|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   A mi bo zmanjkalo mleka???
7.9.2004 11:15:34   
malika
Vse izkušene na tem področju pomagajte mi prosim! Ne vem ali mi bo zmanjkalo mleka,ali se mi samo zdi, da imam tako mehke in prazne dojke.Na desni strani ga imam že itak od začetka manj, kot na levi, zdaj pa že par dni opažam, da tamali na desni strani noče več vlečt. Se priklopi, potem pa histerični jok, da ga prestavim na levo in potem je vse ok. Danes sem probala tudi s pumpico in sem zelo zgrožena ugotovila, da mi je priteklo samo par kapljic.
Mali je star skoraj 8 mesecev in se doji še samo zjutraj, zvečer in ponoči, ampak opažam, da mu to ni več dovolj. A je to znak???:zmeden:
Katero mleko pa naj zdaj uporabljam, glede na to, da je zelo špurav?(HIppa noče, alpskega tudi ne)Kaj pa če nobenega ne bo hotel? me je že strah:((
Neposredna povezava do sporočila: 1
   A mi bo zmanjkalo mleka???
7.9.2004 11:32:55   
mehurčica
Malika, glede dojenja ti ne znam pomagat. Ampak dokler imaš vsaj v eni dojki mleko še je po moje ok. Saj ne vem koliko ga več ne rabi, ker čez dan je mlečne izdelke-vsaj to.

Sem pa par dni nazaj odprla adaptirano mleko Milumil 2(je glih do 8.meseca), ker sem mislila, da bo jedel grisolino pa ni nič iz tega. Tako da lahko še tega probaš pa ne rabiš novega kupit. Jaz sem namreč do sedaj(v 8mesecih)preizkusila Pikomil(ko je bil še novorojenček), Aptamil in Milumil in mi edino ta sedaj ne smrdi. Je pa res, da meni vsa mleka malo smrdijo, ker jih ne maram in nikoli nisem marala.

Upam, da se bo stanje spet izboljšalo-mogoče s pomočjo piva.:)

Pa-pa:miska:...me že malecki kliče.:)



(odgovor članu malika)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   A mi bo zmanjkalo mleka???
7.9.2004 14:32:49   
malika
Potem bi te pa res prosila za Milumil, da ga poskusim. jaz pa tebi lahko dam Hipp, ker ga naš ne mara.

(odgovor članu malika)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   A mi bo zmanjkalo mleka???
7.9.2004 16:52:44   
Teja N
Točno to se je meni dogajalo, ko je bil Timotej star kake tri mesece. Pisala sem Ssvetovalki za dojenje in to je njen odgovor. Povem naj ti še, da mi je zelo pomagal sistem, da sem ga najprej dala na levo stran in ko je mleko začelo teči, ga takoj prestavila na desno. Samo malo sem ga pomaknila nazaj, v položaj zibelke, nič na nisem prestavljala na drugi bok. Upam, da ti bo tole še kaj pomagalo.

Draga teja,
verjamem, da vam je težko, ker se vaš fantiček pri dojenju, še posebej na desni strani krega in se ne želi dojit na tej strani.

Večina otrok si kaj hitro izbere priljubljeno stran za dojenje. Veliko mater opaža, da je refleks izcejanja mleka na eni dojki hitrejši in obilnejši kot na drugi, kar lahko povzroči, da si dojenček izbere svojo priljubljeno dojko oz. stran. Možno je tudi, da je na tisto stran, kamor je obrnjen otrok kakšno okno, od katerega prihaja žara svetloba, morda prižgana televizija ali zanimivo drevo pred oknom, katerega veje se majejo v vetru in dojenčka zamotijo. Pomaga sprememba položajev pri dojenju, sprememba dojilskih lokacij ali gnezdenje v brlogu pod oddejo. Otrok bi sicer še rad sesal, a ga dogajanje tako zelo zanima, da pozabi na dojenje. Obenem bi otroček rad jedel, ker je lačen, a obenem ne bi gledal v dolgočasno materino kožo.

Drugi vzroki so tudi:
- vnetje ušeska na tej strani
- gljivice, soor
- zobenje
- preveč stimulacije iz okolja (preglasna glasba, svetloba, hrup, starejši otroci)
- nepravilen položaj otroka pri materi
- nepravilen položaj na bradavici
- otrok ima dudo ali dobiva hrano po steklenički, t.i. "sesalna zmeda", saj je sesanje dude ali stekleničke tehnično popolnoma drugačno kakor molzenje mleka iz dojk (otrok tako napačno sesa samo bradavico)
- če mleko z izcejalnim refleksom ne navre dovolj hitro, otrok pa hoče takoj
- otrok ima povišan mišični tonus in se krivi nazaj, ima težave s položajem
- porodne poškodbe (ključnice, izpahi kolkov ali ramen)
- mati preveč umiva prsi in uporablja močno milo ali deodorant ali spremeni deodorant in otrok ne prepozna materinega vonja
- stres in občutljivost matere, katerega otrok začuti

