Misek
|
IZVIRNO SPOROČILO: ronja Hvalabogu, da še kdo tako razmišlja . Sem se že hudovala na forumu Jaz sem tako žalostna, ker so rekli, da darila prinašajo samo žalost in razočaranje, nekak v tem smislu in si zato nič ne podarjajo... Pri nas doma so se praznovali rojstni dnevi, obletnice, novo leto... Kot je napisala tadruga, boljse kosilo, lepse pogrnjena miza, kaksen sampanjc... Od kar pa ne zivimo vec skupaj in smo dalec dalec narazen se obdarujemo na malo drugacen nacin. Ko kdo najde nekaj kar je nekomu pisano na kozo to podari ko se vidimo, daril striktno in konkretno ob priliki ni, razen ce prav takrat nismo slucajno skupaj. Za otroke se pazi, da vedno dobijo darilo za rojstni dan itd, organiziramo pa tako da npr. jaz kupim v imenu mojih starsev za sina ali moja mama v nasem imenu za necake in necakinjo... ali pa darujemo koverto v kateri pise, kaj dobi za RD ali NL. Tako je moj necak od nas za zadnji RD dobil izlet na Bled, voznjo s colnom do otocka, voznjo s kocijo okoli jezera, kremsnite in ob vracanju se pizzo in skakanje po trampolinu v Mobi dika. Pravzaprav vsi smo bili delezni tega darila, namenjeno je bilo pa njemu. Lani smo od mojega brata dobili klimo. Hudovali smo se kako je vroce, pa je poklical in vprasal kako klimo bi imeli in kdaj smo doma, pa je prisel mojster s klimo, motiral in odsel. Tako so darovanja on praznikih nekako odpadla, se je pa ustvaril drugacen nacin obdarovanja. Pri mozu niso navajeni taksnega darovanja, kupijo se darila za RD ali NL, ce smo slucajno takrat skupaj, ce ne pa ne. So pa darila bolj "lovilci prahu" kot nekaj kar ti je res pisano na kozo. Sin dobi ponavadi kaksno igracko od svaka, od tasta in tasce pa denar, da mu kupimo nekaj kar potrebuje in kar si zeli, ali se posvetujejo z nami kaj naj mu kupijo. Ker sta tasca in svak bolj verna, ponavadi ga pricaka se kaksna slikanica z versko vsebino ali kaj podobnega z razlago in upanjem, da se ga bo kaj "prijelo". Zalost in razocaranje sama ob darilih ne dozivljam. Verjamem pa, da ih marsikateri dozivi. Meni so enostavno odvec pro forma darila s katerimi nimas pojma kaj bi. Kot raznorazni darilni seti parfumskih vodic in deodorantov. Letos sem enega ze dobila in vonj me neizogibno spominja na insekticid. Da ne govorim o raznih keramicnih svecnikih v obliki bozicka, okvirckih za slike ipd s katerimi res niti ves kaj niti ves kam. Svakinja mi je koncno nehala kupovati darila, ko sem dobila neko hudo kicasto oslarijo od svecnika, ki naj bi bil vsec mojemu 3-letnemu necaku, pa sem mu ga podarila naprej, ker ce je njemu vsec naj v njem uziva in sva ga postavila na polico v njihovi dnevni sobi. V kratkem je, razumljivo, izginil brez sledu.
|