|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Nosečnost-začetnica
28.12.2006 17:23:51   
Anonimen
Izostaja mi menstruacija. Test mi je pokazal, da sem noseča. Prvi dan zadnje menstruacije je bil 20.november. Koliko tednov sem noseča? Bila sem na pregledu pri ginekologu a mi je ta dejal da je za pregled prezgodaj. Zanima me kako je z jemanjem folne kisline? A mora to predpisati ginekolog ali lahko to kupim v lekarni prostovoljno? Kdaj je najbolj primeren termin za prvi pregled pri ginekologu?

Hvala za odgovore.user posted image
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Nosečnost-začetnica
28.12.2006 17:56:31   
Anonimen
folno kislino si lahko sama kupiš v lekarni. Priporočam ti tifol.

Za 1. pregled pa pokličeš v ambulanto, poveš, da ti zaostaja in te sestra naroči. Tam nekje 6, 7 teden so ponavadi 1. preglede, ker takrat se tudi 1. lahko sliši bitje srčka. Pred tem, pa se plod na UZ niti ne vidi, ker je premajhen in bi bil UZ zastonj.

Če imaš M na 28 dni, potem si bila plodna med 1. in 6. decembrom. Torej bi lahko bila noseča 3-4 tedne.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
28.12.2006 17:58:06   
guppy
Čestitke, nosečka user posted image user posted image user posted image
Šteje se, da si noseča 5 tednov in 2 dneva (prešteješ dneve od 20.11. do danes).

Folno lahko kupiš v lekarni - poveš, da bi rada kupila Tifol ali Centramed mami tablete (drugih žal ne poznam), sicer pa ti bodo že tam svetovali. Lahko ga kupiš brez recepta.

Pravijo, da je primeren termin za pregled nekje od 8. tedna nosečnosti naprej. Takrat se baje otroček že fajn vidi.

Če bi rada še kakšne informacije, kar vprašaj!

< Sporočilo je popravil guppy -- 28.12.2006 17:59:08 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
28.12.2006 18:11:08   
Anonimen
Hvala za odgovore.

A se nosečnost šteje od prvega dneva zadnje menstruacije ali od zadnjega "plodnega obdobja"?

Kaj pa glede testiranja za toksiplazmo? Kdaj se izvaja in kje?

Hvala.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
28.12.2006 18:15:35   
Anonimen
mene o testirali za toxo v 9 tednu nosečnosti.

Uradno se šteje nosečnost od 1. dne M. Gestacijska se pa šteje od ovulacije oz. spočetja. Ampak takrat se 2 tedna dodata pri roku ali v prvem primeru odštejeta. To zdaj nisem ziher, mi je pa tako moj G takrat razlagal. Se žal ne spomnim več. user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
28.12.2006 18:18:01   
guppy
Šteje se od prvega dne zadnje menstruacije, potem ti pa predvideni datum poroda malo prilagodijo glede na velikost ploda na ultrazvoku.

Za toksoplazmo pa ne vem. Najbolje bi bilo, da se naročiš h ginekologu na prvi pregled - tam te bodo zagotovo poslali na čisto vse preiskave, ki jih potrebuješ. Pred tem si le nabavi folno kislino. To je vse, kar lahko narediš (poleg zdravega življenja) user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
28.12.2006 18:24:00   
ina75
najlepsa hvala za odgovreuser posted image

(odgovor članu guppy)
Neposredna povezava do sporočila: 7
28.12.2006 18:39:14   
ina75
se enkrat pozdravljene..ker nimam se nobenih izkusen bi vas se nekaj vprasala in sicer ce je normalno da te prve tedne ful boli okol jajcnikov
hvala za odgovoruser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
28.12.2006 18:42:00   
Anonimen
ina75, jap normalno je. ne samo prve dni ampak prve tedne user posted image . Kot krči pred menstruacijo

(odgovor članu ina75)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
28.12.2006 18:57:48   
ina75
hvala urska, zdej sem prav potolazena....user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
28.12.2006 19:08:50   
guppy
ina, pa prsi tudi... to je pa meni še hujša "mora" user posted image

(odgovor članu ina75)
Neposredna povezava do sporočila: 11
29.12.2006 9:19:58   
Nikki24
Jaz sem imela zadnji dan M 22.11. in sem bila danes že na pregledu in že imam prvo slikco z ultrazvoka. To pa je tudi vse, kar sem dobila. Nisem se tehtala, krvi nisem dala, niti še nisem materinske knjižice dobila. Naslednji pregled imam pa čez 4 tedne.

