|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   tiramisu
30.12.2006 7:10:24   
Anonimen
Prosila bi za en res dober recept za tiramisu z mascarponom.Vem,da obstaja veliko različnih načinov priprave,jaz pa bi rada,da bi bil čvrst in res dober.Če ima katera kakšnega prosim za recept.
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: tiramisu
30.12.2006 7:26:34   
Anonimen
Jaz delam po tem receptu in mi zmeraj pride zelo čvrsti. Res pa je da raje uporabljam rastlinsko smetano, ker mi je boljša po okusu in ker jo lahko bolj čvrsto stepeš, brez da bi se ti sesedla oz skup vrgla. Vsaj meni se je tako dogajalo z navadno smetano.

300 g otroških piškotov
500g sira mascarpone
4 jajca (mal večja)
200g sladkorja (jaz dajem manj, pa je vseen še sladek)
2 sladki smetani (jaz vzamem manj kot pol litra rastlinske)
črna kava
Po želji v kavo lahko kapneš mal ruma
kakav za dekoracijo

Rumenjake stepeš s sladkorjem, tako da postane zmes že bleda. dodaš stepeno smetano (kar fajn trda naj bo) in mascarpone. Zmešaš, nato dodaš še beljak in ponovno zmešaš.

dalje pa veš, pomakaš kekse, jih naložiš po dnu, gor vliješ maso, jaz jo še posujem narahlo s kakavom, potem spet namočeni piškoti in spet masa in na koncu še kakav kot dekoracija

Obenem pa ti še želim lep silvestrski večer in srečno novo letouser posted image

< Sporočilo je popravil MIŠEK13 -- 30.12.2006 7:38:19 >

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
30.12.2006 7:35:09   
Anonimen
Hvala Mišek za recept in tudi tebi vse lepo v letu 2007!

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
30.12.2006 7:37:44   
dskubin
joj, meni pa je rastlinska smetana zanič, no vsak ma svoje okuse

v glavnem jaz delam podobno kot mišek13, samo brez smetane.
najprej stepem rumenjake in pol sladkorja, ter to vmešam v mascarpone
z beljaki in drugo polovico sladkorja napravim sneg (če daš v beljake tudi sladkor, rata tak bolj kremast), to potem na roke (da ne ne sesede) vmešam v preostalo maso
piškote namočim v črno kavo s par žlicami Marsale
vsako plast potresem s kakavovim prahom

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
30.12.2006 15:53:39   
Anonimen
MIŠEK 13 tale recept mi je p nekam znan user posted image

cukra je dovolj 110 g. 10 g stepeš skupaj s smetano, 100g pa z rumenjakiuser posted image

v rumenjake priporočam, da daješ po žličkah maskarpone sirček počasi in šele na koncu smetano dodaš.

beljakov ne uporabljam,

je pa res ta tiramisu za prste polizati. tiramisu se da v hladilnik in je naboljši naslednji dan (odvisno kdaj ga pripraviš), ker se tako že upejo vsi okusi lepo premešati v tiramisuju.

Rastlinske smetane pa sploh ne občutiš.

< Sporočilo je popravil URSKA -- 30.12.2006 15:59:52 >

(odgovor članu dskubin)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
30.12.2006 16:41:45   
Anonimen
user posted image  Sem ga zjutraj naredila po tem receptu,samo malo manj sladkorja sem dala.Smo ga že malo probali,super je,lepo se reže,ker je dovolj čvrst.Mljack,mljack!!

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kdaj otroku ponuditi ribe in ostalo morsko...
Poletje je tu in že nam diši morska hrana. Kdaj in kako ponuditi takšne specialitete dojenčku?
Kdaj lahko dojenčku uvajamo mandarine in d...
Včasih je veljalo, da naj bi se citruse uvajalo po 1. letu starosti. Vendar so priporočila dames drugačna. Kdaj in kako ...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?