Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
Bruhanje in driska-NA POMOČ 8.12.2006 22:48:56
|
|
|
|
biser
|
V torek je moj 20 mesečni bruhal.V sredo ni šel v vrtec, ker je imel drisko, ampak hvala bogu vsaj vročine ni imel. Učiri je bil boljše, tako, da je šel spet v vrtec(imamo uvajanje in če je malo doma gre spet vse od začetka-začne jokat in kr ven bi šel.Bi pa šel bi z vsakim, ki gre skozi tista vrata od vrtca ). No, danes zjutraj pa spet jovo na novo - v vrtec ni šel v ker je imel ful vročine, ki mu je kasneje padla(ampak se mu vseeno občasno še pojavi majnša vročinca). In zdej ima že cel dan spet drisko in vročino, prejle, ko pa mu je končno uspel pojest nekaj žlic kašice, pa je še bruhal ful. Ne vem več kaj naj nardim. Pišuka, če greš k zdravniku ti pa rečejo, da mora vsaj dva dni bruhat (imet drisko) in 39 vročine Zdej je pa še moj enako virozo staknil kot in enako kot Tim bruha in ima drisko. Jaz se sicer še nekak držim skupaj in si 100 na uro perem roke, da se slučajno ne bi okužla, ker sem noseča 8 tednov in nevem kako bi to bilo za otročka, glede na to, da je baje zdajle v teh tednih najbolj občutljiv. Kaj predlagate- kaj nardit? Kako izboljšat situacijo tako za , kot za mojega ???Kakeršn koli predlog, bi bil zaželjen. biser
|
|
|
|
RE: Bruhanje in driska-NA POMOČ 8.12.2006 23:21:13
|
|
|
|
kity
|
Tudi moja pupa je bila isto bolana stara je 5 mesecev,in je imela iste simprome. Šli sva k zdravniku in mi je rekla samo dieto.nič sadja razen jabolkaz banano(postano) borovničke suhe čaj in dojenje lahko pa daš tudi malo sladkan šipek samo res malo.driska se je vlekla celih 10 dni in sem bila že zelo zaskrbljena toda hvala bogu izsušena ni bila.Bodi pozorna da bo veliko pil in na jezičku se opazi če je izsušen jezik mora biti non stop vlažen ne pa suh in rdeč.To je najbrž ta virus drži se diete in vse bo dobro.Upam da se hitro pozdravita . LP
|
|
|
|
RE: Bruhanje in driska-NA POMOČ 8.12.2006 23:39:28
|
|
|
|
Marogica
|
Dokler bruha, mu dajaj samo po požirkih oz. žlički pit, ker če bo pil preveč, bo zopet bruhal. Je naj malo, probiotični jogurt, suh riž, prepečenec, pije naj borovničev čaj-nič mlečnih izdelkov(razen jogurta)!! Če z drisko ne bo bolje mu, daj linex tablete ali oglje, pa v lekarni kupi Neolit prašek(ki se raztopi v vodi)-preprečuje dehidracijo.
|
|
RE: Bruhanje in driska-NA POMOČ 9.12.2006 0:14:55
|
|
|
|
biser
|
Hvala za odgovore.Marogica, a se da kje kupit pravi čaj iz borovnic? Kolikor jaz vem, so tisti v trgovinah vsi narejeni na umetnih snoveh in je bore malo(če spoh je kej) naravnega v njem. Bom dala za pit čaj po žličkah in tako kot sta predlagali. Upam, da se moja čimprej pozdravita , ker se mi že prav smilita. Lep pozdrav biser
|
|
|
|
RE: Bruhanje in driska-NA POMOČ 9.12.2006 8:06:50
|
|
|
|
sončnica14
|
Kaj pa, če ste staknili rota virus? Pri rota virusu gre za bruhanje in drisko, naš je imel tudi povišano temperaturo.
|
|
|
|
RE: Bruhanje in driska-NA POMOČ 9.12.2006 8:18:53
|
|
|
|
Primoza
|
IZVIRNO SPOROČILO: biser Hvala za odgovore.Marogica, a se da kje kupit pravi čaj iz borovnic? Kolikor jaz vem, so tisti v trgovinah vsi narejeni na umetnih snoveh in je bore malo(če spoh je kej) biser Nikar dajati za piti pravega čaja iz borovnic??? Marogica je mislila splošno znani doma pripravljeni čaj iz posušenih borovnic.
|
|
|
|
RE: Bruhanje in driska-NA POMOČ 9.12.2006 8:22:48
|
|
|
|
biser
|
Ne vem kirga smo dobil, ampak vem da imasta oba - in fant in sin drisko in če kej preveč pojesta ali popijeta bruhata. Sinček je sicer že mal bolš, kar se tiče vročine, ima pa še vedno drisko. Res ne vem kaj je to za ena zadeva Lep pozdrav
|
|
|
|
RE: Bruhanje in driska-NA POMOČ 9.12.2006 8:32:45
|
|
|
|
biser
|
Primoza zgleda da smo se narobe razumeli. Nisem misla pravi čaj kot pravi čaj, ampak čaj, kjer so notri dejansko borovnice in ne tista umetna sv . Težava je v tem, da na žalost nimam doma posušenih borovnic in me zanima, če to kje v trgovini ali pa v lekarni prodajajo(po resnici povedano se še nisem nikoli am vzela). Pravega čaja pri nas nobeden ne pije, in ga zato tudi kupimo nikoli ne. Lep pozdrav biser
|
|
|
|
RE: Bruhanje in driska-NA POMOČ 9.12.2006 8:40:06
|
|
|
|
Marogica
|
Biser, mi smo "pravi" čaj iz borovnic kupovali v lekarni.
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Kdaj je čas za kahlico?Tako kot na skoraj vseh področjih otrokove vzgoje se tudi pri navajanju na kahlico teorija in praksa skozi čas spreminja...
Zadnje s foruma
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?