|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Pomoč
4.1.2007 10:25:36   
Anonimen
Pozdravljeni vsi skupaj,

ne vem če sem se obrnil na pravo stran, vendar pa verjamem ko prebiram vaše prispevke, da boste znali dati tudi meni kakšen koristen nasvet.

Problem paš je moje obnašanje.

Ljudje me na splošno poznajo kot zelo nasmejanega in komunikativnega človeka, in to sem tudi bil. Bil sem v ljubeznski vezi ki pa mi je nardila mnogo preglavic, še vedno nisva razčistila vseh stvari, saj so čustva še vedno prisotna na obeh straneh.
No zakaj je sploh prišlo do tega? Moram priznati da sem se začel zadnje mesece vidno spreminjati, postajam čedalje bol živčen, celo se mi je naredilo da sem zapadel v depresijo in vse zaradi ljubezni, nekako sem začel čedalje bol riniti v osebo ob meni ta pa se je čedalje bolj umikala. Nisem več znal ocenjevati realne situacije ampak sem si za vse začel ustvarjati iluzije, vso svobodo ki sem ji jo nudil, ji nekako nisem več zanal dajati. Kako pa se je končalo vse skupaj, to da sem v izbruhu živčnosti prestopil mejo in ko sva se skregala sem jo kar močno odrinil od sebe. Nato sem jo pograbil, jo potegnil za sabo, potem pa sm se začel zavedti kaj počnem. Zaprl sm se v prostor in se totalno zlomil. Ni mi bilo jasno kako  je do tega prišlo, zakaj sem sam sebe pripeljal do te točke, kjer ni več poti nazaj. Tudi ona mi je rekla da me še vedno zelo ceni in da sem zelo v redu moški ampak da se me boji in da v družini noče imeti pretepača. Vem da tudi sam nočem biti pretepač, in nočem da se ta agresija ponovi v meni zato prosim če znate mi pomagajte.

Želimvam vsem skupaj lep dan.
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Pomoč
4.1.2007 10:39:39   
Kuba
V bistvu si velik korak naredil že s tem, da si priznal da si nekaj naredil narobe. Upam, da se boš punci opravičil in ne boš več ponovil takih scen. Si morda ljubosumen? Nekje je problem in to veš samo ti kje je, najdi ga in skušaj s punco govoriti. Verjamem da bosta našla primerno rešitev. LP

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
4.1.2007 10:48:32   
Anonimen
Uf, težka situacija. Ne vem, če znam kaj pametnega svetovat.

Ne vem, to bo samo razmišljanje, potem pa sam oceni, ali sem se prav usmerila:
Bil si z osebo, ki si jo imel rad. Pravzaprav si jo imel vsak dan bolj rad. In bolj ko si se zavedal, da je ona tvoja ljubezen, bolj te je bilo strah, da bi to ljubezen izgubil, še posebej, ker je zaradi takšnih ali drugačnih razlogov prihajalo do konfliktov. Bilo te je strah, da nisi dovolj dober in da te bo zapustila. Imam prav? Od tu izhajajo poskusi kontrole nje, ker si na tak način (zavestno ali podzavestno) upal, da jo boš obdržal pri sebi. Zadnja stopnja tega je bil izbruh nasilja. To, da si jo odrinil, nikakor ni prav in to tudi sam veš.

Veš, ljudi ne moremo prisiliti, da nas imajo radi. Ali nas imajo ali pa ne. Tako pač je. Lahko delamo na odnosu, ga negujemo, a nič nam ne garantira, da bo večno trajal. Pa še nekaj je: bolj ko skušamo partnerja omejiti, ga spremeniti, privezati nase, bolj ga s tem izgubljamo -  s tem ni več tista oseba, v katero smo se zaljubili, temveč postaja samo odvisni člen.

Če sem prav potegnila svoje sklepe iz tvojega pisanja, potem moraš začeti delat na sebi. Najprej se moraš imeti rad. In  se zavedat, da ni nič hudega, če smo sami. Je lepo imeti ob sebi eno osebo, ki nas ima rada, ki ji zaupamo, a ni nič groznega, če te osebe ni. Lahko pa delamo na sebi, se imamo radi, se spoznamo, vemo, kaj si želimo, kdo smo. Se spopademo s svojimi strahovi.

