ronja
|
Razumem, da ti je grozno, vendar včasih vsi rabimo tudi kako brco v rit... Ne vem, če jo ti zdaj, ampak vedno sem zagovarjala zelo nežne pristope, dokler me niso nekateri, pri katerih ti pristopi niso delovali, postavili na realna tla, da včasih šok terapija bolj pomaga... Kaj bi jaz naredila? Hm, jaz sem fantu že sama rekla, da bi rada, da mi pove, če se mu bo zdelo, da sem presuha ali predebela, če ne bom sama tega ugotovila in pravočasno ukrepala... Tak da jaz ne bi bila užaljena, samo imava drugačen odnos, pa tudi jaz nimam problemov s prenajedanjem, (trenutno jih imam edino z bruhanje, ampak to ni psihološkega, ampak fiziološkega izvora - ). Tak da tega iz lastnih izkušenj ne poznam, tažko rečem, kaj bi naredila v tvoji situaciji... Všeč mi seveda ne bi bilo, bi se pa poizkusila čim bolj odraslo spopasti s tem, verjetno bi ga prosila, da mi pomaga pri hujšanju, da mi ne nosi čokoladk in stvari, ki jih imam rada, pa niso ravno zdrave, da si skup skuhava kake bolj zdrave in manj kalorične jedi... In da je stvari, katerim se težko uprem, kje drugje. Ampak je tako klasično hujšanje veliko lažje od zdravljenja prenajedanja - tu mislim, da moraš predvsem pozdravit psihološke vzroke. Mogoče ti je fant vendarle hotel pomagati, oni so pač direktni... Jaz mam rajši, da mi direkt povejo, če komu kaj ni prav, res pa smo si različni in kadar se ti tla majejo pod nogami si ne želiš ravno direktnega šusa v glavo... Ampak vzemi to, kot da ti je hotel povedati, da spet toneš v svojo bolezen... Kar je očitno res... Vprašaj ga, če bi ti pomagal, da se iz tega izkoplješ. In se začni spet zdravit, saj očitno tvoja težava še ni rešena - in dokler ni, je boljše biti pod zdravniškim nadzorom ali vsaj v kaki skupini... Se strinjam s sito in ostalimi, ki so rekle, da ti tvoje praznine ne more zapolnit nihče drug, razen tebe same... Lahko ti pa pomagajo, ampak pomoč ni vedno samo tolaženje!!! Ko imaš počiščeno v glavi, te tudi razni komentarji ne prizadanejo toliko... Preverjeno:) Pa ideja z jabolki in prepečencem se mi zdi tudi ok. Pa kadar te zgrabi, da bi jedla, pa veš, da nisi lačna, pokliči fanta , če ti je pripravljen stat ob strani (sicer ga pa zamenjaj;), pa se pogovarjaj z njim ali se stisni k njemu ali si nabavi psa , nekaj da te zamoti, da ne boš šla do hladilnika... Pa najdi si kak hobi, ki te bo res osrečeval in zanimal, da ti misli odvrne od hrane in res se vključi v neko zdravljenje! Ker moraš najti, od kod ta tvoja praznina, kaj ti manjka in zakaj in s čim jo boš napolnila! To rabiš bolj kot diete in tolažbo! Vso srečo!
|