|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   nastavek
16.12.2006 18:39:08   
Anonimen
ali katera doji z nastavkom?
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: nastavek
16.12.2006 19:59:53   
Seven*
Jaz sem dojila, svojcas, kaksen mesec ali dva. user posted image

_____________________________

Gospa sem.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: nastavek
16.12.2006 20:12:29   
Anonimen
in kaj je bilo potem...da si nehala mislm??

(odgovor članu Seven*)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: nastavek
16.12.2006 21:02:34   
sazi
jaz sem dojila z nastavkom. žal sem kmalu nehala dojiti, ker mi je zmanjkalo mleka.
sem mnenja, da je nastavek samo za občasno reševanje težav, drugače pa je bolje dojiti brez - sem sama videla, da otrok drugače in bolje zagrabi bradavico, kot pa nastavek in se verjetno brez nastavka tudi proizvaja več mleka. No, moj sinko je na žalost prepozno ugotovil, kako se zagrabi bradavico - mi je mleka že zmanjkalo. Ampak prejje bil pa tako obnemogel, da sploh ni zmogel odpreti ust in zagrabiti bradavice, kaj šele, da bi zraven še vleker. Tako je šlo samo z nastavkom, da je dobil vsaj nekaj mojega mleka. No, potem sem si nekaj časa črpala... no, pa očitno tudi po naravinisem bila enka mlekarica, pa še 2 meseca nisem skoraj nič spala...
jaz bi nastavek odsvetovala, razen mogoče, če drugače res ne steče, ampak potem čimprej navaditi otroka na dojenje brez nastavka. jaz sem vsakič probala, pa ni znal zagrabiti, potem je dobil nastavek. Se je tudi v porodnišnici ena sestra 1 uro z nama ukvarjala (druge so itak samo z roko zamahnile), da bi nama pomagala dojiti se in je videla, da enostavno ne gre. Potem je predlagala nastavke in mali je končno dobil moje mleko.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: nastavek
16.12.2006 21:21:36   
Erdbeere
Jaz sem tudi na začetku, ker imam zelo majhne bradavice oz. skoraj vdrte in mi je tamal zagrabil samo 1/4 al pa še toliko ne bradavice in sem potem ne vem cca. 3 dni z nastavkom, toliko, da se je bradavica ven potegnila 

(odgovor članu sazi)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: nastavek
16.12.2006 22:25:33   
fuzzy
Jaz še vedno dojim z nastavkom (skoraj 7 mesecev) in nimam nobenih problemov s pomanjkanjem mleka.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: nastavek
17.12.2006 10:14:29   
Anonimen
ja sj sazi samo jz nimam res nobenih bradavic.oz. mi je noče ven potegnt..mleka pa imam na hektolitre...user posted image

mi je res muka z nastavkom dojit ampak brez res ne gre ker ne zagrab.....sm probala brez pa noče zagrabt...

no z mano so seukavarjali cel dan da bi zagrabil pa noče...

no saj nisem edina na temuser posted image user posted image

(odgovor članu fuzzy)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: nastavek
17.12.2006 12:57:01   
fuzzy
TinyP, zakaj ti je pa muka dojiti z nastavkom?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: nastavek
17.12.2006 13:36:09   
frufru
Jaz sem v porodnišnici začela brez nastavkov, pa so mi bradavice tako razpokale, da je kri tekla. Moje dete ma hud sesalni refleks, samo bradavice ni prav zagrabilo kljub pomoči sester in njihovi prisotnosti. Pol sem pa mojemu R rekla, naj mi kupi nastavke in je zalaufalo. Bradavice so se popravile, naš Lovro pa papca in se redi kot za stavo. Mleka je pa več, ker vse popije. Joški delajo mleko glede na povpraševanje. Občasno ga moram še spumpat. Jaz ti vsekakor priporočam, mogoče bodo bradavice dalj časa občutljive, ampak se splača cenovno in drugače. Ga nič ne napenja in zvija (vsaj zaenkrat še ne). Pa ne pozabi na lanolinsko kremico.

(odgovor članu fuzzy)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: nastavek
17.12.2006 16:51:32   
Anonimen
ma veš kako je zmer se mu zaletava no ne zmer ampak velikokrat! pa dol nama teče mleko da je ves moker......no sj sm se že navadla...skorajuser posted image user posted image

(odgovor članu frufru)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: nastavek
17.12.2006 19:52:56   
Baucka
Z nastavkom sem dojila samo toliko, da sem si pocelila  ragade. Bili sva obe zelo srečni, ko sva jih nehali uporabljat. Nastavek sem uporabljala samo na eni dojki in sem tudi opazila, da sem imela tam posledično manj mleka. Mogoče pač zaradi nastavka te dojke ni tako spraznila. 

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: nastavek
17.12.2006 22:01:11   
zvezdka
Dojim z nastavkom že osem mesecev in nimam občutka, da bi mi zaradi tega zmanjkovalo mleka. Nekje okrog tretjega meseca sem se nastavka trudila znebiti, pa se je vedno končalo z jokom, ker tamala ni in ni znala zagrabiti. Potem sem se nehala sekirati in z njimi dojim naprej. Moja prijateljica je z nastavki dojila leto in pol...

