Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: Katero perilo oz.katere barve v stroj? 18.12.2006 10:22:38
|
|
|
|
Anonimen
|
Jaz na 90 ne perem nič. Na 60 perem brisače(se itak sam enkrat obrišemo ni glih neki umazan, sej se stuširamo prej ) Na 40 pa vse ostalo. Črno in rdeče perem skupej. V bistvu vse temne stvari skupej. Svetle(bež, svetlo modra....) pa skupej. Na 30 pa perem sam zavese. Na programu za občutljivo perilo. Uporabljam pa za vsako vrsto perila svoj prašek. Belo tandil navadn, črno tandil za črno perilo, za svetle tandil color, za zavese pa vanish . Aja pa men tud mami pamet soli . Pač, skoz eno uho not čez drugo ven.
|
|
|
|
RE: Katero perilo oz.katere barve v stroj? 18.12.2006 10:25:11
|
|
|
|
BLAŽIKA
|
Jaz ločim perilo na tri barve: belo, pisano in temno. Za belo se ve kaj je, za pisano pa rumeno, beš, roza , zeleno.... vse nežne barve, za temno pa rdeče temno modro, črno, temno sivo..... Perem pa vse na 40 stopinj razen belo na 90 oz. belo nežne tkanine na 40. Se pa najdejo tudi barvne stvari za 60. Razen barvne brisače dam na 90 in črne temne brisače na 90.
|
|
|
|
RE: Katero perilo oz.katere barve v stroj? 18.12.2006 11:15:25
|
|
|
|
srki
|
Na 90 damo ponavadi spodnje perilo. Ostalo na 60, razen če ni res umazano. Ostale barve pa vse skupaj, razen kakšne rdeče, če vemo, da se rado osuje. Prašek za vse uporabljamo isti, za občutljivejše tkanine, kot so zavese,...pa na 30.
|
|
|
|
RE: Katero perilo oz.katere barve v stroj? 18.12.2006 11:24:48
|
|
|
|
kofetek2010
|
pri nas peremo posebej: - črno na 30°C (fini puloverji)
- črno na 40°C
- temno modro na 40°C
- rdeče na 30°C
- roza na 40°C
- bež + svetlo modro na 40°C
- belo na 95°C (plenice, kuhinjske krpe, brisače)
- belo na 40°C (fini puloverji, majčke,...)
|
|
|
|
RE: Katero perilo oz.katere barve v stroj? 18.12.2006 14:40:24
|
|
|
|
Anonimen
|
Na 90 stopinj perem samo belo. Pisano perem vse na 40 in sicer: - črno, modro (svetlo in temno) in zeleno (temno) skupaj - bež, rumeno, roza, svetlo zeleno skupaj. Vedno pa imam probleme z rdečim in oranžnim. Oranžno ponavadi kar k bež in rumenem vtaknem, rdeče na ponavadi res posebej. Čeprav imam rdečega zelo malo, zato so vedno problemi, ker se ravno v enem letu nabere za kakšne pol stroja.
|
|
|
|
RE: Katero perilo oz.katere barve v stroj? 18.12.2006 15:12:41
|
|
|
|
nejcko
|
Jaz imam čisto poseben način pranja, pa ne bi zdaj o tem, belega pa perila ne kuham. Sortiram pa približno takole: 60 stopinj (včasih dam tudi na več, ampak ne kuham): belo + svetle brisače 40 stopinj: svetlejše pisane stvari + malce temnejše brisače 40 stopinj: rdeče, oranžno, roza, vijolično, pa sem ter tja kakšna zelena se najde vmes 40 stopinj: črno oz. temno perilo + jeans 30 stopinj: svetlejši puloverji, otroške žabe oz. bolj fino perilo 30 stopinj: temnejši puloverji oz. bolj fino perilo Seveda pa največkrat sproti sortiram po občutku
|
|
|
|
RE: Katero perilo oz.katere barve v stroj? 18.12.2006 19:39:30
|
|
|
|
Anonimen
|
Jaz perem - servete in belo bombažno spodnje perilo na 90°
- brisače (pisane) na 60°
- bodije (bom prala) na 40°
- plenice na 90°
- črne na 30°
- volno na 30° (ločim svetle in temne)
- pisane na 40°
- rdeče na 40°
- kavbojke na 40°
- občutljivo perilo na 30°
Vedno pa ločujem svetle in temne, pa podobne barve dam skupi. K črnim dam pa črne, temno modre, temno sive, temno rdeče, temno zelene,...
|
|
|
|
RE: Katero perilo oz.katere barve v stroj? 18.12.2006 20:26:52
|
|
|
|
Katrin
|
Jaz perem na 90 samo belo perilo; vse ostalo pa na 30 ali 40 in sicer barv ne mešam med seboj. Temno perilo posebej, rdeče stvari posebej, svetlo skupaj.... Za volno imam Perwoll, za zavese Vanish, ostalo pa perem s Persilom sensitive. lp, katrin
|
|
[Brisano sporočilo] 18.12.2006 20:36:28
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 23.12.2006 16:06:45
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
| Stran: [1] |
So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16
Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.