|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   kako bi odreagirale
16.12.2006 14:57:56   
Anonimen
če bi vam partner rekel,da shujšate?To bi vam rekel kljub temu,da ve,da imate težave s prehranjevanjem
(kompulzivno prenajedanje).
Moj za to mojo težavo ve že od samega začetka in ve tudi,da sem se zdravila zaradi nje.Nekaj časa je bilo v redu,zadnje čase so se pa spet začele težave stopnjevati.Najbolj me boli,ker je zmeraj govoril,
da me ima rad takšno kot sem,danes zjutraj bi me pa kmalu kap,ko me je vprašal,kdaj bom začela
hujšati.Moram povedati,da nisem tako debela,po teh njegovih besedah se pa počutim kot slon.
Danes sem cel dan raztresena in sploh ne vem,kaj naj naredim,saj je moja samopodoba na dnu.
Ali mislite,da pretiravam?
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: kako bi odreagirale
16.12.2006 15:09:46   
jooly
Hej, "kompliment" res ni na mestu, ampak moški imajo povečini težave s tem, kdaj kakšna beseda pade na (ne)plodna tla. Nič ti ne bo pomagalo, če se boš grdo držala (moj ponavadi sploh NE VE, da se držim...user posted image ), vse je na tebi. Prepričana sem, da tud on ni ravno Brad Pitt, tko da najdita kompromis - začeti je pač treba vsak pri sebi. Glavo gor, dedci pač...user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
16.12.2006 15:16:23   
tinčica
no če smo že pri Brad Pittu on zame sploh ni desc ampak en palček smuk

Jah takle mamo za tale dnar....

(odgovor članu jooly)
Neposredna povezava do sporočila: 3
16.12.2006 15:39:49   
baby baby
Nekateri znajo biti zelo neposredni s svojimi pripombami in sploh ne pomislijo, da lahko s tem nekoga zelo prizadanejo. Verjetno se zdaj počutiš razočarano in prizadeto nad neodgovornostjo partnerja, da kljub težavam, za katere je vedel vnaprej, odpira zate zelo bolečo temo. Morda pa bi bilo smiselno upoštevati tudi njegov vidik. Verjetno vidi, da se na tvoji strani dogajajo določene spremembe, zaradi katerih boš še bolj prizadeta in želi preprečiti še večje bolečine. Kaj pa če bi skupaj poiskala pomoč?

(odgovor članu tinčica)
Neposredna povezava do sporočila: 4
16.12.2006 15:43:35   
mika

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu tinčica)
Neposredna povezava do sporočila: 5
16.12.2006 16:12:25   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

če bi vam partner rekel,da shujšate?To bi vam rekel kljub temu,da ve,da imate težave s prehranjevanjem
(kompulzivno prenajedanje).
Moj za to mojo težavo ve že od samega začetka in ve tudi,da sem se zdravila zaradi nje.Nekaj časa je bilo v redu,zadnje čase so se pa spet začele težave stopnjevati.Najbolj me boli,ker je zmeraj govoril,
da me ima rad takšno kot sem,danes zjutraj bi me pa kmalu kap,ko me je vprašal,kdaj bom začela
hujšati.Moram povedati,da nisem tako debela,po teh njegovih besedah se pa počutim kot slon.
Danes sem cel dan raztresena in sploh ne vem,kaj naj naredim,saj je moja samopodoba na dnu.
Ali mislite,da pretiravam?

Kar opomni ga na vse dogodke...Verjamem, kak ti je, ker je bilo pri meni podobno, samo da je to mami govorila.. Kaj se boš sekirala zaradi drugih, glavno, da si sama sebi všeč.. Če pa koga moti, kakšna si, pa se naj kar goni... Ne se počutit zdaj zaradi tega kot slon... Tak al tak se bo zavedal sam, da te je prizadel.. Upam..

