Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
[Brisano sporočilo] 11.12.2006 20:39:50
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
RE: Naš dvoletnik se ima za punčko 11.12.2006 20:42:12
|
|
|
|
Jančika_
|
Naš že dva dni govori, da je zajček ali pa ježek (nikakor pa ni mucika, da ne bi kdo mislil slučajno ; se je mož zmotil in bil pošteno nadrt ). Tako da po moje to, da govori na punco, ni nič čudnega, faza pač. Ej, ženske z Bleda al tam nekje baje celo življenje na fanta govorijo .
|
|
|
|
RE: Naš dvoletnik se ima za punčko 11.12.2006 20:43:03
|
|
|
|
al1*
|
Naš je govoril na punčko do 2,5 leta. Na koncu smo ga začeli popravljati, pa je hitro pokapiral. Je pa bilo res smešno - bom jedla, bom pila. Pri nas je bila verjetno posledica tega, da ima starejšo sestro, ni hodil v vrtec, ampak je imel varuško, tako da je bil veliko v ženski družbi.
|
|
RE: Naš dvoletnik se ima za punčko 11.12.2006 20:57:45
|
|
|
|
Marogica
|
Meni se zdi, da je to kar normalno. Je pa res, da sem vedno razmišljala ZAKAj, fantje tako govorijo, deklice pa ne. In prišla do ugotovitve 1. fantek se poistoveti in predvsem posluša mamico, ki " bo šla", "pojedla" 2. druga varianta pa je ta, da se v tem obdobju še dosti govori v dvojini, kar pomeni, da recimo mamica, pa tudi ati reče, "bova šla", "bova pojedla". Tisti "bova" otrok ponavadi izpusti, tako, da ostane samo "šla", "pojedla", ki se sliši kot ednina ženskega spola. Kaj hočeš kepa*, jaz vedno vse analiziram... Vsekakor mine, brez skrbi.
|
|
RE: Naš dvoletnik se ima za punčko 11.12.2006 21:10:56
|
|
|
|
kepa*
|
No, saj jaz tudi mislim, da je zato, ker je ogromno z mano. In vse ponavlja za mano. Se mu je pa treba včasih res nasmejat.
|
|
RE: Naš dvoletnik se ima za punčko 11.12.2006 21:11:48
|
|
|
|
lin
|
Naša Lin bo mela 2,5 leti pa je do sedaj normalno govorila bom pila,bom jedla,.......................zdaj so pa v vrtcu dobili 3 nove fantke stare 11,12 in 14 mes,pa prihaja domov in se pači jaz bi piuuuuuuuuuuuuu,bi papuuuuu,........ Sem se malo pogovorila z vzgojiteljco pa je rekla da je to obdobje in da se najbrž počuti malo odrinjeno pa na tak način vzbuja pozornost. Mi jo zmeraj popravimo.Včasih se popravi takoj včasih pa vztraja naprej z pačenjem in govorenjem v moškem spolu takrat jo pa ignoriramo pa pol popusti.
|
|
|
|
RE: Naš dvoletnik se ima za punčko 11.12.2006 21:57:36
|
|
|
|
oka
|
Tvoj dveletnik se ima za punčko, naša dveletnica pa za fantka . Skoraj vse govori na fanta: padu bom, jedu bom, piu bom. Za moža pa uporablja: oči dala, oči pomagala... Čisto ima zmešane pojme. V vrtcu pa sta dva fantka, ki vneto govorita vse na punčko. Smo se pogovarjali, da imajo v skupini več punc (mislim, da so od 13 ali 12 otrok samo 4 fantje) in tako avtomatično potegnejo na ženske končnice, saj reveži cel dan poslušajo večinoma "babje" čvekanje. LP
|
|
|
|
RE: Naš dvoletnik se ima za punčko 12.12.2006 10:16:03
|
|
|
|
Aja32
|
Jančika - v Gorjah pri Bledu govorijo ženske na moškega... Sem šel, sem likal, itd.. Drugače pa mislim, da je to samo faza razvoja... Lp A
|
|
|
|
RE: Naš dvoletnik se ima za punčko 12.12.2006 10:26:24
|
|
|
|
Anonimen
|
Poznam poznam take pa starše,ki so obupavali nad tem tudi.Sedaj pa se smejejo in 20 letnemu sinu pripovedujejo koliko časa je bil punca, oni pa v dvomih Bo minilo,preveč silit vanj z popravljanjem nima smisla,res je le faza v odraščanju.
