|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Govori v drugi osebi
12.12.2006 13:16:03   
Errai
Naš dveletnik že kar nekaj časa, pravzaprav odkar je dobro spregovoril, o sebi govori v drugi osebi. Torej sebi reče "ti", njegove stvari so "tvoje", vsi glagoli so v drugi osebi (rišeš, skačeš, kakaš,...). Včasih je prav hecen. Ostali otroci njegove starosti, ki jih poznam, večinoma govorijo o sebi v tretji osebi (Jure bo, Luka hoče,...), nekateri pa tudi v prvi. Naš je pa izgleda bolj inovativen user posted image . No, mene in moža to ne moti in ga zaenkrat še ne popravljava, ena babica in dedek pa bi ga na vsak način rada naučila uporabe prve osebe. Pa se mali zaenkrat ne da user posted image . Kaj pa vaši otroci? So spregovorili v prvi, drugi, tretji osebi? Koliko časa je trajalo, da so ugotovili, da je prava prva oseba? Ali ste jih popravljali?

LP, Irena
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Govori v drugi osebi
12.12.2006 13:21:09   
nejcko
Po strokovni literaturi naj bi otrok nekje pri treh letih dojel sebe kot 1. osebo in se začel temu primerno tudi izražati, torej uporabljati zaimek jaz (moje, mene itd.). Nič bat, vse ob svojem časuuser posted image

(odgovor članu Errai)
Neposredna povezava do sporočila: 2
12.12.2006 13:23:58   
Urška//
ja naša Lara mi tudi včasih reče akala siuser posted image , ko je plenička polna, včasih pove prav včasih narobe, po moje je to od tega ko nas poslušajo, ko jim kaj rečemo npr. akala si, pa verjetno ponavljajo, al pa ko jo vprašam boš papala mi odgovori boš papala

po moje to ni nobene panike

lp

Urška in Lara(10.05.2005) in Nejc(17.10.2008)

(odgovor članu Errai)
Neposredna povezava do sporočila: 3
12.12.2006 13:32:49   
Anonimen
ja moja tut tko govori. pač ponavlja kakor sliši..recimo jo vprašam a si lačna pa reče lačna si. sem pa ke kaj pove še v tretji obliki, kako stvar pa tudi že v 1. počasi skos več, sploh če jo za kako stvar večkrat popravim.

(odgovor članu Urška//)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
12.12.2006 13:38:42   
Anonimen
Moj je takoj, ko je spregovoril, govoril v 1. osebi. Ampak je spregovoril šele pri dveh letih in pol, do takrat je govoril samo kaaaaa ali pa je bil tiho.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
12.12.2006 13:47:21   
lelaval
Zdaj se je komaj naučil govorit, potrebuje pa še čas, da loči določene stvari. Saj bo. Moj sin se je dolgo imel za punčko.

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu Errai)
Neposredna povezava do sporočila: 6
12.12.2006 21:02:44   
Jančika_
Vasja je star dve leti in štiri mesece. Govoriti je začel kakšne tri mesece nazaj. Sprva je je govoril "Juju je ti" (=Lulal sem), potem "Jujal je A-sa", zdaj pa končno reče "Lulal sem". Lepo postopnouser posted image .

(odgovor članu Errai)
Neposredna povezava do sporočila: 7
12.12.2006 21:10:45   
ana b
O tolažba, da naš ni edini. Če ga vprašam, kdo je Nejc, reče TI user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
12.12.2006 21:30:44   
Jančika_
Hehe, naš je prišel naokoli s smrdečo plenico in je na vprašanje, kdo je kakal, strumno odgovoril - TI user posted image .

(odgovor članu ana b)
Neposredna povezava do sporočila: 9
13.12.2006 14:25:07   
tulip
Prijatelju pa je njegov 2letni mulček zadnjič vztrajno ponavljal: TE NESEM; TE NESEM! ko se je hotel nositi konjička!user posted image

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 10
2.1.2007 13:08:20   
Pikca
Ja, isto govori naša dveletnica; nagajaš, kakaš, ne boš jedla.... zadnje čase pa včasih že pravilno reče. Dolgo je govorila, ko je hotela, da jo vzamemo v naročje: "na jo, vzemi jo", zdaj pa že reče "na me". Mislim, da je to normalno v tem obdobju.
Lp, Pikca

(odgovor članu tulip)
Neposredna povezava do sporočila: 11
3.1.2007 21:36:17   
mily
Ja pomoje je to le faza v razvoju. Pomembno je, da se z otrokom pogovarjaš čisto normalno in ga ne popravljaš. Tudi ko govoriš o sebi, rečeš "JAZ ti bom...." ali " a greš Z MENOJ..." in ne "ti bo mami pomagala"... Upam da se razume kaj mislim povedat. Opažam namreč da veliko staršev govori tako, da kadar govorijo z otrokom, govorijo o sebi v drugi osebi. Tudi jaz sem včasih, pa sem se začela malo bolj trudit in govoriti pravilno. Otrok potem avtomatsko posnema.

