|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   kako odvaditi nočnega mleka
21.12.2006 23:37:39   
Anonimen
rada bi našo skoraj 8 mesečnico odvadila nočne flaše mleka. kako naj o storim? ne bi rada ponovolia napake kot sem jo pri tavečji ko še vedno pri skoraj 2,5 letih vsako noč zahteva mleko. ne rabi, pa še za zobe ni ok!! kakoooo????!!! čaj ne pali, niti ne želim da bi potem namesto mleka pila čaj! pustiti jokat? nekako ne pride v poštev, ker vsi spimo v isti sobi in če se bo drla tamala se bo zbudila še tavelka in pol bosta obe hotli mleko in se obe drli, pol pa še jaz na konc user posted image  kaj naj naredim?
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: kako odvaditi nočnega mleka
22.12.2006 8:52:23   
lenika
Jaz sem sicer dojila in sem pač podaljševala čas, ko naj bi ga podojila. Recimo, raje sem 5x vstala in mu dala dudo, torej vsakih 5 minut kot, da bi ga podojila in tako se je pomaknilo počasi do jutra. Ko se je odstavil in sva šla na flašo, pa mu je tudi nisem ponujala pred 6.00 zjutraj in se je tako navadil in jo tudi več ne zahteva.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
22.12.2006 10:09:19   
Anonimen
hmm..ja saj jaz ji tudi dajem dudo pred flašo ampak to zdrži kratek čas potem pa dretje do neba??!!

(odgovor članu lenika)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
22.12.2006 10:36:47   
ribica.

Moja sestrična mi je povedala, da je malemu namesto mleka začela dajat čaj, pa se je vseeno pogosto prebujal in tankal ponoči kot nor. Potem pa mu je začela dajat vodo in menda je kmalu pogruntal, da sde mu zarad vode ne splača prebujat. V roku nekaj dni je potem spal. Seveda pa je možno, da tvoja mala pač ne bo spala, ne vem. Mogoče poskusi to.
Sicer pa imamo mi ravno tolk starega malega kot vi, pa se tudi prebuja in hoče zizo.  Tudi jaz sem ta teden začela dajat vodo po flaški, kadar sitnari ponoči. Pije kot sahara. Potem pa kr nekak zaspi. Ne vem kako bo, ko bo spet čist zdrav, trenutno namreč preboleva vnetje ušes in je še malo prehlajen.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
22.12.2006 10:46:31   
Alisa
Jaz sem mu parkrat dala dudo, pa je zaspal nazaj. samo če sem čakala da se je začel jokat sem mu mogla dat mlekca, če pa mu dudo dam že takrat ko ga slišim da e premetava oz. obrača pa pomaga. In zdaj že kake 2. meseca sploh ne jemo ponoči.

preden si bil spočet, sem si te želela,
še preden si bil rojen, sem te ljubila
in komaj si se rodil, bi zate umrla.
To je čudež življenja.

(odgovor članu ribica.)
Neposredna povezava do sporočila: 5
22.12.2006 11:03:37   
eya
Tudi jaz želim malega odvadit nočnega dojenja-se je zbujal ob polnoči in ob 6ih in sem hotela prvo dojenje ukiniti, ker ga res pri skoraj 9ih mesecih ne rabi. Pa je bilo par noči ok, včeraj pa sem parkrat dala dudo, potem pa ni hotel zaspati nazaj in ga je spet uspavala joškauser posted image

Sem pa brala, da ene mamice dajo čedalje bolj redčeno mleko in se malčki potem ne zbujajo več. Poskusi tako, mogoče vam rata-držim pesti!

< Sporočilo je popravil eya -- 22.12.2006 11:04:03 >

Razvajeni otroci vedno kaj zahtevajo, ustvarjalni vedno kaj ušpičijo.

(odgovor članu Alisa)
Neposredna povezava do sporočila: 6
22.12.2006 12:16:03   
TONČI.
Otrok pri tej starosti mleka ponoči NE rabi. Namesto mleka mu dajej toplo vodo. Čez nekaj dni ne bo več zahteval tud vode ne. Če je pa žejen, se pa z vodo odžeja. Tako sem naredila jaz. Ko mi je pa kazal sred noči mleko ( v prahu) in ni hotel vode, sem pa vse poskrila. In je bilo konec vseh problemov. samo vstrajej. Otrok se zvečer naje večerje, ne rabi do jutra nič hrane, pri tej starosti.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
22.12.2006 13:41:50   
najina pikica*
nš sicer ni tok str,ima pa 5 mesecev,jst mu dam zadni večerno obrok večji tako,da mi zdrži brez obroka cca od 21h pa do cca 6 zj!tako prespimo celo nočko,če pa se vseeno zbudi mu ponudim dudico,katero poseska in zaspi nazaj!no ja sicer pa tut obstajajo mal bol grozni dnevi,ko je tut ponoč lačen...takrat mu pač naredim za papat!user posted image

