Jutra
|
Evo, mi se tudi ravno odvajamo od plenic. Stara pa je 2 leti in 2 meseca. Kahlice nikdar ni marala, zato smo jo preskočili. S kakanjem pa smo imeli na začetku iste probleme kot pri vas. Naša se je tudi na skrivaj raje pokakala v hlačke , pa smo vsakič dejali, da "lulamo in kakamo v stranišče". Pri nas je šlo takole: - kupila sem dober nastavek za WC (da se res dobro prilega) ter plastično pručko - na pogled zelo privlačno, in ponosna je bila, da bo opravljala potrebo kot tavelika - kupila sem ji najbolj srčkano spodnje perilo in prav fino se ji zdi, ko si sama izbere hlačke, ki jih bo oblekla; - kupila sem še en WC nastavek (v Mullerju - je ful dober), ki ga imamo vedno s seboj, kamorkoli gremo. Ko začuti potrebo, nemudoma poiščem WC in njej je res lažje, da se usede na svoj nastavek, na katerem se dobro počuti. - toplo priporočam, da ga imate vedno s seboj Pri kakanju pa je dobila motivacijo ob moji obljubi, da ko ji prvič uspe v stranišče, gremo takoj kupiti eno risanko, ki si jo bo sama izbrala. Res, da je to podkupovanje, ampak je bila res dobra kupčija V času odvajanja je postala zaprta (najbrž psihološko), zato je nismo preveč silili, da bi šla na WC, ker bi jo samo še bolj bolelo. Poskrbimo pa, da je sedaj še več sadja (kivi zelo učinkuje) kot običajno, da jo prej požene. Pa po včerajšnjem fižolu je tudi dolgo časa sedela na WC-ju. Tako da ne obupat Pa poskrbi, da bo tvoja hčerka imela res dobro pripravljen "teren", da ti bo lahko zaupala, da se bo dobro in sproščeno počutila ob tem velikem življenjskem koraku. Še odgovor za Rainbow: jaz sem bila tudi doslej obremenjena z "zimo". Ampak, ko sem dobro premislila, nam je sedaj lažje kot poleti. Res pa je, da je/bo v tem času moja pupa dobra dva tedna doma z nama, kar se mi zdi prisotnost staršev (vsaj na začetku) pogoj pri odvajanju od plenic.
< Sporočilo je popravil Jutra -- 31.12.2006 13:47:49 >