Mu ka

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
16.12.2006 16:41:05   
jooly
IZVIRNO SPOROČILO: tinčica

Ha, vidm da ste kr prjeleuser posted image . nism se pač spomnla nč bol primernga. se pa strinjam da niti slučajno ni za dol past

(odgovor članu tinčica)
Neposredna povezava do sporočila: 7
16.12.2006 17:11:48   
Anonimen
Shujšala bi, zaradi sebe, ne zato, ker bi mi on tako rekel.

(odgovor članu jooly)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
16.12.2006 17:43:58   
Anonimen

da sem se zdravila zaradi nje.Nekaj časa je bilo v redu,zadnje čase so se pa spet začele težave stopnjevati.

Verjemem, da te je prizadel in dosegel ravno nasprotno želenemu... Vendar so se ti že zdravljene težave ponovile, zato bi se jaz ponovno lotila zdravljenja kompulzivnega prenajedanja oz. vzrokov zakaj do tega sploh pride. In v to zdravljene poskusila vključit tudi partnerja...

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
16.12.2006 18:43:41   
Mary Poppins
Spravila bi se hujšat. Predvsem zaradi sebe, ne zato, ker je on rekel. Pa bolj fer se mi zdi, da ti direkt pove, kot da te gleda in si samo misli, da ga nekaj moti. Čeprav verjamem, da te ta hip boli.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
16.12.2006 19:24:04   
Anonimen
Lahko je nekomu,ki ne ve kaj so motnje hranjenja reči shujšaj.Misliš,da si jaz tega ne želim?
Jaz ne jem ker sem lačna,ampak ker v sebi čutim prokleto praznino,ki jo ne morem sama napolnit.
Rabim ob sebi človeka,ki mi bo pomagal in to razumel in ne nekoga.ki mi zliva strup na rano.
Sem sem pisala,ker mi je težko in upala,da bom našla nekoga,ki ima podobne težave.

(odgovor članu Mary Poppins)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
16.12.2006 19:43:53   
Anonimen
Sem sem pisala,ker mi je težko in upala,da bom našla nekoga,ki ima podobne težave.

Aja, no, to si šele zdaj povedala in ne v prvem postu. AMpak vedi, da če daš nekaj na forum, dobiš različna mnenja, ne samo taka, ki bi tebi ustrezala. Sorri.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
16.12.2006 20:18:21   
srki
Glede na to, da za to težavo že od samega začetka ve, bi odreagirala užaljeno in nikakor drugače. Če bi razumel poanto tvoje bolezni, bi ti stal ob strani in ti pomagal. Ali pa ti  pač njegove želje povedal na bolj ljubek način in te pri tem tudi podpiral.

Žal te bolezni ne poznam, verjetno ti niti pomagala nisem dosti, pa vseeno, upam, da se pomiriš in da te bo tvoj parnter še naprej imel rad takšno kot si, z boleznijo ali brez, z "debelsotjo" ali brez.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
16.12.2006 20:40:14   
Anonimen
Rabim ob sebi človeka,ki mi bo pomagal in to razumel in ne nekoga.ki mi zliva strup na rano.

Kaj pa če ti s tem pomaga, ko ti reče, da shujšaj?

Verjamem, da nisi srečna, kadar se prenajedaš. Mogoče takrat, ko ješ, kmalu potem pa ne verjamem.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
16.12.2006 20:44:57   
til
IZVIRNO SPOROČILO: al bina

Shujšala bi, zaradi sebe, ne zato, ker bi mi on tako rekel.

user posted image user posted image user posted image  Se strinjam!!!!!!!!!!!!!!!!!!

NE JE NAJPOGOSTEJŠA BESEDA MOJEGA SINA :-(

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 15
16.12.2006 21:02:53   
fuzzy

Jaz ne jem ker sem lačna,ampak ker v sebi čutim prokleto praznino,ki jo ne morem sama napolnit.