Ali poznate najzanesljivejše sredstvo, s katerim lahko pahnete v nesrečo svojega otroka?
Dovolite mu, da bo počel vse, kar se mu bo zahotelo.

(odgovor članu Pikca)
Neposredna povezava do sporočila: 12
3.1.2007 22:09:49   
Pilar
Naš je star dve leti in ne govori v nobeni osebi. Bi bila zelo vesela, da sploh v kakšni bi. Samo nekaj kriči in kakšna beseda mu rata, to je to.

(odgovor članu mily)
Neposredna povezava do sporočila: 13
5.1.2007 17:21:57   
Mojca100
Naš bo pa februarja star 2 leti in tudi še ne govori. In bi bila vesela, da bi sploh kaj govoril, pa četudi v množini...
Pa sem že kar zaskrbljena. Govoril je mama, zdaj je a-tiiii popularno. Ima še kako svojo frazo ko vemo, kaj pomeni. Kaj več pa ne spravi iz sebe. user posted image user posted image user posted image

KDAJ PA SO VAŠI MALČKI ZAČELI GOVORT?

(odgovor članu Pilar)
Neposredna povezava do sporočila: 14
5.1.2007 21:59:31   
mily
Nič se sekirati zaradi tega. jaz sem glih zadnjič gledala posnetke, ko smo Niko snemali pri dveh in tudi ni govorila. Od vsake besede je povedala le prva dva zloga. Prav smešno se mi je zdelo no. Še bolj smešn je pa blo, ko sem se gledala na posnetku in sem jo celo razumela vse kar mi je hotla povedat user posted image .

Ali poznate najzanesljivejše sredstvo, s katerim lahko pahnete v nesrečo svojega otroka?
Dovolite mu, da bo počel vse, kar se mu bo zahotelo.

(odgovor članu Mojca100)
Neposredna povezava do sporočila: 15
5.1.2007 22:06:17   
Mojca100
Mily, hvala za tolažbo! Ampak me res žre iz dneva v dan bolj, ker ne govori. Potem pa, ko preberem, da od koga otrok pri 2-eh letih tudi še ne govori ali pa ni govoril pri tej starosti, se mal potolažim...

(odgovor članu mily)
Neposredna povezava do sporočila: 16
6.1.2007 12:22:23   
diva 4
Jaz ti govorim iz mojih izkušenj.Naša Ana je začela govoriti v stavkih pri 15 ih mesecih in vedno v 1.osebi ednine.David pa je star 18mesecev , pa je vse kar pove ata, mama, Ana, aja,am-am,baba, deda.Tako , da praktično še sploh ne govori.Mislim , da bo vaš malček pač malo kasneje začel čisto dobro govorit.Saj ima čas.Eni pač prej , drugi pa malo kasneje.

(odgovor članu Mojca100)
Neposredna povezava do sporočila: 17
7.1.2007 14:25:23   
frutka_
No, naš mali je zdaj tudi poštekal sebe v 1.osebi. Star je 2in pol. Mi2 sva tudi z njim zmeraj govorila v 1.osebi  ("Kam si šel Filip?" in ne npr.: "Kam je šel Filip?").  Na žalost pa to sovpada ravno s tem da se otrok začne umeščat v prostor in ima s tem dojemanje sebe in sveta okrog sebe težave. Takrat velikokrat nastopi trma, brcanje, ipika, jokanje....

(odgovor članu Errai)
Neposredna povezava do sporočila: 18
7.1.2007 14:46:02   
Anonimen
Blaž bo v kratkem star tri leta, pa reče: "Radi bi čaj."
Potem pa ga popravim:"Rad bi čaj. Saj si samo eden."
In on gladko:"Rad bi čaj. Saj sem samo eden, ane mami?"user posted image

(odgovor članu frutka_)
  Neposredna povezava do sporočila: 19
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Norice ali vodene koze
photo
Norice ali vodene koze so najpogostejša nalezljiva bolezen z izpuščaji. Bolezen se pojavlja skozi vse leto, v večjem šte...
Kdaj je čas za kahlico?
Tako kot na skoraj vseh področjih otrokove vzgoje se tudi pri navajanju na kahlico teorija in praksa skozi čas spreminja...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?