|
RE: Zavod za zaposlovanje, javna dela.. 30.12.2006 23:28:01
|
|
|
|
nejcko
|
IZVIRNO SPOROČILO: Seven Imam nekaj vprasanj. V kratkem grem na zavod in bom tudi na papirju brezposelna. Zanima me, po kolikem casu cca se mi obeta kaksno javno delo. Kaksne so vase izkusnje? Na javna dela te pošljejo, ko si na zavodu prijavljen najmanj 6 mesecev, tako je vsaj v Lj, če imaš (ne)srečo, mogoče že prej. Finta je v tem, da je denarja za te namene čedalje manj, zato je tudi javnih del zelo malo. Te pa lahko napotujejo na razna usposabljanja, to je zadnje čase kar pogosto, ker denar za te finte prihaja iz EU, ampak je vse skupaj bolj tako tako, pa prošnje boš morala redno pošiljati, pa na razgovore s svetovalcem hoditi. Če dobiš tako agilno svetovalko kot jaz, ti ne bo dala dihati Zanima me tudi, kako se obracunava denarni dodatek, oz. ce ga bom kot brezposelna tudi upravicena. A se gleda tudi partnerjeva placa, ima sicer kar dobro, a imava dva otroka.. Kako je s tem? Če misliš na denarno nadomestilo, ti le-to pripada, če si bila predhodno vsaj eno leto neprekinjeno zaposlena in nisi izgubila službe po lastni krivdi. Kolikor poznam tvoj primer, se mi zdi, da z zavoda ne boš dobila nič. Žal. Če pa misliš na soc. denarno pomoč, pa do nje tudi nisi upravičena, v kolikor je tvoj mož zaposlen in presegate nek določen cenzus dohodka na osebo (ta je namreč zelooooo nizek); čim imate več kot 100 jurjev dohodka na družino, v naši ljubi državici smatrajo, da lahko preživiš . A se mi kot brezposelni osebi lahko tudi zniza placilo vrtca takole med letom? Ja, seveda, kaj sploh čakaš!!!!! Čim se boš prijavila na zavodu, prosi za potrdilo o brezposelnosti in ga čim prej nesi v vrtec. Nove vloge ti ni potrebno izpolnjevati, ker gre samo za spremembo. Me pa res čudi, da tega še nisi naredila. Kaj si pa v zadnji vlogi navedla, da si po statusu? Pojma nimam kako gredo te zadeve..
|
|
|