Verjetno je najbolje, če se teh nastavkov res skušaš znebiti že na samem začetku, ker je to potem vse težje. Ampak jaz sem hvaležna zanje, ker nama brez njih dojenje verjetno ne bi steklo. Sem brala o tem, da naj bi nastavki vplivali na tvorbo mleka, ampak potem je spet nekje drugje pisalo, da to velja za starejše tipe nastavkov iz lateksa, ne pa toliko za novejše tipe iz tankega silikona.

Verjamem pa, da če uporabljaš nastavek samo na eni strani, se tam proizvaja manj mleka, ker je tehnika sesanja drugačna in dojenčku, ki je navajen sesati brez nastavkov, ta stran manj ustreza.


(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: nastavek
18.12.2006 13:57:16   
bebi
No, pa še moja uspešna zgodba o nastavku (čeprav sem se prav matrala in zares vztrajala, da je dojenje steklo): jaz našega pikca že skoraj 5 mesecev dojim z nastavkom. Pa še hvala bogu, da sploh obstajajo nastavki, ker drugače ne bi dojila že skoraj 5 mesecev. Na začetku ni in ni hotel zagrabit, imam na levi dojki udrto bradavico, pa ni in ni šlo, na desni dojki sva se pa dojila brez nastavka. Mleka sem imela v podronišnici v potokih, sem si ga mogla izčrpavat in tuširat pod toplo vodo, da ne bi fasala mastitisa. Par dni po prihodu iz porodnišnice sem 2 dni poskušala dojiti brez nastavka, nama je parkrat celo ratalo, vendar potem raje ni jedel user posted image   kot da bi jedel brez nastavka. Na obisk je prišla še "pametna" patronažna in zagnala paniko, da izgublja na teži in da mu je treba dati malo dodatka user posted image  (namesto da bi mi rekla naj ga več pristavljam, ji še danes zamerim tak nasvet). Jaz sem seveda vsa prestrašena takoj šla v lekarno in mu ga dala, je po dojenju nekajkrat  popil še 30 ml - ravno toliko, da še z desne dojke ni hotel več jesti brez nastavka. Potem sem ga 1 teden imela non stop priklopljenega na obeh dojkah z nastavkom, flašo pa sem zagnala stran. Še danes ne vem, zakaj je patronažna tako forsirala flašo, ker če bi jo poslušala, danes ne bi več dojila. Res škoda, da naredijo toliko škode in tako veliko mamic, v strahu da ne bo dojenček lačen, poseže po flaši. Aja pa ne zdi se mi, da bi bilo zaradi nastavka manj mleka. Ga moram včasih večkrat pristavit, ker je toliko mleka, da so dojke že malo trde.

Sklep: boljše dojenje z nastavkom kot flaša
 
Srečno user posted image

_____________________________

2006
2008

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: nastavek
19.12.2006 10:36:08   
x_srečka_x
Jaz sem dojila z natsatvkom dokler ni zmanjkalo mleka. Pa sva se čisto lepo dojile 3mesece. Sem se matrala včasih tudi brez pa ni hotela zagrabiti. Ne vem zakaj bi začelo zmanjkovati mleka če bi dojila z nastavkom user posted image  

(odgovor članu bebi)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: nastavek
19.12.2006 11:17:05   
tita2006
Že skoraj 8 mesecev dojim z nastavkom in imam mleka več kot dovolj.Stimulus za prsi je sesanje user posted image in to je enako z oz. brez nastavka .To na tvorbo mleka ne vpliva!Sem se prepričala na lastni koži, saj zna moj sonček piti tudi brez nastavka, vendar sem se sama tako navadila nanj, da kar vztrajam pri nastavku. V smislu ne menjaj konja, ki zmaguje.user posted image (manj trpijo bradavice, manj je vnetij, manj zastojev mleka...).Uspešno dojenje vama želim.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: nastavek
19.12.2006 14:42:12   
zvezdka
Če se prav spominjam teh teorij, zakaj naj bi bili nastavki slabi, gre za to, da je način sesanja drugačen. Najprej mora dojenček iztisniti mleko iz dojke v nastavek, potem pa še iz nastavka skozi luknjice v usta. Na tak način otrok slabše izprazni prsa in se zato s časem tvori manj mleka. Naj bi bili tudi bolj pogosti mastitisi ob uporabi nastavka. Tudi sama sem imela  mastitis trikrat v prvih treh mesecih, čeprav morda to ni bilo samo zaradi nastavkov... Sem pa takrat za to krivila nastavke, ampak mi kljub intenzivnemu trudu ni uspelo prepričati male, da bi pila brez njih.

Se 100% strinjam z bebi, da so nastavki boljši kot flaša, zato sem se nehala po nepotrebnem sekirati, da jih še vedno uporabljam.

(odgovor članu tita2006)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: nastavek
19.12.2006 15:00:48   
Alisa
Jaz sem tud dojila z nastavkom 5. mesecev, potem pa sem prenehala dojit.user posted image
Jaz sem imela nastavke od Chicota pa se prav prilepjo na prsa, tako da ni nič mimo tekl.

_____________________________

preden si bil spočet, sem si te želela,
še preden si bil rojen, sem te ljubila
in komaj si se rodil, bi zate umrla.
To je čudež življenja.



(odgovor članu zvezdka)
Neposredna povezava do sporočila: 17
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...




Najbolj naporno obdobje.
пеперутка16

Kdaj vam je bilo najbolj naporno biti z vašim/vašo malčkom/malčico?