Pomoje se lahko kar naročiš, vsaj pri meni se je na ultrazvoku že lepo videlo.

Lp

(odgovor članu guppy)
Neposredna povezava do sporočila: 12
29.12.2006 14:30:07   
katis
Ojla! Čestitam vsem novim user posted image user posted image

Jaz glede tednov sledim dogajanje na www.yumama.com , potem ob strani klikneš 'koledar trudnoče' tam vpišeš datum zadnje menstruacije. Potem ti pa ven vrže v katerem tednu si in kaj se v tistem tednu dogaja.

Folno kislino le jemlji do konca tromesečja. Jo zelo priporočajo.

Prvi pregled in vaginalni UZ sem jaz imela na začetku ob 8t 1/7 in možek je bil lahko zraven user posted image . Sva skupaj gledala najino pikico...se je lepo videl srček in lega v maternici. Je izgledalo, kot da spi na strani...

Mene je v bistvu že kak teden pred menstruacijo vse po malem motilo v telesu. Slabo mi je začelo postajat, vse se mi je kar pretakalo, prebavne motnje sem dobila, prsi so me začele malce 'zafrkavat' so postale težke in bradavice zelo občutljive na otip (skoraj pekoče). In bila sem izjemno utrujena. Ves čas. In le spala bi...

Srečno nosečnosti in uživaj user posted image

19.07.2007 je na svet pokukal naš Bor ...
23.10.2010 pričakujemo še enega fantka

(odgovor članu Nikki24)
Neposredna povezava do sporočila: 13
29.12.2006 14:40:39   
ina75
ponovno pozdravljene
na enemu od forumov sem prebrala da prsut povzroca toksoplazmo in me je prav malo primla panika,ker sem  prejsni teden pretiravala z njim (se mi ga je ful jedlo )ker sem komaj v 4 oz 5 tednu in mi je reku ginekolog naj pridem  na pregled sred januarja me zanima ce katera ve kaj vec o povezavi prsuta in toksoplazme zanima me ,ce obstajajo tudi kaksna zdravila ce ti ugotovijo toksoplazmouser posted image

najlepsa hvala za odgovor

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
29.12.2006 18:30:34   
Anonimen
mislim, da takrat, ko se okužiš s tokso, da je že konec in da nobeno zdravilo ne pomaga. Te pa bodo testirali, mogoče si pa že tokso kdaj prebolela, potem pa ni panike, četudi prideš v stik z virusom v času nosečnosti.

Toksa & pršut - nosečnice naj ne bi jedle surovega mesa (pršut je surovo, sicer posušeno, vendar kaj vem) - nisem še slišala, da bi se spršutom lahko okužila. Tu je verjetno ogromno testiranj, preden ga dajo v trgovino.

JAz bi volj rekla, da naj ga ne bi jedle zato, ker je slan, in ker sol zadržuje v telesu vodo. To pa velja za vse suhe klobase.

(odgovor članu ina75)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
29.12.2006 19:24:27   
lunca2
Čestitkeuser posted image user posted image user posted image . Želim ti mirno in lepo user posted image , ter lepih user posted image .
Glede ostalih stvari pa so ti že povedale.

Lep prazničen pozdrav!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 16
29.12.2006 19:34:52   
Marogica
TO v zvezi s surovim mesom ni res!!! Sem tudi sama "trpela", ker nisem v nosečnosti jedla tatarca, dokler mi ni moj ginekolog povedal, da se nimam česa bati, saj je vsako meso, ki ga kupimo pregledamo in se nimam česa bati. Kakšne zastrupitve mogoče. Le to pa lahko dobiš tudi s kakšno drugo hrano, npr. v restavraciji. Kar pa ni škodljivo za plod. TO so njegove besede. Tako, da sem tudi tatarca v nosečnosti jedla, da o pršutu sploh ne govorim.

Je pa rekel, naj bom pazljiva s klobasami in mesom, ki bi ga kupila ali dobila od kakšnega kmeta. Je bolj riskantno.

Tebi pa želim lepo in nekomplicirano nosečnost.

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu lunca2)
Neposredna povezava do sporočila: 17
29.12.2006 20:06:54   
tonja
Marogica - pa si ti prebolela toksoplazmo, da ti je tako rekel ginekolog? Mene je na prvem pregledu G opozorila, naj ne jem surovega in premalo kuhanega/pečenega mesa, zelenjava pa naj bo dobro oprana - vse zaradi tokse.
Izvid mi je pokazal, da toksoplazme še nisem imela (kar mi je čudno, saj sem imela pomoje že od prvih dni mojega življenja vsakodnevne stike z mački, psi....).

