ksenija.
|
Tudi mi imamo alergijo, sicer še ne vemo na kaj, vendar se vam pridružujemo na tem podforumu. Naj vam povem našo zgodbo. Blaž je sedaj star osem mesecev. Nekje pred dvema mesecema, se mu je na trebuščku pojavil rdeč hrapast flekec, za katerega je pediatrinja rekla, da ima suho kožo. Flekec ni in ni hotel izginiti. Dober mesec po tem, se mu je pod desno kolenu naredil še en flek, tudi tega je pediatrinja pripisala suhi koži. Pred tremi tedni pa su se mu začele po trebuščku pojavljati rdeče pikice. Dobila sva sirup Flonidan in kremico Afloderm. Po treh dneh jemanja sirupa je začel po sirupu bruhati, tako da smo namesto njega dobili kapljice Fenistil. Pikice pa so se kar širile, kljub jemanju zdravil. Ker ga občasno še dojim, sem se tudi jaz morala začeti izogibati alergenih živil (med, jajca, čokolada, mandarine, svinjina). Njegove stvari sem začela dvakrat izplahnjevati, sploh več ne uporabljamo mehčalca in nobene kozmetike. Iz sobe smo umaknili tudi vse plišaste igrače in tepihe, ker je pediatrinja sumila pršice. Alergija pa se nikakor ni umirila, bilo je vedno huje, sedaj so se pikice razširile tudi na roke, noge in obraz. Sploh več ne vem kaj naj še mu dajem za jest in kaj ne. Za jest mu dajem samo osnovne stvari jabolko, banano, mlečno kašico, riž, zelenjavo in seveda kruh, ki ga obožuje. V četrtek smo imeli spet kontrolo pri pediatrinji, ki mi je dala napotnico za alergološko ambulanto. Ker so prazniki in letos na Ptuju alergološka ambulanta sploh več ne dela, mi je dala še tel. št. zdravnice, ki vodi to ambulatno. V petek sem jo klicala in k sreči nas je vzela. Zdravnica ga je pogledala. Testirala ga ni, ker sva do zadnjega jemala zdravila. Tako da ga bo testirala v petek, tik pred prazniki. Dobila sva kremo Elocom, za večje pike, in hladilno kremo z olivami, pa olivno olje za kopanje. Očitno ni alergičen na nič od tega,kar sedaj nisva jedla, tako da se moram jaz ta teden izogibati mleka in mlečnih izdelkov, če bi slučajno imel alergijo na mleko. Zanima me kako poteka to testiranje, da se malo pripravim. Kako izvedejo to na takem dojenčku?