Kako otroka "prisiliti", da se bo dojil tudi na nezaželjeni strani? S potrpežljivostjo in veliko mero prilagodljivosti se dojenček lahko kaj hitro "priuči", da se doji na obeh straneh. Obstajata dva načina. Prvi je, da mati lahko najprej začne dojiti na priljubljeni strani (da ni prepira) in s tem se sproži izcejalni refleks na drugi strani. Izcejalni refleks ni nujno viden s curljanjem mleka (kot takoj po porodu) ampak ga začutimo kot rahlo ščemenje. Takrat takoj zamenjamo stran in damo otroka na nepriljubljeno dojko, kjer bo mleko zaradi spodbude prej in hitreje steklo. Drugi način je ta, da mati otroku vedno najprej ponudi nepriljubljeno stran in šele nato zamenja položaj.

Nekaterim otrokom lahko določeni položaji pri dojenju ne ustrezajo in zato lahko tudi odklanjajo eno stran. V tem primeru poskusite dojenčka podojiti v t.i. "položaju zibelke". V bistvu ga imate obrnjenega isto kot na priljubljeno dojko, le da ga preselite tistih 15 cm levo oz. desno. Malce trpi mamičin hrbet ampak z blazinami se da krasno podložiti in vztrajati vsaj nekaj minutk. Nekateri dojenčki se kregajo glede strani dojenja kadar so budni in se drugače čisto lepo dojijo ko so zaspani ali ponoči, v polsnu. V tem primeru je priporočljivo, da se mamica in dojenček dojita nekaj dni stran od možnih atrakcij (TV,starejši otroci, zanimiva pisana zavesa), v zatemnjeni mirni sobi, z veliko zibanja, cartanja v naročju, skupnim plesom ... Če dojka vseeno postane trda in boleča, bo potrebno nekaj mleka iztisniti. Le toliko, da čutite olajšanje....

Poskušajte tudi:
- izberite čas za podoj, ko otrok ni prehudo lačen ali preveč zaspan
- najdite prijeten, topel, miren in varen kotiček, stran od motenj in hrupa okolice
- otroka veliko crkljajte, nudite mu veliko kontakta kožo na kožo
- poskušajte z dojenjem, ko otrok spi
- dojite v kadi, napolnjeni s toplo vodo, kjer sta oba sproščena v toplem okolju
- mati naj poskrbi, da je čas dojenja poseben čas bližine in pozornosti, namenjene izključno otroku
- dojite med hojo, z lahnim zibanjem, plesom
- dojite med zibanjem v gugalnem stolu
- uporabljajte sling ali kakšen drug nosilec za otroka, tako da je z vami v nenehnem bližnjem kontaktu

(odgovor članu malika)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   A mi bo zmanjkalo mleka???
7.9.2004 16:56:35   
malika
Teja hvala. Bom poskusila. Upam, da bo pomagalo!

(odgovor članu malika)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   A mi bo zmanjkalo mleka???
7.9.2004 17:17:04   
Ro-La
Laneju tudi samo Milumil "diši", ostala adaptirana mleka pa so bljak. Pa tudi tega pije bolj malo, tako da kombinirama, malo zizica, malo flaša.

Lp R&L

(odgovor članu malika)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   A mi bo zmanjkalo mleka???
7.9.2004 18:34:02   
mehurčica
Dobiš v četrtek:).....saj se dobimo al ne?:zmeden:

(odgovor članu malika)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   A mi bo zmanjkalo mleka???
8.9.2004 13:57:05   
Anonimen
Ne sekiraj se, če ti bo mleka zmanjkalo. Osem mesecev je kar dovolj za dojenje. Sploh je pa okrog dojenja preveč galame. Zdravo je, super je, vse je fino, vendar če nimaš mleka, nisi sam nič kriv. Zganjajo pa (v "prijaznih porodnišnicah") tako galamo, kot da bi bila ničvredna mati, če ne moreš dojiti. Pa seveda nimajo prav.
Torej: mi smo imeli najprej Aptamil, ker pa je Tiborja zapiral, smo prešli na Comformil, ki tudi zelo lepo diši, malo po vaniliji, posebno tisti, za starejše (po mojem osem mesecev že spada tja). Je pa med najdražjimi. Mešali smo ga z Aptamilom. Približno pol-pol. Je vse od Milupe.

(odgovor članu malika)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Angelska imena za deklice in dečke
Preverite seznam prelepih in zelo posebnih imen za dečke in deklice, ki nosijo angelski pomen.
Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...




Znaki poroda.
пеперутка16

Kakšni so bili vaši zadnji simptomi pred porodom tisti dan ali dan ali dva prej? Če ste imeli kakšne simptome?