dinka
|
pisala bom svojo izkusnjo. Meni so vsi govorili, da nic ne vpliva kaj jes, sama pa vem da ni tako. Sicer krci so lahko se vedno vendar JE ODVISNO kaj jes oz. zadevo lahko ublazis. Sama sem vse zivo eksperimentirala in ko nisem pazila ga je ful zvijalo in se mi tudi zdi logicno, da dokler nima crevesja prilagojenega na "nase zivljenje" ga pac zvija-in ce jes tezka zivila ga bo se bolj bolelo ... Poleg tega imamo zalogo, ki jo dobilmo cez nosecnost zato po mojem ni panike, da se enim zivilom odpovemo, vsaj za nekaj casa potem pocasi uvajas zivila, ki jih prej ne jes. lahko nadomestis tudi z drugimi zivili npr. jaz sem ukinila tudi mleko in mlecne izdelke nadomestila sem jih z sojinimi izdelki in rizevim mlekom. Jaz pojem veliko kuhane zelenjave, makaronov, riza, krompir, meso jem skoraj vse. Salam se izogibam ... Vceraj sem probala malo prsuta, pa je vse ok. Ne jem medu, jajc ... kupila sem si ene piskote v sparu, ki nimajo nic jajc niti mleka pa se ful dobre so. Aja, pa pijem tudi Noni sok. Meni se zdi, da imamo tudi v glavi, da moramo vse zivo. Meni je bilo ful grozno, ko nisem pazila na hrano malega pa je zvijalo in nebi mogla tako nadaljevati, pac sama sem se morala prepricati kaj je res in kaj ni, pr meni je pac tako, mogoce pa nekje to, da se odpoves nekaterim zivilom nebi pomagalo in bi otrok enako jokal. Pr nama je bilo tako, da mali skoraj ni imel zelenega drekeca, mogoce vse skupaj, 3x,4x ampak ga je zvijalo, tud ni imel tistih tipicnih krcev, ko joka eno uro skupaj ... to je bilo nekako cez cel dan, po jedi in tudi kar tako. Brala sem tudi, da ko zacne manj kakat, npr, samo enkrat na dan ali se manj, da se zadeva ze pocasi normalizira in pr nama je tako in skoraj nima vec krcev (star bo 3 mesece) in zdaj bom pocasi zacela uvajat dolocena zivila pa bom videla. Ne vem, mogoce bo moja izkusnja nekomu pomagala.
|