|
|
|
|
RE: Naš dvoletnik se ima za punčko 12.12.2006 11:31:12
|
|
|
|
sezam
|
Naša skoraj dvoletnica tudi veliko govori na fanta - pupu, papu,..... Pa ni kaj dosti v fantovski družbi, da bi to tam pobrala
|
|
RE: Naš dvoletnik se ima za punčko 13.12.2006 20:21:50
|
|
|
|
Anonimen
|
Še dobro, da si dala to temo ven, sem se tudi jaz spraševala, kaj je z našim tamalim. On se začne jokat in se zraven dere: "Mami, samaaaaaaaaaaaaaa sem!" Prej je bilo vse v ženskem spolu, zdaj je že malo boljše. Popravljava ga ne tako izrazito, samo v smislu, če on reče na primer: "Igrat se bom šla," mu jaz odvrnem z vprašanjem: "Uuuuu, a res, igrat se boš šel? Kaj se boš pa igral?"
|
|
|
|
RE: Naš dvoletnik se ima za punčko 14.12.2006 7:55:55
|
|
|
|
srki
|
Pri nas zase sicer ne govori, če pa ogovarja mene, mi reče, mami, si videl? Faza razvoja, bo minilo.
|
|
|
|
RE: Naš dvoletnik se ima za punčko 15.12.2006 10:58:40
|
|
|
|
pinki3
|
Nas je govoril na puncko do 3. leta - zelo pogosto in namenoma, ne pomotoma. Ga raje nisem popravljala, ker sem se bala, da bi iz upora to se bolj utrdila v njem. Me je pa vcasih ze res skrbelo. Slo je celo tako dalec, da je rekel, da mu je ime Tanja (kot sosedovi deklici, ki mu je bila vsec) in ce nas je kdo vprasal, ce je fantek, je odgovoril: "Ne, puncka. Tanja sem". No, nekje okrog 3. leta se je pa zacela druga faza. Vsec so mu postali indijanci, kasneje vitezi in guasrji. Zdaj je star 3 leta in pol, o puncki ni vec nobenega sledu. V vrtec nosi s seboj svoj mec in sploh hoce biti najmocnejsi, najstrasnejsi itd. Tudi to me vcasih cisto majckeno zaskrbi. Ampak si mislim, da ce smo mu pustili, da je razvil zensko plat svoje osebnosti, mu moramo zdaj pustiti, da razvije se mosko.
|
|
|
|
RE: Naš dvoletnik se ima za punčko 18.12.2006 0:38:40
|
|
|
|
Anonimen
|
Smo ze v Koloseju v petek o tem govorili .. mene prav zivcira, ko mali od Alesa zacne: amala sm, padla sm, amala ja .. vlaka vidla .. Mivda ga popravljava, babici se pa to zdi zabavno Je pa res, da mu babica rece, pridi, bova amala .. Beti1 nas je potlazla, da mine samo od sebe .. LP, Ribica
|
|
|
|
RE: Naš dvoletnik se ima za punčko 18.12.2006 0:40:18
|
|
|
|
Anonimen
|
Vidim, da je ''puncek'' nova moda dvoletnikov ..
|
|
|
|
RE: Naš dvoletnik se ima za punčko 18.12.2006 18:10:01
|
|
|
|
mehurčica
|
David je tudi tako govoril in midva sva ga potem začela hecat. On je naprimer rekel, da bo pila in jaz sem mu rekla: ja, pila boš? Sem za njim ponovila in ga kao imela za punčko, potem pa se je sam začel popravljat, če se je še zmotil. In se je potem zalo hitro tega odvadil. Marogica, jaz sem ziher,da je zarad tega. No, jaz sem imela v mislih veno le prvo varijanto, ker se na tadrugo sploh spomnila nisem.
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Okrasitev za noč čarovnic: 9 idejPribližuje se noč čarovnic, zato smo za vas pripravili devet idej, kako lahko izdelate strašljive okraske z vašimi najml...
Zadnje s foruma
So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16
Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.