Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: uvajanje pri 4,5 mesecih 13.12.2006 9:27:31
|
|
|
|
tt79
|
Jaz sem začela pri 3,5 mesecih, ker mi je začela zavračati adaptirano mleko. Ob 9-ih sem ji torej dala in ji dajem še daenes (7 mesecev) samo sadje. Od začetka sem sicer mešala z rižolinom pa mi je pediater odsvetoval. Jedla je jabolčne čezane, naribane hruške, takrat so bile tudi domače vinogradniške breskve...poskusile smo tudi banano pa jo je ful zaprla, pa slive...Sadje sem uvajala le kakih 10 dni, potem sem začela z zelenjavo(4 meseci) Za kosilo V vodi kuhana cvetače, korenček, koleraba, grah, malo čebule...vedno sem zelenjavo zagostila z žlico navadnega riza ali z koruznim zdrobom in je blo njami. Po kakšnem tednu sem ji med zelenjavo namešala tudi majhno žlico smetane, potem pa postopoma dalje telečje meso, puranje... Pri 4,5 mesecih sem ji že dala šponačo, pa bučke pa pire krompir Lara zelo rada in lepo je po žlički, no pa tudi mleko je začela piti nazaj, čeprav le zjutraj in zvečer. Vse to sem počela po nasvetih pediatra. Veliko uspeha!
|
|
|
|
RE: uvajanje pri 4,5 mesecih 13.12.2006 10:17:28
|
|
|
|
lenika
|
Jaz sem začela s 5. meseci inje žlico zelo lepo sprejel in zelo rad je, tako, da ima sedaj pri 7. mesecih 3 goste obroke(sadni, zelenjavni včasih z dodatkom mesa, mlečni) in dvakrat mleko.
|
|
|
|
RE: uvajanje pri 4,5 mesecih 13.12.2006 12:00:33
|
|
|
|
mojsoncek
|
Jaz sem po nasvetu pediatrinje zaradi nizke teze zacela z uvajanje mlecno - zitnih kasic kmalu po dopolnjenem 4. mesecu, takoj za tem pa se sadje. lp
|
|
|
|
RE: uvajanje pri 4,5 mesecih 13.12.2006 15:39:00
|
|
|
|
sarazan
|
Ker je Sara čist norela, ko nas je gledala za mizo, smo tudi pri nas okoli 4. meseca pripravili kuhan in pretlačen jabolček za na žlico. Ni pojedla samo žličke, ampak kar polovico jabolka. Od takrat dalje je žlica zakon. Jo pa tudi še dojim. Nadaljevali smo s korenčkom, potem je bil pa že krompir, pa špinača, banana, hruška,... Nikoli pa nismo imeli prebavnih težav in je vsako novo stvar odlično sprejela. Danes je vse.
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki VIDEO: Ganljivo slovo od ravnokar rojenega...Mlada mamica Hannah je ob rojstvu sina spoznala, da zanj ne bo mogla skrbeti tako, kot bi si zaslužil, zato je sprejela ...
Materinski dopust Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...
Zadnje s foruma
Dojenje...пеперутка16Do kdaj ste dojile?3 mesece. (
6%)
6 mesecev. (
9%)
12 mesecev. (
13%)
24 mesecev. (
2%)
Več kot 24 mesecev. (
17%)
Nisem dojila. (
53%)
Število vseh glasov: 53Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš
svojo anketo!