|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   brez plenic - nekaj vprašanj!
28.12.2006 13:27:39   
bini
Torej... bravo naša 2,5 letnica user posted image user posted image user posted image user posted image - sicer po njenem še nekaj časa ne bi bil pravi čas za školjko, ampak sva se z možem pač odločila da poskusmo.. 2 dni je blo vse mokro in totalno je ignorirala školjko, kahlo.. tretji dan ji je pa potegnilo in sedaj že 2 dni vedno pove za lulat in ni bla še mokra... no, ponoči ji mal uide v pleničko, ampak ta plenička bo itak še ostala... problem pa je s kakanjem (načeloma ni imela nikoli težav z zaprtjem), ker se ponavadi prav načrtno skrije in se pokaka v hlačke - saj potem pove, da jo je treba umit user posted image  - kako to rešit?? in če ste kje imeli podobne težave??

drugo vprašanje je z lulanjem na javnih mestih?? ker zaenkrat še pri babici ni hotla it na školjko, je rajš tiščala in šla potem doma user posted image  - zaenkrat še nismo šli nikamor ven za dalj časa... se še lučk v ljubljano ne spravimo gledat, ker ne vem kako naj to rešimo?? a naj ji kar dam plenico takrat??? mislite da bi se razvadla nazaj??

no, sem pa ponosna kot pav, da je bil začetek tako preprost, čeprav vem da do čiste suhote je še dolga pot.user posted image .. pa hvala za odgovore!!

Svet je lep!!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: brez plenic - nekaj vprašanj!
28.12.2006 13:48:56   
Anonimen
Ko smo mi našega lumpa odvajali od plenic, sem čez dan brez plenic vztrajala doma in na krajših sprehodih okrog hiše..pa zunaj na dvorišču....

Za v avto in če smo kam dlje šli (npr. LJ), sem mu dala plenico.

Kasneje je prosil za lulat tudi, ko je imel plenico gor. Samo s fantom je lažje...tisti pimplček daš ven lahko za vsakim vogalom user posted image ....s punco je treba malo več akrobacij....user posted image

Sedaj (približno 4 mesece je čez dan suh) pa nima več plenice...tudi če gremo kam dlje z avtom.....

(odgovor članu bini)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
28.12.2006 14:04:12   
max23
Evo naš 2.10 letnik je čez dan brez plenice in pove za lulat, kakanje je pa drug  problem. Doma največkrat vse opravi na stranišču, v vrtcu samo lula, pokaka pa se v hlače. In ga vprašam zakaj? Zato, ker sem se tolk igral!. Smo se pa zmenili v vrtcu, da mu ne bomo preveč težili, bo tud zanjega prišel pravi čas.

Kar se tiče drugih wc-jev, pa itak ne gre tko da pol lulamo po travici.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
28.12.2006 14:21:52   
bini
ja, s fantkom je res lažje, pri punci pa še celo ritko zraven shladiš user posted image user posted image user posted image .. čeprav je že imela v teh dneh idejo, da bi šla kar na travico lulat user posted image

Svet je lep!!

(odgovor članu max23)
Neposredna povezava do sporočila: 4
28.12.2006 14:26:27   
srki
Pri nas je isto, kot pri Kristini. Za daljša potovanja plenico, vendar je kljub le-tej prosil da gre lulat. Plenico smo mu dajali (mu dajemo) tudi iz razloga, ker pri kakanju še ni 100 %. Pa ponoči seveda tudi. Plenička je zjutraj suha, razen če tako dobro vpija, tako da jo imam še za naslednjo noč.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
28.12.2006 21:08:33   
lelaval
Mi smo kahlo tovorili  sabo. user posted image

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu bini)
Neposredna povezava do sporočila: 6
28.12.2006 23:34:35   
rainbow
Jaz pa mislim, da še ni čisto pripravljena; oziroma, ali sta vidva pripravljena na čiščenje hlač kakca, itd, sploh zdaj ko je zimauser posted image user posted image

sploh kakanje zna biti problematično, zaradi zaprtja; zakaj pa ne bi kakala še v plenico??? bolje da kaka v plenico, kot pa da naskrivaj kaka in potem jo morda vidva še malo skregata.
poleg tega ste zdaj časovno omejeni glede izhodov;

ne vem, jaz bi počasi napredovala, naj bo brez plenice doma, za ven pa za kakat pa ji daš plenico. Ne vem, v čem je štos, da je pri babici držala, kaj pa če bi se v avtu na avtosedež polulala? samo delo imaš, vsaj po moje.