Lep dan tudi tebi.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
4.1.2007 10:55:34   
Anonimen
Se kar strinjam s Kubo. Kolikor sem uspela razumet tvoje pisanje, sta se s partnerko razšla, ti si postal bolestno ljubosumen do te mere, da si postal nasilen do (takrat že) bivše partnerke...
Moje mnenje je, da za tistega, ki je kakorkoli nasilen do mene, ni prostora v mojem življenju. In pika. Razni izgovori o depresiji, živčnosti itd. so - po moje - samo bla bla bla. Si pač "kotnrolfrik". Verjamem, da ti je žal. In verjamem, da si treutno prepričan, da tega ne boš nikoli več naredil... Jaz pa nisem ravno tega mnenja. Mislim, da si v situaciji, ko nisi imel več svoje življenja pod 100% kontrolo, odreagiral agresivno, ker si se počutil popolnoma nebogljenega in nemočnega.
Če si res želiš pomagati, poišči strokovno pomoč, da te bodo naučili kontrolirati jezo in da ne boš več "kotrolfrik"...

Kako boš pa bivšo partnerko prepričal, da se te ne bo več bala, je pa uganka.

(odgovor članu Kuba)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
4.1.2007 10:57:01   
negdo
Moram reči da sem se pomenil z njo, se ji tud opravičil. Potem sva skupaj preživela še celo popoldne in celo noč, sam problem je da se sam sebe sprašujem kaj mi je bilo, pa vsa ta depresija, ob enem pa se bojim da se to nebi ponovilo.

LP

(odgovor članu Kuba)
Neposredna povezava do sporočila: 5
4.1.2007 11:03:31   
negdo
Naj dodam da s partnerko nisva končala pred tem dogodkom in tudi nisva imela hujših sporov. Tudi sedaj sva ostala v zelo dobrih odnosih (no saj tega je šele par dni) in se redno slišiva vsak dan.  Ne vem če je v meni nasilna oseba, je pa sigurno da četudi najdem pomoč, škodovati mi ne bo mogla, lahko mi samo pomaga do boljše prihodnosti.

PS Ankica zadela si v popolno.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
4.1.2007 11:10:04   
Anonimen
Bi se kar stinjala z Žabonko glede tistega o strokovni pomoči, kakšen psiholog, psihiater. Res, škodovat ne more, lahko samo pomaga. Najprej sedaj misli nase, potem pa, kdo ve, mogoče je še kaj upanja zate in zanjo. Samo moraš ji dati svobodo.
Pa srečno.

(odgovor članu negdo)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
4.1.2007 11:13:17   
Anonimen
Bil je EGO tiole.. ker ni bilo vse po tvoje.. ker ni bilo vse tako kot si si zamislil..

nic strasnega.. to se itak vsakmu kdaj zgodi.. ob dovolj globokih situacijah.. kot so smrt, rojstvo, love in spolnost.. drugih ni.. to je se edino globokega kar je ostalo..  ampak vecini se zgodi samo v mislih.. ti si sel pa se korak dlje..

Zdej ko je tole na povrsju mas priloznost odstraniti iz sebe.. ampak ne gre drugac.. kot da z aktivno meditacijo to spucas.. tek.. skor do onemoglosti.. ples.. post.. kar ces.. ampak spuci to.. ostalo pa se bo itak samo uredilo tko da bo prav..
Tvoja najvecja naloga je, da zdej spucas to.. drugac bo slo nazaj.. in nekoc spet se lahko pojavi..

(odgovor članu negdo)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
4.1.2007 15:18:55   
ronja
Hm, verjamem, da se te boji... Nekak ji moraš dat vedet, da se to ne bo ponovilo in da si pripravljen nekaj naredit zato, da ji to dokažeš, če jo seveda hočeš nazaj, kar se mi zdi, da si v bistvu oba želita...

Kaj če bi se zmenil s kakim dobrim psihologom, kjer boš lahko vse, kar ti leži na duši povedal tako kot je in te ne bo obsojal, hkrati ti bo pa dal nasvete, kako ravnat v kaki situaciji? Tu smo bolj ali manj sami laiki in ti kakih konkretnih nasvetov ne moremo dat... Mislim v tej situaciji ti sicer lahko rečemo, ugotovi, ZAKAJ si se tako razjezil, kaj te je v bistvu res mučilo, itd... Ampak to ni garancija, da naslednjič ne boš enako ravnal, čeprav bo situacija drugačna... Ti ap moraš to spremenit, način reagiranja oz. razmišljanja - na zadnjem že delaš...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?