Te praznine ti ne more zapolniti nihče drug in prej ko se boš tega začela zavedati, lažje bo. Dokler boš čakala, da ti jo zapolni nekdo drug, se boš vrtela v začaranem krogu, saj bodo imeli ljudje preveč moči nad tabo. Ja, saj je fino imeti nekoga na svoji strani, ampak rada se moraš pa imeti v prvi vrsti sama.
Na tvojem mestu bi poiskala strokovno pomoč ali pa bi se o tem pogovorila s prijateljico. (zagotovo pa bi dragemu najprej odgriznila pol glave, ker bi bila seveda užaljena kljub temu, da ima prav user posted image )

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 16
16.12.2006 21:26:20   
CatJa
Se popolnoma strinjam s fuzzy.
Res da te bolezni ne poznam, je pa verjetno psihološkega izvora, in če je nisi premagala do zdaj, ko si ob sebi imela razumevajočega partnerja, jo boš (po tvoje) zdaj še težje, če te prizadene že njegova izjava. Oprosti, meni se zdi zelo grdo ga sploh obtoževat, ker do zdaj očitno nisi niti poskušala spremeniti svojih navad/mišljenja. Vse je samo in zgolj na tebi.

Niso časi slabi, temveč človek.
John BEAUMONT

(odgovor članu fuzzy)
Neposredna povezava do sporočila: 17
16.12.2006 22:44:35   
Sita

Premisli - od kod ta praznina? Zakaj ta praznina?
Kaj pa ješ (po čem sežeš) in kdaj, torej kdaj se najpogosteje pojavi ta praznina? Čez dan? Ali morda zvečer pred televizijo?

Prvo, kar je, ne kupuj več hrane, ki te tolaži. Namesto takšne hrane, ki je najbrž mastna ali sladka si kupi cel zaboj jabolk ali mandarin ali jogurte (z najmanj maščobe) ali na začetku, če rabiš kekse, polnozrnate kekse. Zvečer ne jej kruha, ampak raje prepečenec. Zdaj ugibam na pamet, ker ne poznam tvojih prehranjevalnih navad. Vsekakor ne smeš biti lačna in ne smeš jesti redilne hrane, ko nisi lačna. Raje si skuhaj čaj in veliko pij. Ali pa pij vodo. morda za začetek mleko z najmanj maščobami.

Drugo, vprašaj v svojem kraju v zdravstvenem domu ali svojo zdravnico, če pri vas obstaja šola hujšanja. Tam ti bodo zagotovo pomagali in ti vse povedali. Hujšaš s pomočjo zdravnikov in medicinskih sester tako, da ti tudi psihično pomagajo. Tam se naučiš povsem spremeniti svoje prehranjevalne navade. Meni je uspelo! Izgubila sem 8 kg, sicer sem zdaj 2 kg (1 kg ali 2 kg to pač niha) dobila nazaj, pa me mož tudi spominja, da moje delo še ni končano. In mu sploh ne zamerim. Tega se zavedam. Kajti takoj zdaj je treba najprej sprejeti sebe, kakršna si in se imeti rada! To je prvo in šele, ko se boš sprejela in se imela rada lahko začneš hujšat. Seveda si najbrž nisi všeč, vendar se vseeno lahko sprejmeš in imaš rada. Saj nisi odvisna od svojega telesa. Pomembna je notranja lepota in ne zunanja. To ne pomeni, da postaneš zadovoljna sama s seboj. Ker veš, da debelost ni zdrava in da je prenajedanje bolezen, se moraš imeti tako rada, da prekineš to razvado, ki ti samo škoduje. Vedeti moraš, da je hrana v majhnih količinah za telo koristna in povzroča zdravje, v velikih količinah pa je to strup, tvoj najhujši sovražnik, ki te napada. In če se imaš rada, se tega zavedaš tako kot se tudi zavedaš, da ti mož hoče le dobro in zato ni tvoj sovražnik. V resnici ima prav, a ne? Sovražnik je hrana in ne tvoj mož. Mož te je samo spomnil, da je treba nekaj narediti, da ne bo čedalje hujše. Zato mu ni kaj zameriti.
Jaz svojemu dam prav, če mi reče, da delo še ni končano in prime moj špeh na trebuhu in reče: "Tega je še zmeraj preveč." Včasih pa sem bila užaljena, ko mi je skrival čokolado.