če ti smem še moj primer povedat; jaz sem se skozi z mojo mamo kregala glede tega, ker naša zdaj skoraj 3,5 letnica ni hotla iti na kahlo ali wc do enega meseca pred svojim 3-tjim letom; pa smo jo spodbujali, pa nič; potem pa je začela naenkrat po morju lulat, kakat pa ne, ok, v plenico, čez kak mesec pa je potem tudi kakanje uspelo in v roku še kakega meseca je malo potrebo opravila čisto sama, vključno do umivanja rok; včasih mi sploh ne pove, da gre na wc, jo samo vidim, da ven pride; no po kakanju ji umijem ritko, pa nadzor pri umivanju rok je včasih potreben; res je tudi, da so v vrtcu vsi v skupini tudi suhi in zgled vleče.

Res se mi zdi, da ni potrebe po nekem zgodnjem odvajanju od plenic, po moje si bosta samo podaljšala vse skupaj, pa še več dela boš imela s čiščenjem. Že tak se tudi kasneje kaka nesreča zgodi.

pa brez zamere user posted image

lp, rainbow

Life's what's important. Walking, houses, family. Birth and pain and joy. Katharine Hephburn

(odgovor članu lelaval)
Neposredna povezava do sporočila: 7
30.12.2006 16:14:38   
frutka_
Bini pri nas je podobno!
Glede lulanja je suh že nekje od 2.l. Kar se tiče kakanja pa ne pove. Pokaka se v hlače, pride do mene in mi reče "nič hudega mamica". Ja, seveda ni nič hudega. Nima nobenega strahu pred WC-ji, pred kakanjem...za kakanje pač ne pove. Zato ga takrat kadar še ni bil pokakan in kam greva dam v pleničko. Sicer pa je priden!
Jaz ga bom pustila, bo že sam povedal ko bo začutil, do takrat mu bom pač pleničko še nazaj dala.

(odgovor članu bini)
Neposredna povezava do sporočila: 8
31.12.2006 13:43:11   
Jutra
Evo, mi se tudi ravno odvajamo od plenic. Stara pa je 2 leti in 2 meseca.
Kahlice nikdar ni marala, zato smo jo preskočili. S kakanjem pa smo imeli na začetku iste probleme kot pri vas. Naša se je tudi na skrivaj raje pokakala v hlačkeuser posted image , pa smo vsakič dejali, da "lulamo in kakamo v stranišče".

Pri nas je šlo takole:
- kupila sem dober nastavek za WC (da se res dobro prilega) ter plastično pručko - na pogled zelo privlačno, in ponosna je bila, da bo opravljala potrebo kot tavelikauser posted image
- kupila sem ji najbolj srčkano spodnje perilo in prav fino se ji zdi, ko si sama izbere hlačke, ki jih bo oblekla;
- kupila sem še en WC nastavek (v Mullerju - je ful dober), ki ga imamo vedno s seboj, kamorkoli gremo. Ko začuti potrebo, nemudoma poiščem WC in njej je res lažje, da se usede na svoj nastavek, na katerem se dobro počuti. - toplo priporočam, da ga imate vedno s sebojuser posted image

Pri kakanju pa je dobila motivacijo ob moji obljubi, da ko ji prvič uspe v stranišče, gremo takoj kupiti eno risanko, ki si jo bo sama izbrala. Res, da je to podkupovanje, ampak je bila res dobra kupčijauser posted image  

V času odvajanja je postala zaprta (najbrž psihološko), zato je nismo preveč silili, da bi šla na WC, ker bi jo samo še bolj bolelo. Poskrbimo pa, da je sedaj še več sadja (kivi zelo učinkuje) kot običajno, da jo prej požene. Pa po včerajšnjem fižolu je tudi dolgo časa sedela na WC-ju. 

Tako da ne obupatuser posted image  Pa poskrbi, da bo tvoja hčerka imela res dobro pripravljen "teren", da ti bo lahko zaupala, da se bo dobro in sproščeno počutila ob tem velikem življenjskem koraku.user posted image

Še odgovor za Rainbow: jaz sem bila tudi doslej obremenjena z "zimo". Ampak, ko sem dobro premislila, nam je sedaj lažje kot poleti. Res pa je, da je/bo v tem času moja pupa dobra dva tedna doma z nama, kar se mi zdi prisotnost staršev (vsaj na začetku) pogoj pri odvajanju od plenic.

