|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   druga nosečnost
10.12.2006 11:13:15   
piba
Zdravo!

Kar nekaj časa smo čakali na dve črtici user posted image  oz.  + in smo jih tudi dočakali. Glede na to, da je to moja druga nosečnost, sem jo želela primerjati s prvo. Pri prvi nisem imela nikakršnih težav. V službi sem bila polno zasedena do konca in še malo dlje.user posted image  A primerjave ni bilo moče narediti. Niti ena stvar ni bila enaka (razen tega, da so se mi povečale prsi).
A komaj sem se zavedala, da bom ponovno mama so se začele težave. user posted image Imela sem rjav izcedek. Šla sem k ginekologu, ki mi je potrdil nosečnost in ugotovil vnetje. Dobila sem zdravilo Klimicin. Čez tri dni sem imela kontrolo. A ravno ta dan sem opazila sledi sveže krvi - zjutraj. Opoldne je bil malček še vedno v trebuhu, a ginekolog je opazil rjav izcedek in mi predpisal Dabroston in počivanje ter seveda bolniško. Vsak dan s strahom gledam in pazim, da ne bi bilo močnejše krvavitve, pri vsakem najmanjšem krču že otrpnem itd. Ne vem kako bom še nadalje? Sem pa 6+6.

Sedaj pa bi se obrnila na vas, da mi malo pomagate.
Ali ste tudi ve imele podobne izkušnje? Ali imate vse dokaj moča izcedek (bel oz. prozoren kot sem imela pri prvi nosečnosti)? Ali imete bolečine v križu oz. spodaj - podobno kot pri menstruaciji?.

Se zahvaljujem za odgovore.

L.P. Piba
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: druga nosečnost
10.12.2006 11:46:21   
eva1
Moje nosečnosti se čisto razlikujejo-v prvi same težave(krvavitve od 5-8 tedna, potem sem spet zakrvavela v 12 tednu in pristala v bolnici-vse je bilo ok, v 28 tednu spet v bolnico zaradi zatekanja in visokega RR(za 3 dni), pa potem od 32-35 tedna spet...drugače počutje je bilo pa zelo ok-nikoli mi ni bilo slabo, nisem bruhala,nobenih znakov nosečnosti...no potem je s pomočjo CR(zaradi med. vstave ) prikukal na svet Luka!
v drugo-slabosti, bruhanja, špikanje v jajčnikih na začetku...potem pa do sedaj (36tedna) vse ok-trkam, januarja pričakujemo našo user posted image !

Boš videla vse bo ok-samo pozitivno naprej! Nosečnosti se res ful razlikujejo, važno je samo to, da na koncu privekajo na svet zdraviuser posted image

(odgovor članu piba)
Neposredna povezava do sporočila: 2
10.12.2006 14:49:38   
piba
Upam, de se bo tudi meni zgodilo podobno in bo na koncu prijokal na svet en lep in zdrav user posted image .

Hvala za spodbudne besede.

(odgovor članu eva1)
Neposredna povezava do sporočila: 3
10.12.2006 18:30:59   
vidja
Ja, pri meni je bilo v drugo podobno. V 7t so se začeli izcedki, tako da sem dober mesec samo ležala in jedla Dabroston. Imela sem rahle krče in otrdevanje maternice že od 8t. Pomagal mi je magnezij, potem pa se je vse srečno izteklo in je danes naš korenjak star že 2 leti. Ko se ti bo zdelo kaj narobe, kar pojdi na pregled, da boš mirna. Možnosti pa sploh niso slabe, ker je lahko samo kak polip, ki vsake toliko zakrvavi.

(odgovor članu piba)
Neposredna povezava do sporočila: 4
10.12.2006 21:31:53   
Anonimen
No jaz sem sicer noseča prvič, ampak sem tudi imela okoli 6-7 tedna rjav izcedek. Sedaj sem 29 t noseča in je vse ok. Nisem pa dobila nikakršnih tablet zaradi izcedka, ampak samo počivanje. Bila sem 6 dni na bolniški, pol sem jo prekinila, ker so me rabili v službi user posted image Izcedek je trajal tudi nekaj takega.

Upam, da boma z mojim user posted image varno in srečno prišla do konca nosečnosti, prav tako pa tp želim tudi tebi.

P.S. - Moja G mi je povedala (ker sem bila že na pol nora od živcev user posted image ), da lahko s psiho narediš veliko škode, tako da pozitivno razmišljaj, boš videla da bo vse ok! Pa eno user posted image za srečo!

(odgovor članu vidja)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
11.12.2006 14:35:07   
piba
Imam še eno vprašanje zate Vidja. Ali ti je magnezij predpisal G ali je to kakšno 'domače ' pomagalo. Ali si bila na bolniški celo nosečnost?
Tudi pri meni so se začeli krči in otrdevanje.

L.P. Piba

In hvala za vse odgovore.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
12.12.2006 8:42:45   
Jumpy
Tudi meni je trebuh otrdeval že od 12. tedna dalje. Gin.  mi je priporočala jemanje Magnezijevih šumečih tabletk, ki jih lahko kupiš v bistvu v vsaki trgovini, lahko tudi lekarni. To ni na recept, pomaga pa ful, pa še, če imaš težave z zaprtjem je to neke vrste odvajalo (po 2-3 tednih rednega jemanja sem mela že skor drisko). Samo delovati ne začne takoj tisti dan. Ne vem pa, kako je z jemanjem Mg v tako zgodnji nosečnosti. Jaz bi vprašala gin.

Tudi jaz sem sedaj zopet noseča in to tretjič, pa je zopet vse drugače kot v prvih dveh nos. Prvič rahle krvavitve s pogostimi lažnimi popadki skozi celo nosečnost, na koncu vse o.k. Drugič vse b.p., v 36 t odtekla voda brez razloga, vendar z otročkom vse o.k. Tretjič pa imam že sedaj (6t) take slabosti, ki jih prej nikdar nisem imela.

Želim ti vse dobro!

(odgovor članu piba)
Neposredna povezava do sporočila: 7
12.12.2006 11:16:54   
vidja
Ne, za magnezij mi je rekla g. Sicer mi je rekla, da je vseeno ali pijem Magnesol ali pa npr. Donat, ampak sem ugotovila, da je bilo pa Magnesolu neprimerno boljše. No zdaj pa poteka moje tretja nosečnost in spet podobna zgodba. Tolažim se, da če je bilo zadnjič vse ok, bo tudi zdaj. Kar pogumno. Počivala sem pa do 12. tedna, potem pa so minili izcedki in slabosti in sem lahko počela vse normalno Enako zdaj v tretje.

Kar pogumno in veliko sreče!

(odgovor članu piba)
Neposredna povezava do sporočila: 8
12.12.2006 11:18:57   
vidja
Ja pa zabolečine v križu (take kot pri menstruaciji) mi je tudi magnezij pomagal. G mi je rekla, da je moja maternica zelo reaktivna in da se mi to zato dogaja, je pa res, da prvič ni bilo niti ene od teh težav.

(odgovor članu vidja)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?