Res razmisli o tem, kdo je tvoj sovražnik. Saj je boleče. Pa vendar - jesti je treba izkjučno zato, da živimo, ne pa da živimo zato, da jemo oziroma se tolažimo s hrano. In res - pozanimaj se za skupinsko zdravniško hujšanje. Veliko lažje ti bo, ko boš tam srečala ljudi, ki imajo enake težave in se boste skupaj spodbujali. In lahko se vpišeš na kakšno telovadbo.

Vso srečo!

Ljubi svojega moža kot Boga in ti mož, svojo ženo kot Boginjo. Pri tem ni žrtev in nič nam ni težko.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 18
16.12.2006 23:00:48   
mika
Lahko je nekomu,ki ne ve kaj so motnje hranjenja reči shujšaj.
jaz sem preveč suha. ne vem, mogoče se mi želodec ne more raztegniti in pojem zelo malo. ampak verjemi, da večkrat pomislim, da če bi morala pol manj jest kot pojem, bi mi bilo zelo teško. tako da te razumem, da je shujšati en velik napor. to vidim tudi pri mojima staršema. ko sta živčna, dobesedno žreta, posledica pa je debelost. 
ena je prej omenila psihološki izvor. vprašaj se kakšne težave te tiščijo. mogoče  sama nisi zadovoljna s svojim videzom in posledično ješ, ker ti je to edina uteha. ne vem, samo ugibam. mož te  s svojimi izjavami potiska nazaj na dno. poskusi  preslišat njegove izjave, delaj na sebi in ga ne poslušaj. ne govori mu rezultatov hujšanja, ampak se drži reda prehranjevanja. priključi se puncam na rr, ki hujšajo. sicer pa bi najbolje  bilo da najdeš strokovno pomoč, ker boš tako najhitreje napredovala tako kot si želiš. 

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 19
17.12.2006 0:22:00   
ronja
Razumem, da ti je grozno, vendar včasih vsi rabimo tudi kako brco v rit... Ne vem, če jo ti zdaj, ampak vedno sem zagovarjala zelo nežne pristope, dokler me niso nekateri, pri katerih ti pristopi niso delovali, postavili na realna tla, da včasih šok terapija bolj pomaga...

Kaj bi jaz naredila? Hm, jaz sem fantu že sama rekla, da bi rada, da mi pove, če se mu bo zdelo, da sem presuha ali predebela, če ne bom sama tega ugotovila in pravočasno ukrepala... Tak da jaz ne bi bila užaljena, samo imava drugačen odnos, pa tudi jaz nimam problemov s prenajedanjem, (trenutno jih imam edino z bruhanje, ampak to ni psihološkega, ampak fiziološkega izvora - ).
Tak da tega iz lastnih izkušenj ne poznam, tažko rečem, kaj bi naredila v tvoji situaciji... Všeč mi seveda ne bi bilo, bi se pa poizkusila čim bolj odraslo spopasti s tem, verjetno bi ga prosila, da mi pomaga pri hujšanju, da mi ne nosi čokoladk in stvari, ki jih imam rada, pa niso ravno zdrave, da si skup skuhava kake bolj zdrave in manj kalorične jedi... In da je stvari, katerim se težko uprem, kje drugje. Ampak je tako klasično hujšanje veliko lažje od zdravljenja prenajedanja - tu mislim, da moraš predvsem pozdravit psihološke vzroke.

Mogoče ti je fantuser posted image vendarle hotel pomagati, oni so pač direktni... Jaz mam rajši, da mi direkt povejo, če komu kaj ni prav, res pa smo si različni in kadar se ti tla majejo pod nogami si ne želiš ravno direktnega šusa v glavo... Ampak vzemi to, kot da ti je hotel povedati, da spet toneš v svojo bolezen... Kar je očitno res... Vprašaj ga, če bi ti pomagal, da se iz tega izkoplješ. In se začni spet zdravit, saj očitno tvoja težava še ni rešena - in dokler ni, je boljše biti pod zdravniškim nadzorom ali vsaj v kaki skupini...

