|
RE: Menstruacija zaostaja 2M, test negativen 9.12.2006 23:30:04
|
|
|
|
upica
|
Po lastnih izkušnjah ti lahko povem, da je meni zaostajala menstruacija več mesecev, nakar sem šla h ginekologinji in ta mi je dejala, da bova počakali še nekaj mesecev preden bova začeli s terapijo. Po 6.-ih mesecih mi je predpisala tablete Cyclo proginova, ki so hormonske tablete za urejanje ciklusa. To niso tablete, ki bi bazirale na osnovi kontracepcije ampak ravno obratno, vsebujejo namreč hormon za sprožitev ovulacije, posledično sledi menstruacija ali zanositev. Dabroston so prav tako hormonske tablete, ki pomagajo pri nezadosntem delovanju rumenega telesca, zato jih lahko ješ tudi v prvih tednih nosečnosti. Svetujem pa ti, da se ne obremenjuješ preveč z izostankom menstruacije, ker je verjetno, tako kot pri mnogih, tudi pri tebi prišlo do obdobja, ko ti pač ni usojeno, da bi v tem času zanosila. Kaj pa vemo, za kaj je to dobro. Narava se pač poigra z nami in malo se je tudi s teboj. Le pogumno naprej. Če želiš preveriti, v katerem delu m. ciklusa si, pa pojdi takoj h ginekologu in z ultrazvočnim pregledom lahko dobiš odgovor. Če boš v prvem delu, pomeni, da se pri tebi nič ne dogaja (verjetno gre za prenizke ravni hormonov, ki sprožajo rast foliklov), če boš pa v drugem delu, pa bo čez nekaj dni prišlo do menstruacije ali pa obstaja možnost, da si noseča, kar ti lahko pove ginekolog. Če še ne boš noseča, pa se po menstruaciji zate prične novo obdobje. Veseli se ga, življenje pa zajemi s polno žlico. Pa še par domačih nasvetov za več možnosti pri zanositvi: uživaj s partnerjem v vsem kar bosta počela, veseli se življenja in vsakega dne, pij dosti navadne vode (telo se tako čisti strupov (2-3 litre na dan ne bo nič škodilo)), baje pomaga tudi čaj iz krvomočnice, poskusi z matičnim mlečkom, medom in jabolčnim kisom, jej zdravo, pusti se razvajati in videla boš, kmalu bo postalo vse tako enostavno.
|
|
|