(odgovor članu TONČI.)
Neposredna povezava do sporočila: 8
22.12.2006 14:00:58   
beti 1
Lara, nočem te strašit, ampak nekateri otroci imajo tak metabolizem da tudi pri dveh letih še rabijo nočno dozo mleka, da se res dobro naspijo. Vsaj moj starejši je bil tak. Če je dobil mleko je spal tudi uro in pol dlje, kot brez mleka, pa še boljše volje  se je zbudil. Pri osmih mesecih ga mogoče res še rabi. Drugače sva pa midva ukinila starejšemu nočni obrok tako da sva mu dajala vedno manj mleka (po 10-15ml) v flašo in je pač dobil samo kar je dobil. Počasi je ugotovil, da se mu ne splača več zarad tega budit, pa tud dovolj star je že, da se res orng navečerja in potem ni lačen ponoči. Lahko tako poskusiš tudi pri mali, vedno manj, potem redčiš, slej ko prej mora uspeti. Kakšnih hitrih uspehov pa raje ne pričakuj.

(odgovor članu najina pikica*)
Neposredna povezava do sporočila: 9
23.12.2006 0:11:45   
ČebelicaMaja
Lara mi smo na istem- moja je stara 8,5m in mi še vedno vsaj 2x ponoči je (flaško) ... ravno sedaj sem spravila obroke na 2, sem ji pa zadnjič za prvega ponudila vodo in je bil tak jooooooooook, prav nadrla me je, kako sem moglauser posted image  tko, da ne vem kako se bo pri nas to odvajanje končalo, ampak z vodo ali čajem ziher ne. Mi pa pred spanjem tud noče jest GH in je potem logično že ob polnoči prvič lačna... nimam recepta in prav z zanimanjem berem odgovore...

Življenje je plamen, ki dogoreva, toda vsakič, ko se rodi otrok, znova zažari. (George Bernard Shaw)

(odgovor članu beti 1)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   [Brisano sporočilo]
23.12.2006 7:33:44   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu ČebelicaMaja)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
23.12.2006 9:19:43   
Nyah*
Pri teh stvareh je res tezko biti pametenuser posted image . Nasa pikica je spala do 7 meseca celo noc, sedaj pa ze 4 mesece (poleti je bila bolna in je morala tudi ponoci piti) ponoci pijemo, karkoli, samo da je, vodo, caj, sok,..., v glavnem kako noc vstanemo le kakih 3 krat, kako pa tudi do 17 krat (sem stela), ker ne more zaspat nazaj, jo nekaj matra,...

V glavnem, se strinjam, recepta NI!! Vsak otrok je drugacen, pri vsakem pali kaj drugega.

Nekateri pravijo, da jih je treba pustit jokat, pa je dve noci hudo, pa tretjo potem prespijo, pa ne vem, ce to ravno drzi. Nasa bi se od joka le popolnoma zbudila, potem bi ble pa ziher kake dve ure pokonci ponociuser posted image .

Je pa res, kadar mi za vecerjo vec poje, bolje spimo.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 12
23.12.2006 9:33:02   
didi1
Moja sestra je tamalmu dajala zvečer vodo, pa ni bilo problema.Je spal kot čričekuser posted image , pa še na vodo se je navadil piti, ne na sokove.

(odgovor članu Nyah*)
Neposredna povezava do sporočila: 13
24.12.2006 9:12:56   
neja
IZVIRNO SPOROČILO: Nyah

.

Nekateri pravijo, da jih je treba pustit jokat, pa je dve noci hudo, pa tretjo potem prespijo, pa ne vem, ce to ravno drzi. Nasa bi se od joka le popolnoma zbudila, potem bi ble pa ziher kake dve ure pokonci ponociuser posted image .

Mislim, da je to tudi edini recept za to, da otroka odvadiš ponoči jest. Danes imam drugo takšnop noč za sabo, ko sem jo pustila jokat (stara je 9 m) in je danes bilo že veliko bolje kot včeraj. Nisem pa je pustila same, ampak sem ji dala vedet, da sem zrven. Božala sem jo in ji nekaj potiho govorila. Včeraj je trajalo 20 min., danes ponoči 10 min. Bomo videli kako bo naprej. Sem pa 100% odločena, da ponoči več ne bo jedla (jaz še jo dojim) in da pred 5 uro zjutraj ne dobi nič.
Če pa ji bom dajala čaj ali pa vodo, pa jo spet lahko navadim na to in bo ponoči hotla pit. In spet smo tam, kjer smo bili.....jaz se vstajam, otrok pa ne spi vso noč.

Kakorkoli že, upam, da vam vsem uspe to uspešno prebrodit, upam, da uspe meni in vesele praznike vam želimuser posted image .

LPuser posted image

(odgovor članu Nyah*)
Neposredna povezava do sporočila: 14
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...

Hrana.
пеперутка16

Kdaj ste začeli s kuhanim sadjem ali zelenjavo (riž, korenček, jabolka)?

Od 3. meseca. (10%)

Od 4. meseca. (20%)

Od 5. meseca. (10%)

Od 6. meseca. (60%)

Število vseh glasov: 10

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!