Se strinjam s sito in ostalimi, ki so rekle, da ti tvoje praznine ne more zapolnit nihče drug, razen tebe same...user posted image Lahko ti pa pomagajo, ampak pomoč ni vedno  samo tolaženje!!!user posted image Ko imaš počiščeno v glavi, te tudi razni komentarji ne prizadanejo toliko... Preverjeno:)

Pa ideja z jabolki in prepečencem se mi zdi tudi ok.user posted image Pa kadar te zgrabi, da bi jedla, pa veš, da nisi lačna, pokliči fantauser posted image , če ti je pripravljen stat ob strani (sicer ga pa zamenjaj;), pa se pogovarjaj z njim ali se stisni k njemu ali si nabavi psauser posted image , nekaj da te zamoti, da ne boš šla do hladilnika...

Pa najdi si kak hobi, ki te bo res osrečeval in zanimal, da ti misli odvrne od hrane in res se vključi v neko zdravljenje! Ker moraš najti, od kod ta tvoja praznina, kaj ti manjka in zakaj in s čim jo boš napolnila! To rabiš bolj kot diete in tolažbo!
Vso srečo!user posted image

(odgovor članu mika)
Neposredna povezava do sporočila: 20
17.12.2006 6:31:59   
mmijau
Ja, moški so včasih kot sloni v trgovini s porcelanom.
Sigurno te ima rad, ampak pač tresne in ne pomisli. Ali pa, kaj vem. Glede na to, da te dobro pozna pa je pač vprašal. Verjetno te je že doživel, ko se zrediš, pa shujšaš in zopet zrediš, ... Mogoče pa je samo prej vprašal, ker še nisi na zgornji meji pa misli, da ti bi bilo sedaj lažje začet hujšat, kot čez še +10 kg. user posted image  

ŽIVLJENJE JE LEPO, ČE GA ŽIVIŠ,.....

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 21
17.12.2006 10:41:16   
Magi*
ne vem kako ti je, ker te težave nimam. verjamem pa ti, da ti je težko. po eni strani se zavedaš problema, po drugi ne zmoreš najti moči, da prekineš prekleti krog in se ustaviš takrat, ko te popade. ja, kot vsaka odvisnost. če si se že enkrat zdravila, potem poišči pomoč še drugič. tvoja bolezen je povsem enakovredna ostalim obleznim, npr pri anoreksiji je oseba tudi zdravljena, ampak nikdar ne veš ali se bo zopet pojavila ali ne. zato pravijo, da je oseba zdravljena in ne ozdravljena (kot pri alkohollizmu, če hočete). zato obtoževanja, brce v rit in podobno ne zaležejo čisto nič, če ni zraven ponujena še roka pomoči!

na dobri poti si, če se problema zavedaš, naslednji korak pa je POISKATI POMOČ. morda se je tudi na tem področju že kaj spremenilo odkar si bila nazadnje v programu, morda imajo kakšne ustreznejše metode. ne vem, ampak poskusiti moraš, zaradi sebe! in vztrajati moraš dokler ne najdeš tistega, zaradi česar se ti vse to dogaja.

pri tem pa ne pusti, da bi te partnerjeve besede dotolkle. mogoče pa ti on zares želi samo pomagati, pa enostavno ne najde več načina kako. mogoče te ima še vedno rad takšno kot si, a se vseeno boji zate in ti na tak način skuša to povedati. mogoče se tvoj partner čuti odgovornega za tvoje stanje (za praznino, ki jo čutiš). mogoče...user posted image

pogovorita se, skupaj poiščita pomoč. saj ni fora v odvečnih kilogramih, fora je v tem, da ti v svoji koži nisi srečna. če bi bila vesela, neobremenjena debeluška, najbrž kake odvečne kile niti opazil ne bi, tako pa opazi tisto grozno praznino, ki te preganja. držim pesti zate, za vajuuser posted image

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe. Albert Einstein

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 22
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?