Nekje zgoraj je bilo vprašanje, kje se testiraš za tokso. Jaz sem na prvem pregledu dala kri in vodo, pa so mi potem povedali, kakšno krvno skupino imam, ali sem prebolela tokso ...

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 18
29.12.2006 20:13:06   
Marogica
Ne, jaz nisem imela tokse, sem pa delala vsake 3 mesece teste, kot je normalno (se gleda za nazaj). Me je samo opozoril, naj nimam opravka  mačkami in naj ne pobiram sveže zelenjave z vrta, ker je možno, da so bile tam tudi mačke. In tega sem se držala. V obeh nosečnostih. Na vrtu nisem delala NIČ, še pasjih drekov nisem jaz pobirala(no saj sem jih tudi drugače zelo redkouser posted image )

Saj tatarca pa tudi nisem vsak dan jedla. Mogoče se je zgodilo 3x v nosečnosti, da je bil na "sporedu".
Pa pršuta nisem zadnja 2 meseca jedla, ker sem se zredila za 25 kg in se mi je začela nabirati voda v telesu(torej nič slanega oz. zelo malo).

Drugače pa...navali narode...noben hladilnik(naš ali tuj) ni bil pred mano "ziher"user posted image

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu tonja)
Neposredna povezava do sporočila: 19
29.12.2006 20:16:03   
Anonimen
Izvid mi je pokazal, da toksoplazme še nisem imela (kar mi je čudno, saj sem imela pomoje že od prvih dni mojega življenja vsakodnevne stike z mački, psi....).

user posted image user posted image user posted image
jaz pa sem jo prebolela, pa nikoli nisem bila v stiku z mačkouser posted image .

Nama s sestro je mama vtepla glede mačk nek strah. Namreč ona je v 5. mesecu nosečnosti zaradi tokse splavila, ki jo je dobila od mačke. Kaj je vse potempretrpela zaradi tega moja mama se ne da opisati. In zato naju je že od malega učila, da če samo pobožav mačko ali psa, morava iti TAKOJ prat roke. Še zdaj, ko vidim mačko me kar strese in ne morem, da bi jo sploh pobožala. user posted image  Žal. Psa ja, mačke pa žal ne. Pa tudi sestra je enaka.

Zato, me res čudi, kje sem jo lahko fasala. Verjetno od premalo oprane zelenjave, ker sem le-to kot dete pojela na kile, direkt vtrgano ali izpuljeno iz vrta. user posted image   Gnojili smo pa itak vsi zemljo takrat s hlevskim gnojem.

Tako, da sem si v nosečnosti malo odahnila, ker sem vedela, da sem tokso že prebolela.

(odgovor članu tonja)
  Neposredna povezava do sporočila: 20
29.12.2006 20:32:57   
ina75
mene me sekira ker prsut katerega sem jedla ni bil kupljen v trgovini temvec je bil domac
lpuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 21
29.12.2006 20:56:18   
rija
No glede tokse: komot jo lahko dobiš tudi z slabo oprano zelenjavo z domačega vrta.....pršut? Ja, nevaren bi lahko bil domač. Pa biftek tudi.....

Jaz sem tokso prebolela že nekoč, pa vseeno nisem jedla surovih mesnin....solato pa smo kupovali....ta pa je itak umetna.....

Pa ne se sekirat prej....saj je zelo malo verjetno, da bi dobila tokso s tem pršutom.

Raje uživaj......

...vox populi...

(odgovor članu ina75)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: alkohol
31.12.2006 9:51:48   
ina75
pozdravljene

imela bi se eno uprasanje in sicer preden sem naredila test za nosecnost pred 18 dec (takrat bi mogla dobiti menstuacijo) je imela prijatelica rojstni dan in sem kar neki popila in tudi kadila,  tudi v sluzbi smo sli parkrat s posl. partnerji na kosila in smo popili ob kosilu kak kozarec, december je prav tak mesec
ko pa sem naredila test in zvedela da sem noseca mi niti na kraj pameti ne pride da bi pokadila kaksno cigareto oz kaj popila
zanima me ce to pred zaostankom menstruacije lahko kaj skoduje plodu glede na to da zdej zivim precej zdravo
hvala lepa za odgovore in srecno user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 23
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
Majhne skrivnosti za lažji porod
Spoznajte trike, ki lahko ženskam pred in med porodom zelo pomagajo!

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?