarjala z G, je rekla, da gre pri meni verjetno za padec progesterona v drugem delu ciklusa. Bom počakala še kakšne tri mesece in če ne bo ratalo gremo naprej. Malce sem brskala po internetu, kjer sem našla tole:

2.PREDMENSTRUACIJSKA KRVAVITEV ALI IZCEDEK

Nastane nekaj dni (največ 10) pred začetkom prave menstruacije. Krvavitev je šibka, lahko je samo izcedek inje posledica nizke ravni progesterona ( insuficienca corpusa luteuma ). Ženske s to motnjo ne morejo ali težje zanosijo.

Nepravilnost zdravimo z dodajanjem progesterona ali umetno narejenih hormonov, ki imajo progesteronski učinek, v drugi polovici ciklusa.

http://www.neplodnost.info/ziva/portal/index.php?topic=zenska3

Jaz upam in nam vsem skupaj želim, da pridemo čimprej do tako željenih user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Upanje umre zadnje!

Moja sreča je postala popolna 25.5.2008 ob 17.45, ko se nama je pridružil samo najin sonček Gal.

http://gal2505.moj-album.com/

(odgovor članu tintin)
Neposredna povezava do sporočila: 6
4.1.2007 23:55:49   
tintin
Hm, ja tudi na to sem jaz pomislila, ampak nekaj mi je čudno - krvavim veliko bolj, ko imava spolne odnose (v drugem delu cikla), včasih izcedka skoraj ni - ko pa imava sp. odn. zakrvavim precej...user posted image Tudi M imam čudne - prvi, drugi dan kar močne, potem se umirja, ampak 6. dan imam spet totalno poplavo živo rdeče krvi (ravno danes mi je spustil tampon na 6. dan)...user posted image nič jasno.....
Progesteron -  a ni BT tudi pokazatelj delovanja hormonov. Jaz imam v drugem delu cikla pogosto tudi čez dan povečano temperaturo, bolijo me prsa noro noro zelo in so otekla, napeta (kot bi bila noseča...). Nič jasno skratka. Aja ko sem jemala dabroston kot dodatek progesterona sem imela isto izcedke pa še neke čudne krče zraven....

(odgovor članu Anitka)
Neposredna povezava do sporočila: 7
5.1.2007 8:37:37   
Taula
Hm..ja jaz nimam teh krvavitev 10 dni pred user posted image , ampak različno dolgo, tudi do 20 dni pred teto, ker prihaja na redke čase. Ko pride je taka kot vedno.
Ko imam to krvavitev je ni veliko in traja dva do tri dni (uporabljam vložek z ''eno, dvema'' kaplicama), samo trebuh me boli, in zdi se mi da je ves napet.user posted image
Odločila sem se da grem drugi teden na pregled, za začetek bom zatežila za bris, ker ga nisem imela že eno leto. Vaginalni ultrazvok sem imela en mesec nazaj, kjer se ni nič pokazalo. Če pa bris nič ne pokaže, kaj še preostane?
Tele vmesne krvavitve me tudi motijo ker mi med tem niti slučajno ne paše user posted image ker me preveč boli, če pa tega ni pa tudi ne moreš zanositi.user posted image

(odgovor članu tintin)
Neposredna povezava do sporočila: 8
5.1.2007 10:58:26   
Anonimen
Taula, da te malo potolažimuser posted image . KT sem jemala predolgih 10 let - z vmesnimi prekinitvami. Prenehala sem jih jemati leto in pol nazaj. Mislim, da je trajalo skoraj 8 mesecev, da so se te vmesne krvavitve prenehale in da se je ciklus vsaj približno uredil. Meni je moj G razložil, da so vmesne krvavitve znak hormonskega neravnovesja in da se telo na tak način "zdravi" oziroma "čisti" po dolgem jemanju KT. Včasih pa je vmesna krvavitev tudi posledica ovulacije.
Če se mi lahko oglasiš tudi na ZS, da ne bom preveč razpredala tukajuser posted image

(odgovor članu Taula)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
5.1.2007 12:19:35   
Taula
Žabonka prošnja zate. Sem ti poskušala poslati zasebno sporočilo, pa mi šteka sistem, tako da če imaš možnost mi ga prosim ti pošlji, ker sprejemam jih lahko in tudi odgovarjam lahko na njih.

Drugače bom pa še poskušala poslati kasneje.

Hvala, zlata si!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
5.1.2007 12:33:39   
Anonimen
Sem ti že poslalauser posted image

(odgovor članu Taula)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
5.1.2007 17:42:15   
Anitka
Ja vidim, da imamo kar različne težavice. Pa vseeno upam, da jih na poti do user posted image user posted image user posted image user posted image premagamo vse.

Pa pa,

Anitka

Upanje umre zadnje!

Moja sreča je postala popolna 25.5.2008 ob 17.45, ko se nama je pridružil samo najin sonček Gal.

http://gal2505.moj-album.com/

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
5.1.2007 21:49:05   
upica
tintin
a si preverila, če nisi slučajno noseča?

(odgovor članu Anitka)
Neposredna povezava do sporočila: 13
6.1.2007 14:59:05   
tintin
ah, kje pa. Noseča pa nisem.
Pravzaprav sem po več kot enemu letu tegob že rahlo apatična in obravnavam možnost nosečnosti bolj kot ne v smislu, da itak jaz tega ne bom doživela...user posted image

(odgovor članu upica)
Neposredna povezava do sporočila: 14
6.1.2007 15:19:44   
Anonimen
Ah ne no, ne smeš tako razmišljat,jaz pravim, vse ob svojem času.

Želim ti čimveč user posted image user posted image , pa še več samozavesti in nič črnih misli.user posted image

(odgovor članu tintin)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
7.1.2007 11:12:07   
upica
Tintin
Jaz si mislim, da si dovolj vztrajna, da boš dosegla izpolnitev te želje. Se mi zdi, da bi te krvavitve morali g. jemati resneje. Morda pa res gre za kakšen polip, ki ga je možno seveda enostavno odstraniti, pa potem več ne boš imela teh težav in tudi lažje boš zanosila. Velikokrat je tako, da telo samo ne dovoli, da bi se ti dogajale stvari, ki bi ti škodile. Bodi še naprej vztrajna pri odpravljanju svojih težav. Sem zelo vesela, da se ne daš kar tako. Jaz ti bom pa držala pesti, da bi čimprej zagledala zaželjeni user posted image user posted image .

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 16
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

5 vzrokov za bolečino pri ovulaciji
Ne glede na to, kako zelo močna je ovulacijska bolečina, ginekologi opozarjajo, da to ni bolečina, ki bi bila normalna, ...
Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.