< Sporočilo je popravil Jutra -- 31.12.2006 13:47:49 >

Naj bo lep ta dan, bodi nasmejan:)

(odgovor članu bini)
Neposredna povezava do sporočila: 9
31.12.2006 16:28:18   
bini
hej..
ja, rainbow - itak da ni zamere... hvala za mnenja user posted image user posted image ...
je pa očitno tole kakanje mal večji problem.. tud zaprtje imamo pri hiši zdaj...
za lulat se je pa tako navadla v par dneh, da včeraj ko smo se vozili v avtu ni hotla v pleničko lulat - tulila je dokler nismo ustavli in šli pač ven polulat travico user posted image  - še dobro, da je bolj topla zima user posted image user posted image

jaz mislim da je pripravljena in da bomo kar ostali na temle.. enkrat na dan drekca spucat iz hlač pa tud ni taka sila.. bomo pa tud mi kakšno tako podkupovanje probali uvesti - ena risanka ne more škodit, če pomaga
user posted image

predvsem je to, da ji plenico kar vzamemo spodbudila pripoved ene pediatrinje, ko je svojega skoraj 3letnega sina vprašala kdaj bo brez plenice - in kaj je mali odgovoril - 'ko mi jo boš vzela mami' user posted image user posted image user posted image ... eni pač čakajo, da starši naredimo prvi korak... in glede na to, da se je prejle naša mala zbudila po popoldanskem spanju in so ble prve  besede ob prazni plenici - oči lulat... mislim, da smo na dobri poti...

pa fajn lulajte in kakajte na školjke tud v letu 2007 user posted image user posted image user posted image

Svet je lep!!

(odgovor članu Jutra)
Neposredna povezava do sporočila: 10
31.12.2006 16:40:16   
Anonimen
ja kakanje. ne vem pr ns ni bil to problem. o je začela lulat v kahlo je tut kakat. opominjaj jo čimvečkrat če jo kakat da se bo navadla povedat.
lulamo uzuni mi še vedno v travico in tut ko bo ful mraz bomo. kaj pa naj? če si nekje na terenu kjer ni wcjev okoli itak ni izbire.
v avtu se mi ni nikoli polilala na sedež. začelo se je tko da je v avtu imela plenico pa ni hotela vanjo lulat. smo pač ustavili in je šla ven lulat. en čas smo imeli preventivno še na avtosedežu uno nepremočjivo podlogo za enkratno uporabo od dmja ampak je ni nikoli polulala.

(odgovor članu bini)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
1.1.2007 22:02:59   
rainbow
user posted image user posted image user posted image

lp, rainbow

Life's what's important. Walking, houses, family. Birth and pain and joy. Katharine Hephburn

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
3.1.2007 12:21:05   
Magi*
naj povem, da naša princesa pa nikakor noče kakat drugam kot v kahlo ali stranišče. raje od hudega zelena rata, kot da bi v plenico spustila. ta del je šel povsem spontano. kahlo je dobila nekje pri letu in pol in smo jo parkirali (je VW kroščuser posted image ) v kopalnico. nič je nismo silili ali navajali, sama je postala radovedna... in tako je tu in tam hotela na kahlo in bila takooo ponosna, da je za vsako kapljico ali kakec vstala in si remek delo dobro ogledala:)

lula pa še v pleničko, čeprav je čez noč suha in gremo zjutraj na kahlo ali na stranišče, kakor si zmisli. čez dan je ne obremenjujem, ker tudi iz logističnega vidika ne znese. ko bo, pa bo. ima pa že spodnje hlačke v predalu in venomer sprašuje kdaj bo lahko imela oblečene gatkeuser posted image  obljubila sem ji da spomladi. bomo videli, če nam bo res tako gladko uspelo.

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe. Albert Einstein

(odgovor članu bini)
Neposredna povezava do sporočila: 13
4.1.2007 18:09:55   
BARBARA R.
Jaz sem jo vsakič ko sem šla sama na stranišče vzela s seboj in posadila na kahljico. Kaka pa običajno ob pribljižno istem času, tako da sem jo tudi takrat poslala na  stranišče.

Kar se tiče izhodov, greva vedno pred odhodom od doma na stranišče in ko prideva domov. Sem pa tudi kahljico včasih vzela s seboj.

Uspešno!   user posted image

(odgovor članu bini)
Neposredna povezava do sporočila: 14
5.1.2007 0:10:05   
žiža
Moja je tud sedaj dobra 2 meseca brez pleničke. Za spanje ji jo moram še dati, čez dan pa ni problema. Za lulat sploh vedno pove. Kakanje je pa tudi pri nas težavno. Pove, da jo tišči ampak kakat pa ne more, niti v wc niti na kahlico. Tud če ji dam pleničko gor, ne more kakat. Ponavadi se zdaj vedno pokaka v pleničko zvečer v postelji, ko že napol spi. Jaz mislim, da bo že sama pošlihtala tole s kakanjem, do takrat bo pa tako kot bo sama želela.

(odgovor članu BARBARA R.)
Neposredna povezava do sporočila: 15
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Praznična okrasitev: Papirnate snežinke
photo
Papirnate snežinke so klasika za okrasitev doma pred prazniki. Z njimi lahko okrasite okna, vrata, jih obesite na luči ....
Kdaj je čas za kahlico?
Tako kot na skoraj vseh področjih otrokove vzgoje se tudi pri navajanju na kahlico teorija in praksa skozi čas spreminja...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?